ايران کوک/
مواد لازم براي کوفته قلقلي (ميت بال)
پودر سوخاري 2 پيمانه
شير 3/4 پيمانه
گوشت چرخ کرده مخلوط 900 گرم
تخم مرغ بزرگ 2 عدد
پياز زرد خرد شده 2 عدد
سير رنده شده 2 قاشق چايخوري
ريحان خرد شده 2 قاشق غذاخوري
جعفري خرد شده 2 قاشق غذاخوري
پونه کوهي خرد شده 1 قاشق غذاخوري
پنير پارمزان رنده شده 1 پيمانه
فلفل سياه و نمک به ميزان لازم
روغن زيتون 3/4 پيمانه (براي روش 2)
اطلاعات مواد مغذي
411کالري
27 گرمچربي
12 گرمکربوهيدرات
143 ميلي گرم کلسترول
کوفته قلقلي يا ميت بال (meatball) يکي از انواع کوفته هست که ايتالياييه و طعمي عالي داره. براي تهيه کردنش هم قرار نيست اذيت بشين چون آسونه. کوفته قلقلي براي کودکان هم يه غذاي محبوب به حساب مياد. يادمه خودم هم از بچگي عاشق اين غذا بودم و هنوز هم هستم. حالا اين روشي که قصد دارم آموزشش بدم، يه روش خيلي عاليه که کمک مي کنه هيچ وقت کوفته شما خشک نشه و هميشه طعم و بافتي ترد و خوشمزه داشته باشه. توي اين دستور کوفته قلقلي با گوشت چرخ کرده مخلوط تهيه ميشه. طبيعتا روش تهيه اون يه کمي با کوفته تبريزي، کوفته قلقلي با مرغ و کوفته برنجي متفاوته. و لازمه به ريزه کاري هاش هم خوب دقت کنين.
توي اين دستور من اول کار رو با تهيه پودر سوخاري تازه شروع کردم تا تموم صفر تا صدش رو با هم انجام بديم. در ادامه کار، از دو روش براي پخت کوفته استفاده کردم. يکي پخت اون در فر و ديگري سرخ کردن کوفته توي تابه. اين روش ها رو توي مرحله پنجم و ششم از هم جدا کردم که براتون گيج کننده نباشه. کالري اين دستور هم طبق روشي نوشته شده که کوفته در فر تهيه بشه و به تنهايي سرو بشه. يعني بدون سس، پاستا يا برنج. اين ميت بال ايتاليايي رو مي تونين با اسپاگتي، پاستا و همين طور سس گوجه فرنگي کچاپ و سس ايتاليايي مخصوص يعني مارينارا و يا اصلا هر چي که دوست دارين سرو کنين. راستي! مواد اوليه رو آماده کردين تا با هم يه کوفته قلقلي فوق العاده خوش طعم تهيه کنيم؟
طرز تهيه کوفته قلقلي (ميت بال)
مرحله اول: آماده سازي پودر سوخاري
ناني که دو سه روز از پخت آن مي گذرد را با دست چند تکه کنيد. آن را در غذاساز بريزيد تا خرد و ريز شود. در برخي از دستورهاي آشپزي، نياز است قبل از خرد کردن نان، آن را به مدت 10 الي 15 دقيقه در فر با دماي 150 درجه سانتي گراد يا 300 فارنهايت بپزيد و بعد خرد کنيد. اما در اين دستور از نان تازه استفاده مي شود.
براي نگه داري مازاد پودر سوخاري ميتوانيد آن را در ظرف دربسته بريزيد و در فريزر بگذاريد. با اين روش تا سه ماه قابل نگه داري است.
مرحله دوم: مخلوط کردن پودر سوخاري و شير
در يک کاسه بزرگ، پودر سوخاري را به همراه شير مخلوط کنيد. اگر نياز بود هر بار يک قاشق غذاخوري شير اضافه کرده و مواد را بهم بزنيد. اين کار را تا زماني ادامه دهيد که پودر سوخاري به حد کافي مرطوب شود. حالا اجازه دهيد به مدت حداقل 5 دقيقه مخلوط شير و پودر سوخاري استراحت کنند.
مرحله سوم: مخلوط کردن مواد کوفته قلقلي (ميت بال)
يک کاسه برداريد. گوشت چرخ کرده مخلوط، تخم مرغ، پياز، سير، ريحان، جعفري، پونه کوهي، پنير پارمزان، نمک و فلفل را در کاسه بريزيد. حدودا 3/4 قاشق چايخوري نمک و 1/2 قاشق چايخوري فلفل کافي است.
مرحله چهارم: ورز دادن مواد اوليه کوفته
حالا به آرامي مواد کوفته قلقلي را با دست ورز دهيد تا خوب مخلوط شوند. سپس دست هايتان را کمي چرب کنيد. مقداري از مخلوط گوشت را برداريد و آن را به شکل توپ کوچک گرد کنيد. هر ميت بال بايد تقريبا 38 گرم وزن داشته باشد.
مرحله پنجم: روش اول: قرار دادن کوفته ها در فر
قبل از اين که کوفته ها را آماده کنيد، فر را روشن کنيد تا در دماي 400 درجه فارنهايت يا 200 درجه سانتي گراد گرم شود. دو سيني فر به ابعاد حدودا 35 در 45 برداريد. داخل سيني را با کمي روغن زيتون چرب کنيد و يا از اسپري جدا کننده استفاده کنيد.
حالا ميت بال ها را با فاصله داخل سيني فر بچينيد. در هر سيني فر تقريبا بيست عدد کوفته قرار مي گيرد.
بازار