بيتوته/ سبوس يکي از مهم ترين راه ها براي درمان يبوست است
جو يکي از غلات بسيار مفيد براي بدن است و به دليلي داشتن ارزش غذايي بالا يک غذاي کامل به شمار مي رود. جو در دسته غلات پر مصرف در جهان قرار گرفته و به شکل ها و طعم هاي متفاوتي موجود و داراي خواص بي شماري است. اما خواص نان جو در چيست که اين همه قدمت و طرفدار دارد؟
نان جو از قديم هميشه در دسترس مردم بوده و غذاي اصلي گلادياتورهاي رومي محسوب مي شده است و به همين دليل آنان را هورديري به معناي خورندگان نان جو مي ناميدند.
سبوس يکي از غني ترين منابع غذايي فيبر و الياف گياهي است. به همين دليل با افزايش حجم مدفوع با يبوست و بيماري هاي کولون به مبارزه برمي خيزد. فيبر گياهي به دو نوع محلول و نامحلول تقسيم مي شود که سبوس گندم جز فيبرهاي نامحلول است که براي جلوگيري از يبوست و ساير بيماريهاي روده بزرگ از آن استفاده ميشود. سبوس يکي از مهم ترين راه ها براي درمان يبوست است. جلوگيري از يبوست به ما کمک مي کند که دچار بواسير، التهاب ديورتيکول، سرطان کولون، شقاق، فيستول، شکاف بافت معده و عفونت هاي گوارشي نشويم.
به دليل اينکه سبوس در واقع يک غذاي مسهل به حساب مي آيد و آب بدن را جذب مي کند توصيه مي شود همراه آن مايعات و آب فراوان استفاده کنيد. سبوس جو و برنج جز فيبرهاي محلول است که تاثير مثبتي روي کاهش کلسترول خون دارد.
سبوس جو و برنج جز فيبرهاي محلول است که تاثير مثبتي روي کاهش کلسترول خون دارد
خواص نان جو سبوس دار:
تحقيقات نشان داده که نان جو از نظر بهداشتي و سلامتي داراي ارزش بالايي است و به همين دليل مورد توجه قرار گرفته است.
نان جو حدود دو برابر نان گندم داراي فيبر است. تقريبا در هر ۱۰۰ گرم نان جو چهار گرم فيبر وجود دارد. نان جو به دليل داشتن فيبر بالا براي بيماران مبتلا به ديابت مفيد است و مي توانند بخش زيادي از فيبر لازم براي رژيم غذايي روزانه خود را از اين طريق تامين کنند.
از طرف ديگر نان جو به دليل داشتن فيبر بالا قدرت سيرکنندگي بيشتري نسبت به نان گندم دارد و اکثر کساني که قصد کم کردن وزن خود را دارند از نان جو در رژيم غذايي خود استفاده ميکنند.
براي مثال از ديگر خواص نان جو ميتوان گفت اين ماده داراي ميزاني از ويتامين ب است و به همين دليل براي ايجاد آرامش موثر است همينطور به دليل وجود مقداري پتاسيم در آن براي بيماران مبتلا به فشار خون بالا نيز مفيد است
بايد توجه داشت که از نان جو به دليل رژيمي بودن آن نبايد بيش از حد استفاده کرد و از ميزان مصرف نان روزانه تجاوز کرد. همچنين به دليل گلوتن موجود در اين نان، آن را به افرادي که دچار بيماري سلياک هستند توصيه نميشود.
هنگام خريد نان جو توجه داشته باشيد که اين نان کاملا پف کرده و قهوه اي است و طعم چندان خوبي ندارد و اگر با نان هاي تختي که روي آن سبزيجات ريخته بودن تا پف نداشتن آن به چشم نيايد مواجه شديد بدانيد که آن نان با آرد گندم پخته شده و به عنوان نان جو به شما فروخته مي شود.
همانطور که ذکر کرديم از مهم ترين خواص نان جو ، خاصيت مسهل بودن و پيشگيري از يبوست آن است اما از ديگر خواص نان جو مي توان به جلوگيري از سفيد شدن مو مي شود، نرمي استخوان کودکان را از بين مي برد، براي کم خوني مفيد است و کلسترول بد را کاهش مي دهد.
توصيه محققان اين است که به جاي استفاده از نانهاي لواش و باگت که جز نانهايي با کالري بالا و ارزش غذايي کم هستند از نان جو و سبوسدار استفاده کنيد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار