طرز تهيه تارت سيب، دسري خوشمزه و لذيذ
ستاره/ تارت يکي از دسرهاي معروف و محبوب در سرتاسر جهان است. اين دسر از خمير و مايه مياني تشکيل ميشود. طرز تهيه خمير در اغلب تارتها به شيوهاي يکسان است. در ميان انواع اين دسر، تارت سيب به دليل طعم و عطر مطبوعي که دارد، محبوبيت بيشتري به دست آورده است. بعضي از انواع اين خوراکي مانند تارت مرغ و تارت اسفناج به عنوان پيش غذا سرو ميشوند، اما بعضي از انواع ديگر آن که با مارمالاد، ميوه و مربا پر شدهاند، حکم عصرانه يا دسر را دارند. طرز تهيه خمير تارت سيب به منظور تهيه خمير تارت براي چهار الي پنج نفر، به دو الي دو و نيم ساعت زمان و مواد اوليهاي که در ادامه مشاهده ميکنيد، نياز است. مواد لازم کره 120 گرم پودر قند يا شکر آسياب شده 2 قاشق غذاخوري زرده تخم مرغ يک عدد وانيل يک هشتم قاشق چايخوري نمک يک هشتم قاشق چايخوري شير 2 قاشق غذاخوري آرد سفيد به ميزان لازم کره ذوب شده براي چرب کردن قالب به ميزان لازم نکته: حتما آرد را الک کنيد. دستور تهيه: ابتدا کره، زرده تخم مرغ، وانيل و نمک را با يکديگر کاملا مخلوط کنيد تا يک دست شوند. سپس شير را اضافه کنيد و مجددا بهم بزنيد. آرد را به تدريج به مايه اضافه کنيد و با دست بهم بزنيد. اينکار را آنقدر ادامه دهيد تا خميري نرم و لطيف درست شود که به دست نميچسبد. روي خمير را بپوشانيد و به مدت نيم ساعت استراحت دهيد. پس از آنکه خمير استراحت کرد، روي يک سطح را آرد بپاشيد و خمير را باز کنيد. قالبهاي تارت در سايزهاي مختلفي وجود دارد که بسته به سليقه خودتان ميتوانيد از هر کدام از آنها استفاده کنيد. قالب را با مقداري کره ذوب شده چرب کنيد. خمير را درون قالب پهن کنيد و با دست آن را همواره کنيد تا مقداري از لبه قالب را نيز پوشش دهد. اضافههاي خمير را با چاقو جدا کنيد. با چنگال چندتا سوراخ روي خمير ايجاد کنيد. اينکار باعث مي شود که تارت هنگام پخت، پف نکند و ظاهر آن بهم نريزد. طرز تهيه مواد مياني تارت سيب براي تهيه مواد مياني اين دسر، دو روش وجود دارد که در ادامه شرح داده خواهد شد. نحوه آماده کردن مايه مياني به روش اول مواد اوليه مورد نياز براي روش اول به شرح زير است. مواد لازم سيب 2 الي 3 عدد کشمش پلويي يک قاشق غذايي تخم مرغ يک عدد گلاب يک قاشق غذاخوري پودر دارچين يک چهارم قاشق چايخوري شکر يک قاشق غذاخوري کره ذوب شده به ميزان لازم سيب را پوست بگيريد و از وسط نصف کنيد. هستههاي آن را جدا کرده و به صورت حلقهاي برش بزنيد. سيبها را براي چند دقيقه در مخلوطي از آب سرد و آبليمو قرار دهيد. به اين ترتيب رنگ سيب تيره نميشود. کره را ذوب کنيد و با قلمو مقداري از آن را روي خمير تارت که در قالب قرار دادهايد، بزنيد. داخل تارت را با تکههاي سيب پر کنيد. مقداري کشمش روي آن بپاشيد. تخم مرغ را در ظرفي بشکنيد و شکر را به آن اضافه کنيد. آنقدر مخلوط را بهم بزنيد تا يک دست شود. اکنون نصف پودر دارچيني که داشتيد، گلاب و سه قاشق غذاخوري آب را به سس اضافه کنيد و بهم بزنيد. گلاب و دارچين، بوي بد تخم مرغ را از بين خواهند برد. سس را روي تارت بريزيد، توجه داشته باشيد که اگر مقدار زيادي سس استفاده کنيد، مزه تارت سيب مطبوع نخواهد بود. در نهايت مابقي دارچين را روي تارت پخش کنيد. تهيه مايه مياني تارت به روش دوم مواد مورد نياز به منظور تهيه کردن ماده مياني تارت به اين روش را در جدول زير مشاهده ميکنيد. مواد لازم سيب 2 الي 3 عدد شکر 2 الي 3 قاشق غذاخوري وانيل يک دوم قاشق چايخوري کره ذوب شده به ميزان لازم همانند روش قبل سيبها را پوست گرفته و آماده کنيد. خمير تارت را که در قالب پهن کردهايد با مقداري کره ذوب شده چرب کنيد. تارت را با تکههاي سيب پر کنيد. شکر و وانيل را مخلوط کنيد و روي سيبها بپاشيد. طرز تهيه تارت سيب براي پختن تارت، بايد فر را از قبل با درجه ۱۸۰ درجه سانتيگراد گرم کنيد. در صورتي که از قالبهاي تارت يکنفره استفاده ميکنيد، ۱۰ الي ۱۵ دقيقه زمان براي آماده شدن تارت کافي است. اگر از قالبهاي متوسط استفاده ميکنيد، ۱۵ الي ۲۰ دقيقه و در صورتي که از قالب بزرگ تارت استفاده کردهايد، حدود ۲۵ دقيقه زمان براي پختن تارت سيب آماده است. نکته: تعداد سيبهايي که در مواد اوليه ذکر شد، بستگي به اندازه آنها دارد؛ بنابراين ممکن است به ميزان کمتر يا بيشتري از آن نياز داشته باشيد. به طور کلي زماني که ديواره تارت شروع به تغيير رنگ کرد، دسر آماده است و ميتوانيد آن را از فر خارج کنيد. زماني که خمير را براي قرار دادن در قالب باز ميکنيد، قطر آن بايد به نيم سانتيمتر برسد.