بيتوته/ شله خرمايي خيلي مقوي و خوشمزه و سالم است و در شهرهاي جنوبي درست مي شود، اين دسر را به علت طبع گرم آن بيشتر در فصل هاي سرد سال درست مي کنند.
در کشورهاي عربي هم درست مي شود که به آن عصيده مي گويند.
طرز تهيه شله خرمايي :
يک ليوان تا يک و نيم ليوان پر خرما را با سه ليوان آب جوش بگذاريد تا نرم شود و بعد در مخلوط کن يا با گوشتکوب برقي خوب پوره کتيد.
يک ليوان آرد که بهتر است سبوسدار باشد را تفت دهيد تا طلايي شود، به رنگ نخودچي شود. سپس آرد را به پوره خرما اضافه کنيد و سريع هم بزنيد در اين مرحله اگر دوست داريد حدود 30 گرم کره يا سه تا چهار قاشق روغن اضافه کنيد.
در صورت تمايل حدود 2 قاشق گلاب اضافه کنيد و سريع هم بزنيد اگر موادتان سفت بود آب جوش اضافه کنيد تا به غلظت مثل فرني برسد نبايد مثل حلوا سفت و خودش را جمع کند و از ظرف جدا شود به حالت فرني که در آمد از روي حرارت برداريد و آماده سرو است بسيار مقوي و گرم کننده بدن در فصل سرما است اگر محيط بيرون خنک است که هيچ و گرنه حتما داخل يخچال نگهداري کنيد زيرا خرما در محيط گرم ترش مي شود.
بازار