طرز تهيه کرپ نوتلا با موز و توت فرنگي
ستاره/ کرپ، در واقع نوعي پنکيک بسيار نازک است که از ترکيب شکر، آرد گندم، تخم مرغ، شير و کره درست ميشود. خمير رقيق کرپ را در تابه داغي که با کره چرب شده است ميپزند و مخلفات متنوعي با طعمهاي شور و شيرين در آن قرار ميدهند، از شکلات و انواع ميوه گرفته تا تخم مرغ، پنير، قارچ، ژامبون و ساير سبزيجات و مواد گوشتي. کرپي که به عنوان صبحانه يا دسر طبخ ميشود، اغلب با مواد شيريني مانند نوتلا، مربا، خامه قنادي يا انواع ميوه پر ميشود. نوتلا نوعي شکلات فندقي است و از ترکيب فندق و کاکائو درست ميشود و در کرپ نوتلا به کار ميرود. علاوه بر نوتلا، حلقههاي موز و توت فرنگي نيز ميتواند در تهيه يک صبحانه خوشمزه تاثير به سزايي داشته باشد. مواد لازم آرد چند منظوره 1+1/8 فنجان شکر 1 قاشق غذاخوري نمک 1 پينچ تخم مرغ 3 عدد شير 1.5 فنجان کره ذوب شده و خنک شده 1 قاشق غذاخوري عصاره وانيل 1 قاشق چايخوري شکلات نوتلا به ميزان لازم موز خرد شده به صورت حلقه اي 2 عدد توت فرنگي حلقه شده 10 عدد دستور تهيه: آرد، شکر و نمک را در کاسهاي ريخته و با هم مخلوط کنيد. تخم مرغها را در ظرف ديگري بشکنيد، شير و عصاره وانيل را به آن اضافه کنيد و هم بزنيد تا کاملا يکدست شوند. مخلوط تخم مرغ را به مخلوط مواد خشک اضافه کنيد. مواد را هم بزنيد تا کاملا مخلوط شده و حبابهايي در آن ظاهر شود. کره را روي حرارت ملايم ذوب کرده و سپس به مخلوط فوق اضافه کنيد. مايه کرپ آماده است، آن را در يخچال قرار داده و اجازه دهيد به مدت ۲ ساعت در يخچال استراحت کند. يک تابه گرد نچسب به قطر ۱۲-۱۰ سانتيمتر را روي حرارت متوسط رو به پايين قرار دهيد و صبر کنيد تا داغ شود. کره را به تابه اضافه کرده و اجازه دهيد کره ذوب شود. تابه را بچرخانيد تا کره در آن پخش شود. سپس يک تا دو قاشق غذاخوري از مايه کرپ را در تابه بريزيد. فورا تابه را بچرخانيد تا مايهي کرپ در سطح تابه پخش شود. صبر کنيد تا روي کرپ بسته شده و لايهي زيرين آن طلايي شود. سپس کرپ را برگردانيد و چند ثانيه ديگر صبر کنيد تا طرف ديگر نيز پخته شود، ولي نيازي نيست که رنگ آن تغيير کند. حتي ميتوانيد در صورتي که لايه رويي کرپ کاملا پخته است، از برگرداندن آن صرف نظر کنيد. بلافاصله کرپ را از تابه خارج کرده و در بشقاب قرار دهيد. به درست کردن کرپها ادامه دهيد تا مايهي کرپ تمام شود. يک لايه از کرپ را در بشقاب مخصوص سرو قرار دهيد و يک قاشق غذاخوري سرپر نوتلا روي آن قرار دهيد. با پشت قاشق، نوتلا را روي نيمي از کرپ پخش کنيد تا سطح آن را بپوشاند. يک لايه موز يا توت فرنگي حلقه شده يا مخلوطي از هر دو روي نيمي از کرپ آغشته با نوتلا بچينيد. کرپ را رول کنيد. در صورت تمايل روي کرپ را با بستني وانيلي و شکلات چيپسي تزيين کنيد. طرز تهيه کرپ نوتلا با موز و توت فرنگي هرچند کرپ ساده خود به تنهايي يک ماده غذايي سالم است، ولي شکلات نوتلاي موجود در بازار، علارغم برچسب موجود روي شيشه آن، ماده غذايي سالمي نيست و قسمت اعظم آن به جاي کاکائو و فندق از شکر و روغن پالم تشکيل شده است. روغن پالم، اگرچه نوعي روغن گياهي است، ولي از نوع روغن اشباع بوده که براي سلامتي مضر خواهد بود. اين شکلات خوشمزه که محصول شرکت ايتاليايي فررو است، در ايران و کل دنيا طرفداران زيادي دارد و به عنوان افزودني در تهيه بسياري از خوراکها و دسرها مورد استفاده قرار ميگيرد. اما به دلايل گفته شده، مصرف زياد آن ميتواند خطرات جدي براي سلامتي در پي داشته باشد.