نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

چرا ماست خانگي شل و بي مزه مي شود؟!

منبع
نمناک
بروزرسانی
چرا ماست خانگي شل و بي مزه مي شود؟!
نمناک/ ماست از لبنيات مفيد و سرشار از کلسيم است که متخصصان خوردن روزي يک يا دو پياله ماست کم چرب را در برنامه غذايي براي پيشگيري از پوکي استخوان توصيه مي کنند. بسياري از خانم ها علاقمند هستند به جاي تهيه ماست از سوپر مارکت ها خودشان در خانه ماست تهيه کنند اما در برخي از موارد در تهيه ماست با مشکلاتي روبرو مي شوند و ماستشان بريده بريده يا شل مي شود و يا ترش يا شيرين مي گردد. از اين رو در اين بخش طرز تهيه ماست و مشکلاتي که ممکن است هنگام تهيه ماست با آن روبرو گرديد ،برايتان آورده ايم. براي تهيه ماست، بهتر است از شير پرچرب استفاده کنيد زيرا هرچه چربي شير بيشتر باشد ماست سفت تري خواهيد داشت. مواد لازم براي تهيه ماست خانگي شير=1 ليتر(5پيمانه) ماست=2قاشق سوپخوري طرز تهيه ماست خانگي: 1. ابتدا شير را تا حدي که دست را نسوزاند و به دماي 53 درجه سانتي گراد برسد ، گرم مي کنيم و در ظرفي که مي خواهيم در آن ماست تهيه کنيم ، مي ريزيم. 2. مايه ماست را در ظرفي مي ريزيم و هم مي زنيم سپس به از کنار ظرف داخل شير مي ريزيم و ظرف را آهسته تکان مي دهيم تا شير با ماست کمي مخلوط شود سپس دهانه ظرف رامي پوشانيم و روي آنرا با پارچه کلفتي مثل پتو مي اندازيم تا 4 تا 5 ساعت بايد بماند تا ماست بسته شود . 3. سپس ظرف را داخل يخچال مي گذاريم تا کاملا خنک شود و تا قبل از سرد شدن کامل به آن دست نمي زنيم زيرا اين کار موجب آب انداختن ماست مي شود. دليل شل بودن يا آب انداختن ماست هاي خانگي 1. دماي شيرتان مناسب نيست و يعني يا داغ بوده يا به احتمال بيشتر سرد بوده . حرارت شير بايد به حدي باشد که انگشت شما را نسوزاند . در صورتي که سرد باشد ماست خوب نميبندد . 2. علت دوم ميتواند کم زدن مايه ماست باشد . پس در اندازه گيري شير و ماست دقت کنيد. 3. دليل شل شدن ماست، پايين بودن مواد جامد شير است. 4. اگر ماست زود از گرمخانه خارج شود يا قبل از سرد شدن کامل تکان بخورد يا قاشق در آن وارد شود مانع بسته شدن کامل ماست شده و ماست آب مي اندازد. 5. اگر مايه ماست کم چرب باشد ماست شل خواهد شد. 6. استفاده از شير نا مناسب . براي اين که ماست بگيرد، شير بايد پاستوريزه و فاقد آنتي بيوتيک و بار ميکروبي و ميزان مواد جامد آن در حد نرمال باشد. چه کنيم تا ماست سفت تري داشته باشيم ؟ ماست بعد از اينکه مايع ميزنيد اصلا نبايد تکان بخورد. براي مايع زدن از ماست سفت و پرچرب استفاده کنيد. اگر مي خواهيد ماست سفت شود بهتر است شير را در دماي ملايم به ميزاني حرارت دهيد که حدود 10 تا 20 درصد آب شير تبخير شود و مواد جامد آن افزايش يابد. دليل شل شدن ماست، پايين بودن مواد جامد شير است. شيرخشک هم براي بالا بردن ماده خشک در شير به منظور سفت شدن بافت ماست استفاده مي شود. ماست را در ظرف شيشه اي بزنيد تا کمتر آب بياندازد و سفت تر شود. براي اين که ماست سفتي داشته باشيد، ابتدا بايد شير را به نقطه جوش برسانيد. پس از قل خوردن شير، سريعا دماي شعله را کم کنيد و حدود 20 دقيقه در دماي معمولي (مثلا 70 درجه سانتي گراد) حرارت دهيد. وقتي شير به دماي جوش رسيد، آن را يکبار هم بزنيد. يک علت آب انداختن ماست گرما خوردن زياد شير است؛ بنابراين توصيه مي کنيم يک پارچه تميز را بر روي درب ظرف بگيريد تا از ورود حشرات و ميکروب ها جلوگيري کرده باشيد. قبل از حرارت دادن شير و اضافه کردن مايه ماست ، اگر دوست داريد يک ماست سفت داشته باشيد، کمي نمک يا شکر را با مايه ماست کاملا مخلوط کنيد.اگر از اين مواد استفاده کرديد، شير را طولاني تر از قبل حرارت دهيد. اگر ماست ما آب انداخت چه کنيم ؟ اگر ماستتان آب انداخت ميتوانيد با يک دستمال تميز آب آن را بگيريد. ظرفتان را داخل يک ظرف پر از آب در حال جوش قرار بدهيد و اجازه دهيد چند دقيقه بجوشد. اگر ماست نگرفت و همچون شير آبکي بود کمي آن را حرارت دهيد و به ميزان مشخص به آن قرص پنير بيفزاييد که پنير آن بسيار خوشمزه خواهد شد. آب ماست را دور نريزيد چون آب ماست همان سرم شير است و ارزش غذايي فراواني دارد و سرشار از پروتئين هاي محلول و ويتامين هاي گروه B است. توصيه در صورت اضافه کردن نمک به ماست براي سفت شدن آن ، اگر ماستتان شور شد آنرا داخل يک کيسه ي پارچه اي تميز بريزيد و سر کيسه را ببنديد ، سپس از جايي آويزان کنيد تا آب اضافي آن گرفته شود پس از انجام اين کار اگر بازهم شور بود ميتوانيد هنگام مصرف با کمي آب رقيق کنيد. دليل ترش شدن ماست : اگر دماي شيري که داخل آن مايه ماست زده ايم زياد باشد مي تواند ماست ترش شود يا اگر شير مدت زمان بيشتري در دماي گرمخانه بماند ترش مي گردد. اگر مايه ماستي که به شير مي زنيم تازه نباشد و زياد باشد ماست ترش مي شود. اگر روند سرد شدن ماست در يخجال به کندي صورت گيرد ماست ترش خواهد شد. ترشي ماست از نظر تغذيه اي به جذب کلسيم کمک مي کند. دليل شيرين شدن و بي مزگي ماست: اگر شير براي مايه زدن دماي پاييني داشته باشد . اگر دماي گرمخانه پايين باشد و يا ماست مدت زمان کمتري در دماي گرمخانه بماند ماست شيرين و بي مزه شود. اگر مايه ماست تازه باشد احتمال اين که ماست شيرين شود زياد است. چرا ماست رويه نمي بندد؟ اگر شما براي مايه زدن ماست را با کمي شير مخلوط نموده بعد داخل شير بريزيد ، ماست رويه نمي بندد.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره