سلامت آنلاين/ متخصص علوم و صنايع غذايي با تاکيد بر اشتباه اغلب افراد در نگهداري کره درون يخچال و بيان مشخصات کره فاسد، گفت: کره به دليل داشتن حداکثر ۱۶ درصد آب در برابر فساد بسيار حساس است و به همين دليل علاوه بر اينکه لازم است از خريد کره نرمشده اجتناب شود، حتما بايد آن را در فريزر با دماي منفي ۱۸ سانتيگراد (فريزر خانگي يا فروشگاهي) نگهداري کرد نه درون يخچال.
دکتر اراسب دباغ مقدم افزود: در شرايط فريزر منفي ۱۸ سانتيگراد ميتوان تا يک سال کره را نگهداري کرد اما دماي يخچال خانگي که حدود مثبت ۴ سانتي گراد است براي نگهداري کره مناسب نيست و ميتواند شرايط رشد کپک و فساد را در اين فراورده فراهم کند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تصريح کرد: تاريخ انقضاي درج شده روي هر ماده غذايي، به شرط رعايت ضوابط نگهداري آن است و اگر اين شرايط رعايت نشود، قطعا اعتبار تاريخ انقضاي مصرف نيز ساقط خواهد شد و آن ماده غذايي زودتر از تاريخ مذکور منقضي و از رده استفاده خارج ميشود.
به گفته وي براي اينکه در زمان مصرف، کره فريز شده کمي نرم شود ميتوان حداکثر فقط يک شب قبل از مصرف آن را از فريزر خارج و در دماي يخچال نگهداري کرد.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه با اشاره به اينکه اغلب مغازههاي سطح شهر قالبهاي کوچک کره را در دماي محيط نگهداري ميکنند تاکيد کرد: هنگام خريد کره دقت کنيد که کره در حين لمس سرد و مثل سنگ، سفت و سخت باشد. همچنين به هيچ عنوان نبايد اثر نرم شدگي در آن ديد.
با توجه به کم جمعيت شدن خانوادهها و کاهش مصرف کره نسبت به دهههاي قبل، توصيه ميشود که تا حد امکان، قالبهاي کوچکتر کره خريداري شود تا نياز به نگهداري طولاني مدت نداشته باشد.
دکتر دباغ مقدم خاطر نشان کرد: در صورتي که کره را بد نگهداري کنيم، حتي اگر کپک نزند، تغيير طعم، بو و رنگ ميدهد که به آن تندشدگي گفته ميشود و کيفيت کره در اين حالت، به شدت افت خواهد کرد.