نماد آخرین خبر

غذاي ملل/ مهماني ساده با پلو مرغ آفريقايي

منبع
جام نيوز
بروزرسانی
جام نيوز/ اصليت اين غذا مال غرب آفريقاست و اصولا در مقدار زياد و با مرغ کامل درست ميشه من با سينه مرغ درست کردم ولي با همون طعم سنتي و اصليش. براي 4 نفر : چي لازم داريم؟ سير 2 حبه ( له شده و خورد شده) آويشن خشک 1 ق چ يا 5 ميلي ليتر سينه مرغ بدون استخوان 4 عدد روغن 2 ق غ يا 30 ميلي ليتر گوجه خورد شده يک قوطي کنسروي يا 400 گرم رب گوجه فرنگي 1 ق غ يا 15 ميلي ليتر آب مرغ کمتر از 2 پيمانه يا 450 ميلي ليتر پودر ميگو خشک 2 ق غ يا 30 ميلي ليتر فلفل چيلي سبز تازه 1 عدد ( دانه گرفته و ريز خورد شده) برنج 3/4 پيمانه يا 350 گرم آب 2 و 1/2 پيمانه يا 750 ميلي ليتر آويشن تازه خرد شده مقداري جهت پاشيدن روي غذا چطوري بپزيم؟ از بين موادي که گفتم اگر پودر ميگو خشک نداشتيد اشکالي ندارد بدون آن هم اين غذا خوشمزه مي شود. ابتدا سير و آويشن را در ظرفي مخلوط کنيد و روي سينه مرغ بماليد و در تابه با روغن داغ سرخ کنيد تا روي مرغ کمي قهوه اي شود و بعد داخل بشقابي جدا بگذاريد. پياز خورد شده را کمي تفت بدهيد تا نرم شود و بعد رب گوجه و گوجه خورد شده را اضافه کنيد و بگذاريد با شعله ملايم به مدت 15 دقيقه بپزد و گه گاهي هم بزنيد تا ته نگيرد و بعد از اينکه آب گوجه کم شد زير شعله را کم کنيد و مرغ را به داخل سس برگردانيد و با سس کاملا مخلوط کنيد و به مدت 10 دقيقه ديگر بپزيد و بعد آب مرغ و پودر ميگو و چيلي خرد شده را اضافه کنيد و بگذاريد تا به جوش بياد و به مدت 5 دقيقه بگذاريد . * بپزد يا به اصطلاح خودمون تا آب خورشت بکار برود و يک سس غليظ داشته باشيم تا زمانيکه مرغ کامل بپزد و گه گاهي هم بزنيد تا ته نگيرد. در همين حين برنج را بپزيد به اينصورت که برنج را با آب و کمي از آب خورشت همان سس مرغ مخلوط کنيد و بگذاريد تا به جوش بيايد بعد شعله را کم کنيد و در قابلمه را ببنديد و بگذاريد با شعله ملايم به مدت 15 دقيقه بپزد تا برنج نرم شود و آب برنج تمام شود. براي سرو اين غذا در 4 بشقاب جداگانه برنج قالب زده را بريزيد به اين صورت که داخل کاسه اي را چرب کنيد و برنج را داخل آن ريخته و با پشت قاشق کمي فشار بدهيد و بعد بشقاب را روي سر کاسه بگذاريد و کاسه و بشقاب را با هم برگردانيد تا برنج قالبي از بشقاب خارج شود و دورتا دور برنج را سس مرغ بريزيد اگر ديديد آب سس زياد است کمي شعله را زياد کنيد تا آب بکار برود. فيله مرغ را اسلايس کنيد و روي سس بچينيد و روي آن کمي آويشن تازه خرد شده بريزيد. *مي گذاريم آب خورش به جوش بيايد و بعد غذا را در زير نقطه جوش آب صورت نيمه جوش نگه داشته تا نهايتا پخته شود يعني دماي مايع نبايد به حالتي برسد که توليد حباب بخار کند به عنوان مثال انواع خورشت را براي بهتر جا افتادن و کامل پخته شدن با اين شيوه تهيه مي کنند. برتري اين روش نسبت به آب پز کردن سريع و جوشيدن کامل اين است که تکه هاي گوشت و سبزيجات تکه تکه و له نمي شوند.