ته چين بوقلمون، پذيرايي خاص پسندان
مجله دلتا/ ته چين بوقلمون يکي از انواع ته چين است که از نظر ظاهري شبيه ديگر ته چين ها است، ولي طعم و مزه خاص و منحصر بفردي دارد. در ته چين بوقلمون، همانطور که از نامش پيدا است، از گوشت بوقلمون استفاده شده که پر خاصيت است و چربي و کلسترول ندارد. مواد لازم : زرده تخم مرغ: ۲ عدد برنج: ۴ پيمانه گوشت بوقلمون: 500 گرم ماست چکيده: ۱۰۰ گرم ماست معمولي: يک پيمانه دارچين: يک قاشق مرباخوري روغن يا کره به ميزان لازم زعفران دم کرده به ميزان لازم پياز: 2 عدد زرشک: يک پيمانه نمک، فلفل و ادويه به ميزان لازم کره به ميزان لازم طرز تهيه ته چين بوقلمون بوقلمون را با يک پياز، نمک و ادويه ميپزيم. پس از پخت آن را ريش ريش ميکنيم. برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خيس ميکنيم. يک عدد پياز را خرد کرده و با مقداري روغن تفت ميدهيم تا سرخ شود. وقتي پياز طلايي شد، مقداري کره و زرشک به آن افزوده و از روي حرارت بر ميداريم. زرده هاي تخم مرغ را در ظرف گودى ريخته و با چنگال مخلوط ميکنيم. ماست چکيده و مقداري زعفران دم کرده به آن ميافزاييم. برنج را در آب در حال جوش ميريزيم. وقتي برنج حالت سفتي اوليه خودش را از دست داد، آن را آبکش ميکنيم. حدود دو کفگير از برنج را روي موادي که آماده شده، ريخته و مخلوط ميکنيم. قابلمه يا تابه مناسب پخت ته چين را چرب کرده و برنج را در آن ميريزيم. بوقلمون، دارچين و مخلوط پياز و زرشک را روى برنج ميريزيم. ماست معمولي را با بقيه زعفران دم کرده و بقيه برنج مخلوط کرده، در تابه ريخته و با پشت قاشق فشار ميدهيم. در قابلمه را با دمکني پوشانده و آن را روي حرارت متوسط ميگذاريم تا بخار کند. وقتي برنج بخار کرد، حرارت را کم ميکنيم تا ته چين دم بکشد. حدود يک ساعت براي دم کشيدن کافي است. ته چين بوقلمون را با زرشک و خلال بادام يا خلال پسته تزيين و سرو ميکنيم.