ایران کوک/ مواد لازم برای کوفته قلقلی (میت بال)
پودر سوخاری 2 پیمانه
شیر 3/4 پیمانه
گوشت چرخ کرده مخلوط 900 گرم
تخم مرغ بزرگ 2 عدد
پیاز زرد خرد شده 2 عدد
سیر رنده شده 2 قاشق چایخوری
ریحان خرد شده 2 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
پونه کوهی خرد شده 1 قاشق غذاخوری
پنیر پارمزان رنده شده 1 پیمانه
فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
روغن زیتون 3/4 پیمانه (برای روش 2)
اطلاعات مواد مغذی
411کالری
27 گرمچربی
12 گرمکربوهیدرات
143 میلی گرم کلسترول
کوفته قلقلی یا میت بال (meatball) یکی از انواع کوفته هست که ایتالیاییه و طعمی عالی داره. برای تهیه کردنش هم قرار نیست اذیت بشین چون آسونه. کوفته قلقلی برای کودکان هم یه غذای محبوب به حساب میاد. یادمه خودم هم از بچگی عاشق این غذا بودم و هنوز هم هستم. حالا این روشی که قصد دارم آموزشش بدم، یه روش خیلی عالیه که کمک می کنه هیچ وقت کوفته شما خشک نشه و همیشه طعم و بافتی ترد و خوشمزه داشته باشه. توی این دستور کوفته قلقلی با گوشت چرخ کرده مخلوط تهیه میشه. طبیعتا روش تهیه اون یه کمی با کوفته تبریزی، کوفته قلقلی با مرغ و کوفته برنجی متفاوته. و لازمه به ریزه کاری هاش هم خوب دقت کنین.
توی این دستور من اول کار رو با تهیه پودر سوخاری تازه شروع کردم تا تموم صفر تا صدش رو با هم انجام بدیم. در ادامه کار، از دو روش برای پخت کوفته استفاده کردم. یکی پخت اون در فر و دیگری سرخ کردن کوفته توی تابه. این روش ها رو توی مرحله پنجم و ششم از هم جدا کردم که براتون گیج کننده نباشه. کالری این دستور هم طبق روشی نوشته شده که کوفته در فر تهیه بشه و به تنهایی سرو بشه. یعنی بدون سس، پاستا یا برنج. این میت بال ایتالیایی رو می تونین با اسپاگتی، پاستا و همین طور سس گوجه فرنگی کچاپ و سس ایتالیایی مخصوص یعنی مارینارا و یا اصلا هر چی که دوست دارین سرو کنین. راستی! مواد اولیه رو آماده کردین تا با هم یه کوفته قلقلی فوق العاده خوش طعم تهیه کنیم؟


طرز تهیه کوفته قلقلی (میت بال)
مرحله اول: آماده سازی پودر سوخاری

نانی که دو سه روز از پخت آن می گذرد را با دست چند تکه کنید. آن را در غذاساز بریزید تا خرد و ریز شود. در برخی از دستورهای آشپزی، نیاز است قبل از خرد کردن نان، آن را به مدت 10 الی 15 دقیقه در فر با دمای 150 درجه سانتی گراد یا 300 فارنهایت بپزید و بعد خرد کنید. اما در این دستور از نان تازه استفاده می شود.
برای نگه داری مازاد پودر سوخاری میتوانید آن را در ظرف دربسته بریزید و در فریزر بگذارید. با این روش تا سه ماه قابل نگه داری است.
مرحله دوم: مخلوط کردن پودر سوخاری و شیر
در یک کاسه بزرگ، پودر سوخاری را به همراه شیر مخلوط کنید. اگر نیاز بود هر بار یک قاشق غذاخوری شیر اضافه کرده و مواد را بهم بزنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که پودر سوخاری به حد کافی مرطوب شود. حالا اجازه دهید به مدت حداقل 5 دقیقه مخلوط شیر و پودر سوخاری استراحت کنند.
مرحله سوم: مخلوط کردن مواد کوفته قلقلی (میت بال)
یک کاسه بردارید. گوشت چرخ کرده مخلوط، تخم مرغ، پیاز، سیر، ریحان، جعفری، پونه کوهی، پنیر پارمزان، نمک و فلفل را در کاسه بریزید. حدودا 3/4 قاشق چایخوری نمک و 1/2 قاشق چایخوری فلفل کافی است.
مرحله چهارم: ورز دادن مواد اولیه کوفته
حالا به آرامی مواد کوفته قلقلی را با دست ورز دهید تا خوب مخلوط شوند. سپس دست هایتان را کمی چرب کنید. مقداری از مخلوط گوشت را بردارید و آن را به شکل توپ کوچک گرد کنید. هر میت بال باید تقریبا 38 گرم وزن داشته باشد.
مرحله پنجم: روش اول: قرار دادن کوفته ها در فر
قبل از این که کوفته ها را آماده کنید، فر را روشن کنید تا در دمای 400 درجه فارنهایت یا 200 درجه سانتی گراد گرم شود. دو سینی فر به ابعاد حدودا 35 در 45 بردارید. داخل سینی را با کمی روغن زیتون چرب کنید و یا از اسپری جدا کننده استفاده کنید.
حالا میت بال ها را با فاصله داخل سینی فر بچینید. در هر سینی فر تقریبا بیست عدد کوفته قرار می گیرد.


ما را در کانال «آخرین خبر» دنبال کنید