شيريني ها/ نوستالژي ترين شيريني ايراني
نمناک/ شيريني زبان از جمله شيريني هاي سنتي و ايراني مي باشد که همانند کيک يزدي در پذيرايي هاي ايراني ها نقش داشته است. چي لازم دارم: آرد کاملا سفيد :300 گرم کره :150 گرم تخم مرغ :يک عدد روغن مايع :يک قاشق سوپخوري جوهرليمو:1/2 قاشق چايخوري وانيل :1/2 قاشق چايخوري نمک :يک قاشق چايخوري آب خنک :يک فنجان چطور بپزم: ابتدا در ظرفي تخم مرغ ، جوهر ليمو ، روغن مايع ، آب و نمک را با هم مخلوط کنيد و هم بزنيد. کاسه بزرگ ديگري را انتخاب کنيد و آرد را داخل آن بريزيد و وسط آرد را گود کنيد. سپس مخلوط تخم مرغ رابه آرد اضافه کنيد و هم بزنيد تا خمير يک دستي و نرمي به وجود بيايد. خمير به عمل آمده را يک ساعت استراحت دهيد تا حجم آن تغيير کند. بعد از جا افتادن خمير ، روي ميز کار يا سطح صافي ،مقداري آرد بپاشيد و خمير را روي آن به شکل مربع پهن کنيد.قطر خمير نبايد بيشتر از2 سانتي متر باشد. سپس کره را در ميان خمير قرار دهيد و خمير را از چهار طرف روي کره بپوشانيد. بعد آرام آرام به وسيله وردنه روي خمير ضربه بزنيد. تا کره وسط خمير کاملا نرم شود. خمير بدست آمده را به قطر يک سانتي متر باز کنيد و بعد آن را به شش لا، تا بزنيد. خمير تا شده را 20 دقيقه اي در جاي خنک قرار دهيد تا کمي خودش را بگيرد و بعد مجدداً آن را به ضخامت يک سانتي متر پهن کنيد. برعکس دفعه قبل اينبار ، عرض خمير را شش لا تا بزنيد و دوباره آن را به مدت 20 دقيقه در جاي خنکي قرار دهيد. اين کار را 6 بار تکرار کنيد و هر بار خمير را باز کنيد و شش لا تا بزنيد. دقت کنيد هر بار که اين کار را انجام داديد، با برس آرد اضافه روي خمير را کنار بزنيد. در مرحله آخر خمير را به ضخامت يک سانتي متر پهن کنيد و با آن شيريني مورد نظرتان را درست کنيد. با اين خمير ميتوانيد شيريني هايي مثل شيريني پاپيوني، نان خامه اي ، زبان، ناپلئوني ،قيفي و ولوان را تهيه کنيد. براي تهيه شيريني زبان خميرهزارلا آماده شده را به ضخامت 5/1 تا 1 سانتي متر و به شکل مربع يا مستطيل باز کرده و با قالب مخصوص شيريني ، خمير را قالب مي زنيم . سپس با نوک کارد تيزي از طول وسط خمير را يک برش 2 سانتي مي زنيم. خمير ها را داخل سيني ميچينيم و بعد روي آنها را با مخلوط شربت کارامل و تخم مرغ تزيين ميکنيم و در وسط پنجره فر با حرارت 200 درجه سانتي گراد به مدت 20 دقيقه قرار ميدهيم تا شيريني ها کاملا پف کرده و بپزند. براي تهيه شربت کارامل شکر را روي حرارت بخار آب قرار ميدهيم تا ذوب شوند. سپس تخم مرغ ها را به آن اضافه ميکنيم. نکات تکميلي براي درست کردن شيريني زبان ترد و خوشمزه براي درست کردن خمير هزارلابايد درجه حرارت محل کار خنک باشد. چرا که گرماي محيط باعث آب شدن کره و خراب شدن خمير مي شود. اگر خمير به شکل لايه لايه در نيامده باشد ، يا کره اي که در داخل خمير قرار داده ايد کم بوده است و يا خمير بيش از حد معمول باز و بسته و نازک شده است.و يا ممکن است درجه حرارت فر کم بوده باشد . آگر بيش از حد در هنگام پهن کردن خمير ، آرد روي سطح کار بريزيد ، خمير در هنگام تا زدن سفت ميشود. بايد سطح خمير قبل از قالب زدن کاملاً صاف شده و داراي ضخامتي يکسان باشد. سعي کنيد از خمير هايي که از لابه به لاي محل قالب زدن باقي مي ماند را مجددا جمع نکنيد و وردنه نزنيد چون اين خمير مناسب نيست و باعث ترک خوردن خمير ميشود. در هنگام قالب زدن از قالب هايي استفاده کنيد که لبه هاي آنها تيز باشد و به آساني قابليت برش داشته باشد. خمير را مي توانيد داخل نايلون به مدت سه روز در يخچال و يا زمان طولاني تر در فريزر نگهداري کنيد. اگرشيريني پس از پختن به يک طرف خم شد ، يعني اندازه خمير متوازن نبوده و يک قسمت آن کلفت و قسمتي ديگر آن نازک باز شده است. و يا خمير قبل و بعد از قالب زدن مدتي در جاي گرم بوده است اگر شيريني ما بعد از پختن و خارج کردن از فر کوچک بوده است:يعني استراحت خمير به اندازهٔ کافي نبوده ويا سيني فر بيش از اندازه چرب شده است. ورز دادن زياد خمير باعث ميشود تا خمير سفت شود و هنگام پهن کردن به سختي شکل بگيرد.