ستاره/ رولت گوشت یک نوع غذای نونی برای سحری است که از دو لایه‌ی بیرونی و درونی تشکیل شده و مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آن گوشت و سبزیجات مختلف هستند. گوشت یکی از بهترین منابع پروتئین بوده که استفاده از آن به عنوان وعده سحری بسیار توصیه شده زیرا پروتئین‌ها به تدریج هضم می‌شوند و فرد روزه دار را برای مدت زمان بیشتری سیر نگه می‌دارند. از طرفی سبزیجات مورد استفاده در تهیه این غذا حاوی مقادیر بالایی فیبر، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن هستند که از بروز یبوست و بیماری‌های گوارشی در حین روزه داری جلوگیری می‌کنند. رولت گوشت چرخ کرده و رولت گوشت مجلسی که با فیله گوسفندی درست می شود، دو نوع از این غذا هستند که همراه با چند تکه نان سبوسدار و سبزیجات تازه غذایی کامل و با ارزش غذایی بالا محسوب می‌شوند.
رولت در واقع از دو لایه بیرونی و درونی تشکیل شده است و معمولا با نوعی سس سرو می‌شود. یکی از انواع رولت، رولت گوشت چرخ کرده است که ما در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه آن آشنا سازیم.

مواد لازم

پیاز درشت 1 عدد
جعفری پاک شده 28 گرم
گوشت چرخ کرده 450 گرم
پودر سوخاری 1/2 پیمانه
سیب زمینی متوسط 1 عدد
هویج متوسط 2 عدد
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری سرپر
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای سبز متوسط 1 عدد
نمک و فلفل سیاه و پودر فلفل چیلی به میزان لازم

دستور تهیه:

ابتدا پیاز را پوست گرفته و رنده کنید.جعفری را پاک کرده و پس از شستن، اجازه دهید آب آن کاملا خشک شود، سپس آن را ساطوری کنید.پیاز و جعفری خرد شده را در کاسه‌ای بریزید.گوشت چرخ کرده را اضافه کنید.کمی نمک اضافه کنید. کمی فلفل سیاه (بسته به ذائقه خود) اضافه کنید.زردچوبه را به مواد اضافه کنید. پودر سوخاری را اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا یکدست شوند.روی ظرف حاوی مایه گوشت را با سلفون بپوشانید و ظرف را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.سیب زمینی و هویج را در یک قابلمه قرار دهید و در قابلمه آب بریزید تا روی آن‌ها را بپوشاند. سپس قابلمه را به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا سیب زمینی و هویج پخته شوند.
پوست روی هویج‌ها را پس از پختن، بگیرید. سیب زمینی را پس از پختن، پوست بگیرید.هویج‌ها را از طول چند برش بزنید.سیب زمینی را نیز از طول چند برش بزنید و به چند قسمت تقسیم کنید.
مایه گوشت را از یخچال خارج کرده، روی میز کار یک پلاستیک فریزر تمیز پهن کنید و نیمی از مایه گوشت را روی آن قرار دهید، با دست مایه را گرد کرده و سپس پهن کنید تا ضخامت آن به حدود ۱ سانتیمتر برسد.
نیمی از برش‌های هویج و سیب زمینی را وسط گوشت قرار دهید.
روی آن کمی زرشک بریزید.پلاستیک فریزر را از سمت خود بلند کرده و شروع به رول کردن گوشت کنید.
اطراف گوشت را کاملا بسته و با دست حالت دهید تا به شکل استوانه درآید.
مایه را به حالت غلطکی چند بار عقب و جلو ببرید تا کاملا رول شود.
پلاستیک را از روی گوشت جدا کنید.در یک ماهیتابه ۳ قاشق غذاخوری روغن بریزید، رولت را در ماهیتابه قرار دهید و حرارت را کم کنید تا یک طرف آن سرخ شود.
نیم دیگر مایه گوشت را به روش فوق درست کرده و در روغن سرخ کنید.
رولت را مرتب بچرخانید تا اطراف آن کاملا سرخ شود.
سه قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی با کمی زردچوبه و کمی فلفل چیلی خرد شده در ظرف کوچکی ریخته و سپس کمی آب جوش روی آن بریزید و هم بزنید تا سس رقیقی به دست آید.
یک عدد فلفل دلمه‌ای سبز را حلقه حلقه کنید و کف قابلمه بچینید، نیمی از سس را روی فلفل دلمه‌ای بریزید.
رولت‌ها را در قابلمه روی فلفل دلمه‌ای قرار داده و بقه سس را روی آن‌ها بریزید.
درب قابلمه را بسته و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد و سس به خورد آن رود. در این فاصله به غذا سر بزنید و مراقب باشید، ته نگیرد.
رولت را در ظرف سرو بکشید و با یک چاقوی تیز برش بزنید.

نکات کلیدی در خصوص گوشت برای تهیه رولت گوشت چرخ کرده

در ابتدا لازم است بدانید که عدم رعایت مسائل بهداشتی در طول تهیه، تبدیل، نگهداری، توزیع و مصرف گوشت و گوشت چرخ کرده و همچنین عدم مدیریت صحیح بهداشتی موجب کاهش هرچه بیشتر مواد مغذی سالم و قابل‌ استفاده در آن می‌گردد؛ لذا لازم است گوشت را در منزل چرخ کنید تا از سلامت آن مطمئن باشید؛ بنابراین گوشت سالم را از قصابی مورد اطمینان و از لاشه ممهور به مهر دامپزشکی خریده و بعد از شست و شوی کامل در خانه، خودتان آن را چرخ کنید. در این صورت می‌توانید مطمئن باشید که از سایر اجزای لاشه به خصوص غدد که اشکالاتی را در تنظیم هورمونی بدن ایجاد می‌کنند وارد گوشت چرخ‌ کرده نشده و از چرخ‌گوشت منزل که به تمیز بودن آن اطمینان دارید استفاده کرده‌اید.

گوشت چرخ‌ کرده معمولاً از قسمت‌هایی که چربی بیشتری دارد تهیه می‌شود، زیرا چربی از خشکی گوشت می‌کاهد و موجب بهبود بافت و طعم آن می‌شود. به طوری که اگر شما گوشت خالص را چرخ کنید، محصولی خشک و فاقد چسبندگی لازم خواهید داشت، از طرفی چربی زیاد باعث وا رفتن گوشت طی پخت می‌شود. مطابق استاندارد، گوشت چرخ‌کرده درجه یک باید دارای حداکثر ۱۰ درصد چربی باشد، یعنی از یک کیلوگرم گوشت باید ۱۰۰ گرم آن چربی باشد.
بهتر است گوشت را به صورت گرم (تازه) چرخ کنید، زیرا اگر گوشت را در حالی که هنوز منجمد است چرخ کنید، کریستال‌های یخ موجود در آن، دیواره سلول‌ها را می‌شکند و شیره داخل سلول یا خونابه به خارج ترشح می‌شود و گوشت در اصطلاح آب می‌اندازد و از ارزش غذایی آن به مقدار زیادی کاسته می‌شود.


ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید