برترين ها/ چي لازم دارم:
شويد: نيم کيلو
باقالا سبز: يک پيمانه
برنج خيسخورده: دو پيمانه
سير لهشده: دو حبه
عصاره مرغ يا گوشت براي آش و سوپ: يک عدد
نمک و فلفل سياه سابيده: به مقدار دلخواه
ماست سفت کيسهاي ترش: نصف پيمانه
پياز داغ: به مقدار دلخواه
نعناع داغ: به مقدار دلخواه
چطور بپزم:
1. برنج را داخل قابلمهاي متوسط ريخته و آن را تا نيمه با آب پر کنيد. اجازه دهيد برنج دو ساعت خيس بخورد تا کاملا داخل آش له شود.
2. سپس مقداري پياز داغ را همراه عصاره مرغ يا گوشت به آن اضافه کنيد و زير گاز را روشن کنيد. در حين پخت اگر آب لازم بود به آن اضافه کنيد. وقتي برنج کاملا پخت، باقالا را اضافه کنيد.
3. وقتي باقالا نرم شد، شويد خرد شده، سير له شده، نمک و فلفل را اضافه کنيد. اجازه دهيد آش جا بيفتد طوري که دانههاي برنج در آن مشخص نباشد.
4. ماست ترش را خوب هم بزنيد تا يکدست شود. سپس وقتي آش را خاموش کرديد ماست را داخلش ريخته و مخلوط کنيد. در آخر آش را داخل ظرف مناسب بکشيد و با پياز داغ، نعناع داغ و سير داغ تزئين کنيد.