نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

پيتزاي فوري و يک نفره در ماگ!

منبع
خراسان
بروزرسانی
پيتزاي فوري و يک نفره در ماگ!
خراسان/ خوبي آشپزي در ماگ اين است که مي‌توان براي يک فرد به تنهايي غذا، شيريني يا دسر تهيه کرد پخت و پز در ماگ يکي از روش‌هاي مدرن آشپزي است که فوت و فن‌هاي خاص خودش را دارد. شما مي‌توانيد با استفاده از اين وسيله در زماني کوتاه يک غذا يا دسر خوشمزه داشته باشيد. انواع سوپ، کيک، مافين، نان، براوني و حتي پيتزا را مي‌توان به اين روش در مايکروويو تهيه کرد. امروزه بسياري از مردم در خانه‌هايشان مايکروويو دارند به خصوص نسل جديد که يکي از وسايل حتمي جهيزيه شان به شمار مي‌رود. اين وسيله همانند فر بسياري از کار‌ها را راحت کرده است. بسياري از مردم از آن تنها براي گرم کردن غذا يا يخ‌زدايي مواد منجمد استفاده و بعضي هم در آن قهوه درست مي‌کنند. فراتر از راحتي و کاربرد‌هاي بسياري که اين وسيله دارد بسياري از افراد درباره آشپزي با آن ترديد دارند، چون تصور مي‌کنند با اين روش غذا پختن يا دسر درست کردن، بخش زيادي از مواد مغذي غذا‌ از بين مي‌رود؛ بنابراين اغلب سوال مي‌کنند که آيا آشپزي با مايکروويو روش صحيحي است؟ غذا‌ها به اين شيوه سالم هستند؟ مايکروويو چگونه کار مي‌کند؟ فر مايکروويو با استفاده از امواجي با انرژي بالا که شبيه به امواج راديويي اما کوتاه‌تر است، کار مي‌کند. اين امواج به طرز جالبي انتخابي عمل مي‌کند؛ در درجه اول بر آب و ديگر ملکول‌هايي که از نظر الکتريکي نامتقارن است، تاثير مي‌گذارد. در اين ملکول‌ها يک طرف بار مثبت و ديگري بار منفي است. امواج مايکروويو باعث لرزش اين ملکول‌ها مي شود و انرژي حرارتي توليد مي‌کند، چون طبق قانون براوني ملکول‌ها به هنگام برخورد با همديگر، گرما توليد مي‌کنند و وقتي اين برخورد‌ها شديدتر مي‌شود، گرما افزايش مي يابد بنابراين اين دستگاه غذا را با سرعت گرم مي‌کند. آيا مايکروويو براي آشپزي بي خطر است؟ بعضي از مواد غذايي هنگامي که در برابر گرما قرار مي گيرد، چه از طريق مايکروويو و چه فر معمولي تجزيه مي‌شود. ويتامين C احتمالا واضح‌ترين نمونه است. اما از آن جايي که زمان آشپزي در مايکروويو کوتاه‌تر است، آشپزي با آن ويتامين C و مواد غذايي ديگر را که به هنگام گرم شدن تجزيه مي‌شود، بهتر حفظ مي‌کند. درباره سبزيجات، پختن آن‌ها در آب مقداري از ارزش مواد مغذي شان را کاهش مي دهد. به عنوان مثال بروکلي جوشانده شده، «گلوکوزينولات» يعني همان ترکيب سولفوري راکه خواص مبارزه با سرطان دارد، از دست مي‌دهد. بخارپز کردن سبزيجات در بعضي موارد بهتر است. به عنوان مثال در بروکلي بخارپز شده، گلوکوزينولات بيشتري نسبت به حالت جوشيده يا سرخ شده، حفظ مي شود. آيا امواج مايکروويو براي سلامت انسان مضر است؟ شيوه پخت و پزي که مواد غذايي در آن بهتر حفظ مي‌شود، روشي است که طي آن، غذا به سرعت و در کوتاه‌ترين زمان ممکن مي‌پزد و حتي الامکان از مايع کمتري استفاده مي‌شود. مايکروويو اين اهداف را تامين مي‌کند. استفاده از مايکروويو با مصرف مقدار کم آب در غذا، ويتامين و مواد معدني را بيشتر از هر روش ديگري حفظ مي‌کند و نشان مي‌دهد که پخت غذا در مايکروويو مي‌تواند سالم باشد. حالا ماگ را چه کنيم؟ خوبي آشپزي در ماگ اين است که براي يک فرد به تنهايي مي‌توان يک غذا، شيريني يا دسر تهيه کرد. همچنين اين روش براي افراد تنهايي خوب است که نمي‌خواهند غذاي زيادي درست کنند. به اين روش شما همه مواد را در يک ماگ مي ريزيد و مخلوط مي‌کنيد و در مايکروويو قرار مي‌دهيد و ظرف کمتري کثيف مي‌شود. به يک نمونه دستور پخت با ماگ توجه کنيد. چي لازم دارم: آرد- ۴ قاشق غذاخوري بيکينگ‌پودر- مقدار کمي جوش‌شيرين- مقدار کمي نمک- مقدار کمي شير-۳ قاشق غذاخوري سس مارينارا- يک قاشق غذاخوري پنير موزارلا رنده شده-يک قاشق غذاخوري ميني پپروني-۵ عدد ادويه خشک ايتاليايي- نصف قاشق چاي‌خوري (ريحان يا اورگانو) چطور بپزم: آرد، بيکينگ‌پودر، جوش‌شيرين و نمک را مخلوط کنيد و داخل ماگ بريزيد. شير و روغن را اضافه و همه مواد را با هم مخلوط کنيد. با قاشق سس مارينارا را بيفزاييد و آن را روي سطح خمير پخش کنيد اما با لايه زير آن مخلوط نکنيد. پنير، پپروني و سبزي معطر خشک را روي سس به صورت لايه لايه بپاشيد و پخش کنيد. آن را تا زماني که پف کند و بالا بيايد و مواد رويي حباب تشکيل دهد، داخل مايکروويو بگذاريد. (زمان بندي بر اساس مايکروويو با قدرت ۱۲۰۰ وات است). نکات مهم * زمان پخت، بيشتر به مايکروويو و عرض و عمق ماگ بستگي دارد. ماگي که در اين جا استفاده شده، کوچک است که حدود سه چهارم پيمانه گنجايش دارد. *هميشه هنگام پختن در مايکروويو به ماگ دقت کنيد که مواد از آن سرريز نشود يا زيادي نپزد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره