ستاره/ ماده اصلي مورد استفاده در تهيه کوکو سبزي، ترکيبي از چند نوع سبزي با نسبت مشخص است که در طعم و مزه واقعي آن تاثير به سزايي دارد. درست به همين دليل است که کوکو سبزي طبخ شده توسط اشخاص مختلف با هم فرق داشته و هر يک طعم منحصر به فردي دارد. در واقع افراد بسته ذائقه خود، ترکيب مشخصي از انواع سبزيجات را در کوکو به کار ميبرند. تره، گشنيز، جعفري، شويد، کاهو، سير، اسفناج و شنبليله سبزيجاتي هستند که با نسبتهاي متفاوتي در تهيه کوکو سبزي به کار ميروند. در اين مطلب شما را با ترکيب و نسبت سبزي کوکو سبزي آشنا ميکنيم.
۱. نسبت سبزي کوکو سبزي تازه
سبزي کوکو سبزي به طور کلي شامل تره، گشنيز، جعفري، شويد و کاهو بوده که از اين ميان بيشترين مقدار مربوط به تره و سپس گشنيز است.
ترکيب و نسبت 1 کيلوگرم سبزي
تره 500 گرم
گشنيز 300 گرم
جعفري 200 گرم
شويد چند شاخه
کاهو چند برگ
در اين ترکيب ميتوان به جاي کاهو از مقدار کمي شنبليله (۲ الي ۳ شاخه) استفاده کرد که در اين صورت طعم و بوي کوکو اندکي فرق ميکند. افزودن مقدار زياد شنبليله به کوکو باعث تلخ شدن آن ميشود.
گاهي نيز اضافه کردن چند حبه سير له شده به سبزي کوکو در عطر و طعم آن تاثير به سزايي دارد. سير يکي از سبزيجاتي است که از گذشته براي تصفيه خون و پاک کردن مجاري تنفسي مورد استفاده قرار ميگرفته و داراي ترکيبات گوگردي است که براي تحريک سيستم ايمني بدن و نابودي تومورهاي سرطاني پتانسيل بالايي دارد. افزودن سير تازه يا پودر سير به سبزي کوکو در خوشمزگي آن تاثير زيادي دارد.
۲. نسبت سبزي کوکوي تره
برخي از افراد براي تهيه کوکو سبزي فقط از تره و پيازچه استفاده ميکنند. از ترکيب تره و پيازچه به نسبت ۲ به ۱ ميتوان کوکوي تره درست کرد که بسيار خوشمزه و دلچسب است.
ترکيب و نسبت 750 گرم سبزي
تره 500 گرم
پيازچه همراه با ساقه آن 250 گرم
تره ارزش غذايي بالايي دارد و براي درمان بسياري از بيماريها مورد استفاده قرار ميگيرد. تره به طور کلي داراي خاصيت ضد ميکروب، ضد سرطان، ضد چربي، ضد فشار خون و ضد التهاب بوده و مصرف آن براي درمان يبوست، ترش کردن غذا و سوء هاضمه، چاقي، درد مفاصل و نقرس مفيد است.
پيازچه نيز علاوه بر طعم و مزه فوق العادهاي که به غذا ميدهد در کاهش قند خون، کلسترول خون، فشار خون، خطر پيشرفت سرطان کولون و ديگر سرطانها و کاهش التهاب موثر است.
۳. نسبت سبزي کوکو تبريزي
در تبريز براي درست کردن کوکو سبزي از ترکيب تره و اسفناج به نسبت ۴ به ۱ استفاده ميشود که طعم و مزه منحصر به فردي دارد. اين کوکو به دليل داشتن تره و اسفناج براي افراد مبتلا به فقر آهن بسيار مفيد است.
ترکيب و نسبت 1 کيلوگرم سبزي
تره 800 گرم
اسفناج 200 گرم
برگ اسفناج داراي انواع املاح و ويتامينهاي مورد نياز بدن بوده که در درمان بسياري از بيماريها و حفظ سلامت بدن مفيد است. اسفناج از جمله سبزيجات فاقد چربي و کم کالريست که تا حدود زيادي ميتواند آهن مورد نياز بدن را تامين کند.
۴. سبزي کوکو ساده
ميتوان در ترکيب سبزي کوکو فقط از تره، گشنيز و جعفري به نسبت ۳، ۲ و ۱ استفاده کرد.
ترکيب و نسبت 600 گرم سبزي
تره 300 گرم
گشنيز 200 گرم
جعفري 100 گرم
گشنيز حاوي ويتامينهاي A، C. و B۶ بوده و املاحي همچون آهن، منيزيم، کلسيم و پتاسيم در آن وجود دارد. اين سبزي به بهبود گوارش و هضم غذا کمک ميکند و داراي خاصيت ضد نفخ و بازکننده اشتهاست.
جعفري نيز منبع خوبي از ويتامينهاي A، C، E. و B. بوده و حاوي املاحي، چون آهن است که براي افراد مبتلا به کم خوني فوايد زيادي دارد.
۵. سبزي کوکو با برگ چغندر و کاهو
برخي افراد سبزي کوکو را ترکيبي از تره، جعفري، برگ چغندر، ساقه پيازچه، ترخون و کاهو در نظر ميگيرند. نسبت همه سبزيجات در اين ترکيب برابر بوده و فقط کاهو ۱/۴ بقيه خواهد بود.
ترکيب و نسبت سبزي
تره 200 گرم
جعفري 200 گرم
برگ چغندر 200 گرم
ساقه پيازچه 200 گرم
ترخون 200 گرم
کاهو 50 گرم
ترخون يکي سبزيهاي معطري و بسيار پرکاربرد در صنايع غذايي و آشپزيست. اين سبزي باعث افزايش ترشح اسيد معده شده و داراي خاصيت اشتها آوري بوده، همچنين در کاهش فشارخون مفيد است.
بازار