طرز تهيه آش کدو حلوايي به ۴ روش پرطرفدر
ستاره/ کدو حلوايي در فصل زمستان برداشت ميشود و بيشتر براي تهيه دسرهاي شيرين مورد استفاده قرار ميگيرد. غذاهاي زيادي ميتوان با اين ماده غذايي درست کرد ۱. طرز تهيه گيلاني آش کدو حلوايي گيلاني يک نوع آش شيرين است که از ترکيب کدو با برنج درست ميشود و طعم دهنده اصلي آن دارچين است. مواد لازم کدو حلوايي پوست گرفته و خرد شده 500 گرم برنج 1 ليوان شير 2 ليوان آب 3 ليوان کره 50 گرم شکر به ميزان لازم دارچين به ميزان لازم دستور تهيه: برنج را شسته و در آب خيس کنيد. کدو را تکه تکه کرده، پوست بگيريد و به قطعات مربعي برش بزنيد. برنج را به همراه آب روي حرارت قرار دهيد، سپس کدو را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنيد تا برنج و کدو پخته و در هم حل شوند. شير و کره را اضافه کرده و مرتب هم بزنيد تا کاملا جا بيفتد. در انتها شکر را اضافه کرده و براي تزيين روي آش از دارچين استفاده کنيد. ۲. طرز تهيه قمي آش کدو حلوايي قم از ترکيب ماش، برنج و کدو درست ميشود و ادويه طعم دهنده آن زيره سياه است. مواد لازم کدو پوست گرفته و خرد شده 500 گرم برنج 1/2 پيمانه پياز داغ 2 قاشق غذاخوري ماش 100 گرم زردچوبه 1 قاشق چايخوري آب 4 پيمانه نمک، فلفل و روغن به ميزان لازم دستور تهيه: کدو را پوست گرفته و به صورت حبهاي خرد کنيد. سپس با روغن زياد تفت دهيد. پياز داغ، زردچوبه، نمک، فلفل و زيره را اضافه کرده و چند دقيقه ديگر به تفت دادن ادامه دهيد. ماش را از قبل ۳-۲ ساعت خيس کنيد و سپس ماش خيس خورده را همراه ۴ پيمانه آب به قابلمه اضافه کنيد. وقتي ماش نيم پز شد، برنج را اضافه کنيد و اجازه دهيد برنج بپزد و نرم شود. وقتي آش کاملا جا افتاد و مثل حليم شد با گوشت کوب بکوبيد تا يکدست شود. نکته: استفاده از برنج نيم دانهي دودي در آش کدو باعث طعم و مزه بهتر ميشود. ۳. طرز تهيه يزدي مصرف اين آش براي بيماران ديابتي و حتي جلوگيري از ديابت بسيار مفيد است. مردم استان يزد براي تهيه آش کدو از موادي، چون ماش، لوبيا، کدو، پياز، روغن، فلفل، نمک و برخي از ادويهها استفاده ميکنند. مواد لازم کدو حلوايي پوست گرفته و خرد شده 250 گرم لوبيا قرمز 500 گرم ماش 50 گرم برنج 50 گرم پياز داغ 3 قاشق غذاخوري نمک، فلفل و دارچين به ميزان لازم دستور تهيه: لوبيا و ماش را به صورت جداگانه بپزيد. برنج را شسته و با ۲ ليوان آب و مقداري نمک روي حرارت ملايم قرار دهيد تا بپزد و نرم شود. پس از پختن برنج، کدو حلوايي پوست گرفته و خرد شده را به آن اضافه کنيد و اجازه دهيد کدو حلوايي بپزد. لوبيا و ماش پخته را به قابلمه اضافه کرده و نمک و فلفل آن را ميزان کنيد. پس از جا افتادن آش، پياز داغ و دارچين را اضافه کرده و پس از ۱۰ دقيقه حرارت را خاموش کنيد. ۴. طرز تهيه اصفهاني آش کدو حلوايي اصفهاني ترکيبي از حبوبات مختلف، کدو، بلغور گندم و سبزي است که با پياز داغ و نعنا داغ تزيين ميشود و به جرات ميتوان گفت يکي از خوشمزهترين آشهاي ايرانيست. مواد لازم کدو پوست گرفته و خرد شده 500 گرم ماش 1/2 پيمانه لوبيا چشم بلبلي 1/2 پيمانه نخود 1/4 پيمانه لوبيا چيتي 1/4 پيمانه لوبيا سفيد 1/4 پيمانه بلغور گندم 2 پيمانه سبزي آش پاک شده و خرد شده 1 کيلوگرم پياز داغ 4 قاشق غذاخوري نعنا داغ 2 قاشق غذاخوري نمک، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم روغن به ميزان لازم دستور تهيه: همه حبوبات را از چند ساعت قبل خيس کنيد، سپس هر يک را به صورت جداگانه بپزيد و مقداري نمک به آن اضافه کنيد. بلغور گندم را با ۴ پيمانه آب روي حرارت متوسط قرار دهيد تا به جوش آيد، سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهيد با درب باز بپزد و نرم شود. در اين فاصله گاهي آن را هم بزنيد که ته نگيرد. در قابلمه ديگري، آب را به جوش آوريد و سپس سبزي و کدوي خرد شده را به آن اضافه کنيد. مقداري نمک، فلفل و زردچوبه به آن افزوده و اجازه دهيد سبزي و کدو روي حرارت متوسط بپزند و نرم شوند. پس از اينکه سبزي و کدو پخته شد، بلغور و حبوبات پخته را به آن اضافه کنيد، حرارت را ملايم کنيد و صبر کنيد تا آش جابيفتد و غليظ شود. در انتها نيمي از پياز داغ را در قالبمه بريزيد، نمک و فلفل آش را ميزان کنيد و حرارت را خاموش کنيد. آش کدو را در ظرف سرو بکشيد و روي آن را با پياز داغ و نعنا داغ تزيين کنيد. کدو حلوايي، سرشار از آنتي اکسيدان و يکي از سبزيجات مفيد براي سرماخوردگي و آنفولانزاست که بيشتر در فصل زمستان مصرف ميشود. آش کدو حلوايي يکي از غذاهايي است که با اين ماده غذايي و به سبکهاي متنوعي درست ميشود. شما ميتوانيد اين آش را مطابق ذائقه خود تهيه کنيد و از خواص بينظير آن برخوردار شويد.