نماد آخرین خبر

غذاي اصلي/ «ماسو وا» غذاي سنتي خوزستان

منبع
سيري در ايران
بروزرسانی
غذاي اصلي/ «ماسو وا» غذاي سنتي خوزستان
سيري در ايران/ ماسو وا معمولا در اواخر زمستون واوايل بهار که ماست ميش به وفور در بازار ديده ميشود تهيه ميگردد. چون اين ماست هم به قول معروف دو مزه اس هم غليظ است و به غذاي ما قوام لازم را ميبخشد. چي لازم داريم؟ پياز متوسط ۱ عدد گوشت پر چربي ۲۵۰ گرم نخود پاک کرده و لپه شده ۱ پيمانه شويد تازه و خرد شده يک چهارم پيمانه ماست ميش ۵/۱ کيلو برنج ۱۵۰ گرم بلغور گندم يک چهارم پيمانه سير نصف بوته پوست نارنج ۱ عدد
چطوري بپزيم؟ پياز و سير را پاک و ريز خرد ميکنيم.گوشت و نخود و سير وپياز و بلغور و اب را در قابلمه ميريزيم.اب بايد به حدي باشد که روي مواد را کاملا بپوشاند پس از به جوش امدن اب شعله را کم کرده و از هم زدن ان خودداري ميکنيم.چون در غير اين صورت بخاطر داشتن بلغور غذاي ما ته ميگيرد.پس از دو الي سه ساعت که مواد کاملا مغز پخت شد برنج و قسمت نارنجي پوست نارنج و شويد را اضافه ميکنيم. در اين مرحله بر خلاف قبل مرتب غذا را هم ميزنيم تا ته نگيرد.وقتي برنج پخته شد پوست نارنج را از داخل غذا بيرون مي اوريم .با گوشت کوب مواد را مي کوبيم تا کاملا نرم و کشدار شود.دوباره قابلمه را روي گاز قرار ميدهيم و ماست را کم کم اضافه ميکنيم و به ارامي هم ميزنيم.بعد از ده الي پانزده دقيقه غذاي ما اماده سرو کردن است . غذا را در ظرف مناسب ريخته و روي ان را باپونه خشک و روغن داغ تزيين ميکنيم.