نماد آخرین خبر

طرز تهيه روغن شحم گاو

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه روغن شحم گاو
فرهنگ غذا/ روغن شحم گاو يکي از بهترين و سالم‌ترين روغن‌هاي حيواني براي سلامت بدن است، که از چربي اطراف قلوه‌گاه گاو تهيه مي‌شود. دستور تهيه‌هاي متفاوتي درباره تهيه اين روغن وجود دارد اما در اين مطلب دو دستور متدوال تهيه روغن شحم گاو را آماده کرده‌ايم. دستور اول : سه کيلو قلوه پي گاو را تهيه کنيد (از آنجايي که چربي قلوه‌گاه گاو بسيار لطيف است و زود مي‌سوزد بهتر به ازاي هر يک کيلو چربي پيه گاو مقدار ۲۰۰ گرم چربي احشاء گاو به آن اضافه کنيد). آن‌ها را خوب پاک کنيد و بشوييد و کمي به آن نمک بزنيد و اجازه دهيد مدتي استراحت کند. سپس شحم گاو را چرخ کنيد و با سه عدد پياز پوست‌کنده، سه عدد سيب درختي پوست‌شده (بدون مغز و دانه سيب)، چند عدد سير و يک ليوان سرکه انگوري يا آبليمو طبيعي و ادويه (گل محمدي و ميخک و زرد چوبه و هل) که هرکدام از مواد ادويه يک قاشق مرباخوري، به آن اضافه کنيد و در داخل قابلمه ريخته و روي شعله با حرارت کم بگذاريد. در هنگام آب شدن چربي‌ها آن را هم بزنيد تا ته نگيرد. بعد از آب شدن همه چربي‌ها، با الک سيمي يا پارچه نازکي روغن را صاف کنيد و بعد از سرد شدن درون يخچال نگهداري کنيد. دستور دوم : مقدار شحم گاو در اين دستور برابر دستور اول مي‌باشد. بعد از تميز کردن شحم و خرد کردن آن مواد زائدي که درون آن هست را جدا نموده و چند ساعتي در آب و نمک و کمي سرکه طبيعي بخيسانيد. سپس چربي‌ها را آبکش نموده و در قابلمه‌اي بريزيد (بهتر است از قابلمه مسي استفاده کنيد) و روي شعله خيلي کم (سوزني) بگذاريد. هر ده دقيقه يکبار روغني که بدست مي‌آيد را بايد در ظرف جداگانه‌اي بريزيد تا زماني که همه روغن گرفته شود و تفاله‌ها باقي بماند( يادآور مي‌شويم که شعله خيلي بايد کم باشد تا نسوزد). البته بايد دقت کنيد که اولين ده دقيقه روغني که بدست مي‌آيد با روغن‌هاي ديگر مخلوط نشود، چون همراه با آب مي‌باشد و اگر با روغن مخلوط شود هم طعم آن عوض مي‌شود، هم باعث فساد روغن مي‌شود. پس دقت کنيد که اولين ده دقيقه هر روغني که درآمد در ظرف ديگري ريخته و استفاده نکنيد. بعد از آب شدن تمام چربي‌ها آن را از صافي رد کنيد و در ظرف شيشه‌اي درون يخچال نگهداري کنيد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره