فوت آشپزي/ پخت پيتزا در خانه با نکات ريز و مهم
بيتوته/ در اين مطلب مي خواهيم نکاتي براي پخت پيتزا در خانه را با شما دنبال کنيم. شايد درست کردن يک پيتزا با رنگ قهوه اي طلايي خوشرنگ و پنيري که کامل و درست ذوب شده باشد يک روياي دور از ذهن به نظر برسد. در واقع درست کردن همچين پيتزايي يک شاهکار تمام عيار است. درست کردن اين پيتزا نياز به دقت و توجه در جزيياتي مانند: ميزان حرارت فر، يا مدت زمان هم زدن خمير دارد. اگر دنبال درست کردن يک پيتزاي بي عيب هستيد، مطلب زير در خانه را دنبال کنيد. 1- خمير را زياد هم نزنيد و تميز کار کنيد وقتي صحبت از خمير پيتزا است، توجه به ميزان هم زدن خمير خيلي مهم مي شود. مواد خمير را داخل ظرف مخلوط کن بريزيد و فقط تا زماني که مواد با هم مخلوط شوند، کف زن را روشن بگذاريد. ورز دادن بيش از حد، خمير را سفت و خشک مي کند. اگر مي توانيد بهتر است استفاده از دستگاه خميرزن استفاده کنيد، اين طوري آرد پاشي درست کردن با دست را حذف مي شود. 2- خمير را صاف و مساوي پهن کنيد زمانيکه خمير براي پهن شدن آماده شد، ابتدا آن را به شکل توپ در آوريد، سپس به آرامي آن را پهن کنيد. وقتي خمير را به صورت دايره در مي آوريد، خيلي راحت مي توانيد در سينه دايره اي پيتزا پهن کنيد. بعد از پهن کردن خمير، با استفاده از غلطک، آن را کاملا صاف کنيد. سعي کنيد فشار دستتان يکسان باقي بمانيد تا ضخامت خمير در همه جاي ظرف يکسان باشد. 3- خمير را بيش از حد نازک نکنيد خمير پيتزاهاي ترد و نازک عالي هستند اما نازک بودن خمير هم اندازه دارد. اگر خمير بيش از حد نازک باشد طبيعتا توانايي نگه داشتن سس، پنير پيتزا و ساير مخلفات را نخواهد داشت. بنابراين اگر ضخامت خمير مناسب باشد، طبيعتا برشهاي پيتزاي عالي خواهند بود. اگر خمير خيلي نازک نباشد باعث جلوگيري از خشک شدن خمير پيتزا در فر مي شود. نکته: اگر با کمک وردنه خمير را با ضخامت 2 تا 3 سانتيمتر باز کنيم، خميرپيتزاي تردي داشته و مواد روي پيتزا هم ريخته نخواهد شد. 4- علت خشک شدن خمير پيتزا آماده يکي از دلايل خشک شدن خمير پيتزا ي آماده اين است که در مدت زمان طولاني مي پزد يک راه حلي براي خشک نشدن آن برايتان آورده ايم. ابتدا ظرف مورد نظرتان را چرب کنيد و بعد خمير پيتزا آماده را داخل آن قرار بدهيد بعد روي آن سس گوجه به ميزان زياد بريزيد. و روي آن پنير پيتزا بريزيد و و مواد پيتزاتان را بريزيد و دوباره روي آن به مقدار زياد پنير بريزيد. داخل فر از قبل گرم شده قرار بدهيد دماي فر را زياد کنيد و در مدت زمان کمي آن را بپزيد. تا خميرتان خشک نشود. 5- پوسته ترد يعني آرد ذرت سه سطحي که باعث ترد شدن ته خمير مي شوند، سنگ پيتزا، ورق پخت معکوس و سيني نچسب پيتزا است. که هر سه تاي آنها از يک راز مشترک استفاده مي کنند: آرد ذرت. کافيست آرد ذرت را روي هر ظرفي که براي پخت پيتزا استفاده مي کنيد، پخش کنيد تا از چسبيدن خمير به کف ظرف جلوگيري کرده و تردي و شکنندگي را به خمير پيتزا اضافه کند. 6- علت چسبيدن خمير پيتزا به سيني فر يکي از دلايل آن ريختن سس در زير خمير پيتزا است. 7- حجم و مقدار مواد تشکيل دهنده موادي را که مي خواهيد روي پيتزا بريزيد، به اندازه اي ريز کنيد که در هر برش از پيتزا همه مواد موجود باشد. به ياد داشته باشيد اگر روي پيتزا را بيش از حد پر کنيد، در نهايت پيتزاي خيس و غير تردي خواهيد داشت. اگر با پياز مشکلي نداشته باشيد، اضافه کردن پياز باعث خوش طعم و خوش بو شدن پيتزاي شما مي شود. البته اگر مشکل شما ريز کردن پياز باشد، مي توانيد از تيغه مخصوص ريز کردن پياز غذا ساز استفاده کنيد. اين طوري در کسري از زمان خرد کردن پياز تمام مي شود و خبري از اشک چشم هم نيست. 8- سس را پخش کنيد ميزان سسي که روي خمير پهن مي کنيد، به ذائقه خودتان بستگي دارد، ولي به ياد داشته باشيد اگر بيش از حد از سس استفاده کنيد، پيتزا خيس مي شود. حتما هنگام پخش کردن سس يک و نيم تا دو سانتي متر حاشيه يا فضاي خالي بگذاريد تا هم پيتزا شکل بهتري به خود بگيرد و هم از ريختن پنير ذوب شده يا بقيه مواد به داخل فر جلوگيري کنيد. 9- بهتر است بعضي مواد را از قبل بپزيد اکثر مواد پيتزا در فر پخته مي شوند اما برخي شان مانند گوشت بايد قبل از آنکه روي پيتزا بريزيد، پخته شده باشند. ممکن است زمان پخت پيتزا در فر براي پخت گوشت کافي نباشد. اگر گوشت خوب پخته نشده را بخوريد، دچار بيماري مي شويد. اگر استيک، بيکن، سوسيس يا مرغ را براي پيتزايتان انتخاب کردهايد، قبل از گذاشتن روي پيتزا، آنها را بپزيد. 10- سس مخصوص نگران مزه پيتزا نباشيد. با درست کردن يک سس خوب، پيتزاي خاص خودتون رو داشته باشيد. پنير پيتزا رو با سبزي هاي تازه و سير خرد شده و کمي فلفل و نمک مخلوط کنيد و روي مواد انتخابي خودتون بريزد و بگذاريد تا پخته شود. 11- فر را داغ کنيد داغ کردن فر قبل از گذاشتن پيتزا خيلي مهم و ضروري است. چون تنها در اينصورت است که يک پيتزاي ترد با پخت سريع و يکسان خواهيد داشت. براساس نوع ظرفي که پيتزا را در آن قرار داده ايد، بايد فر را با دمايي بين ۴۲۵ تا ۵۰۰ درجه فارنهايت گرم کنيد. تنوع تئوري براي قرار دادن ظرف پيتزا در رک بالا، وسط يا پايين فر به اندازه تنوع پيتزاها است، ولي راحت ترين انتخاب، رک وسط بخاطر پخت يکسان و همزمان بالا و کف پيتزا است. 12- براي پخت پيتزا کدام شعله فر روشن باشد؟ براي پخت پيتزا فر را از قبل گرم کنيد و بعد پيتزا را داخل فر با دماي 180-170 درجه روي پنجره وسطي قرار بدهيد وقتي متوجه پخت خمير پيتزا شديد اجازه ندهيد نان پيتزا خشک شود و مراقب باشيد خمير نباشد و کامل پخته شده باشد. و در اين صورت شعله رويي را روشن کنيد تا پنير پيتزا آب شود و کمي طلايي شود. براي پخت پيتزا داخل فر با دماي 180-170 درجه روي پنجره وسطي قرار بدهيد 13- قانون طلايي قدم آخر براي يک پيتزاي براق قهوه اي طلايي اضافه کردن کمي روغن زيتون به لبه هاي بيروني خمير است. پس قبل از اينکه پيتزا را داخل فر قرار دهيد، کمي روغن زيتون را با يک قاشق چايخوري سير ريز شده مخلوط کرده و روي لبه هاي پيتزا با قلم مو بزنيد. 14- کمي صبر کنيد پيدا کردن نقطه تعادل بين پنير ذوب شده و حالت تردي پيتزا کمي مشکل به نظر مي رسد و باعث مي شود زودتر از زمان مناسب پيتزا را از فر خارج کنيد. پس بهتر است از حباب هاي سياه پنير نترسيد، زمان اضافي داخل فر ترد شدن و ظاهر و شکل مناسب پيتزا را بعد از برش گارانتي مي کند. 15- برش صحيح حالا که پيتزاي تازه و از تنور بيرون اومده شما حاضر است، تنها کاري که باقي مانده برش زدن است. براي اين کار بهتر است از چرخ پيتزاي تيز به جاي چاقو استفاده کنيد. چرا که خيلي تميز و بدون زحمت پيتزا را برش زده و شکل آن را به هم نمي زند.