باشگاه خبرنگاران/ در بعضي مناطق آذربايجان در مهمانيهاي رسمي شان، پلوي مخلوط و پروپيماني درست ميکنند که به آجيل پلو معروف است. شما هم اين پلوي خوشمزه و پررنگ و لعاب را براي مهماني هايتان امتحان کنيد.غذاهاي اعياني براي مهماني هاي رودربايستي دار
چي لازم دارم:
برنج: ۵۰۰ گرم
مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم
برگه زردآلو: ۳۰۰ گرم
برگه قيسي: ۵۰۰ گرم
خلال بادام: ۲۰۰ گرم
خلال پسته: ۲۰۰ گرم
زرشک: ۳۰۰ گرم
پيازمتوسط: ۲ عدد
زعفران سائيده شده: ۱ قاشق چايخوري
کره: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
چطور بپزم:
۱. ابتدا تکههاي مرغ را بشوييد و داخل سبدي بريزيد تا آب اضافي آنها خارج شود. سپس آنها را خرد کنيد. برنج را هم از چند ساعت قبل خيس کنيد.
۲. قابلمهاي حاوي آب روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا به جوش آيد. سپس برنج را همراه با نمک به آن اضافه کنيد و بگذاريد مغز آن نيم پز شود. بعد آن را آبکشي کنيد.
۳. برگههاي زردآلو را بشوييد و در کاسه مناسبي حاوي مقداري آب حدود ۲ ساعت خيس کنيد. زرشک را نيز پاک کرده و پس از شستن در سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. حالا قيسيها را هم بشوييد و از وسط نصف کنيد. قيسيهاي نصف شده را در مقداري آب خيس کنيد.
۴. در يک تابه مناسب مقداري کره بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد. سپس کمي زعفران به آن اضافه کرده و قيسيها را در مخلوط کره و زعفران کمي تفت دهيد. از طرف ديگر يکي از پيازها را پوست گرفته و به صورت خلالي خرد کنيد. سپس در تابه ديگري مقداري کره بريزيد و پياز خرد شده را در آن سرخ کنيد. در اين فاصله برگههاي زردآلو را نيز داخل سبدي بريزيد و بگذاريد آب اضافي آنها خارج شود. پس از آن، به پياز داغ اضافه کنيد و تفت دهيد. زرشک را هم به صورت جداگانه در کره يا روغن سرخ کنيد.
۵. پياز ديگر را نيز به صورت خلالي خرد کنيد و در تابه ديگري حاوي کمي کره و زعفران تفت دهيد. پس از آن تکههاي مرغ را همراه با نمک اضافه کرده و سرخ کنيد.
۶. در قابلمه مورد نظر مقداري روغن بريزيد و ته آن را با سيب زميني يا نان بپوشانيد. سپس برنج، مخلوط برگه زردآلو، قيسي، خلال بادام و پسته و زرشک را به صورت لايه لايه آنقدر بريزيد تا مواد تمام شود. بعد آن را به روش معمول دم کنيد.
بازار