رب انار خانگي؛ يک چاشني براي تمام ذائقهها
ايرنا/ هرچند رب انار کارخانهاي با برندهاي مختلف در بازار هست اما بيشک ناخالصيهايي در آن وجود دارد. بنابراين بهتر است اين چاشني را در خانه درست کنيم. يکي از جذابترين مراحل آشپزي اضافهکردن چاشنيهاست؛ تنها ترکيبي از جسارت و خلاقيت کافي است تا با بازيکردن با چاشنيها طعم و ذائقه مورد علاقهمان را پيدا و لذيذترين غذاها را درست کنيم. يکي از اين چاشنيها، رب انار است که ترکيب آن در غذاهاي مختلف طعم متفاوتي را ايجاد ميکند. هرچند رب انار کارخانهاي با برندهاي مختلف در بازار هست اما بيشک ناخالصيهايي در آن وجود دارد. بنابراين بهتر است اين چاشني را در خانه درست کنيم. مواد لازم: انار ترش: ۸ کيلوگرم آب: ۳ پيمانه نمک: ۱ قاشق غذاخوري طرز تهيه و دستور پخت: ۱. انارها را با دقت دانه دانه کنيد و مراقب باشيد تا پوشش سفيد دانهها به آنها نچسبند. دانههاي انار را به همراه آب داخل قابلمه بزرگي بريزيد و بگذاريد تا حدودا ۴۰ دقيقه خوب بجوشد. در حين اينکه انارها خوب ميجوشند، با گوشتکوب آنها را له کنيد. ۲. حالا با استفاده از يک ظرف بزرگ براي جمعآوري آب انار و يک آبکش روي آن، محتواي قابلمه را صاف کنيد. دانهها را درون آبکش خوب له کنيد تا فقط هستههاي دانهها روي آبکش باقي بماند. هستهها را جدا کنيد و براي اطمينان از وارد نشدن هستهها به درون آب انار چند بار آن را صاف کنيد. ۳. آب انار را به قابلمه انتقال دهيد و آن را آنقدر خوب بهم بزنيد تا غليظ شود و حالت رب مانند پيدا کند. سپس نمک را اضافه کنيد و هم بزنيد. فوت و فن ها: - در صورتي که انار آبدار باشد به ازاي هر ۸ کيلوگرم انار، ۱ کيلوگرم رب انار حاصل ميشود. - هر چه رب غليظتر شود ديرتر خراب و فاسد ميشود و رنگ آن نيز تيرهتر. - معمولا براي به صرفه بودن رب از انارهاي شکسته و کوچک استفاده ميکنند که ظاهر خوبي ندارد و قيمت آن ارزانتر است. اين مسأله از کيفيت رب کم نميکند و آن چه مهم است اين است که انار آبدار و قرمز رنگ باشد بنابراين دانه انار نبايد کهنه، فاسد و خراب، سفيد يا قهوهاي رنگ و خشک باشد. - بهترين رنگ رب انار، قهوهاي کمرنگ تا قهوهاي پر رنگ و قرمز تيره است و اگر رنگ رب به سياهي زد يا نشانه اين است که رب سوخته يا اينکه مواد ديگري مثل آلوچه به آن اضافه کردهاند. - رب انار را داخل ظروف شيشهاي ريخته و در يخچال نگهداري کنيد. براي هر بار مصرف از قاشق خشک و تميز استفاده کنيد و بعد از هر بار مصرف در شيشه يا ظرف را محکم ببنديد تا رب کپک نزند. - سعي کنيد رب انار را در يخچال نگهداري کنيد و در صورتي که بيرون از يخچال باشد بايد نمک بيشتري اضافه کنيد تا از فساد و کپکزدگي رب جلوگيري شود. - در برخي رب انارهاي بازاري براي به صرفه بودن رب در کنار انار از آلو يا آلوچه نيز استفاده ميکنند که هم طعم رب را ترشتر ميکند و هم شکل بافت رب انار را تغيير ميدهد. در اين مواقع شما دانههاي ريز سياه رنگي را در رب مشاهده ميکنيد که همان تفاله پوست آلوچه است