ميز اردور/ خرماي سرخ شده تا حالا درست کردهايد؟
کافه ايروني/ خرماي سرخ شده يک نوع دسر خوشمزه است که از شهرهاي جنوبي ايران به شهرهاي بالاي ايران انتقال پيدا کرده و ميخواهيم به شما دوستان اين دسر خوشمزه را آموزش دهيم. مواد لازم براي خرماي سرخ شده: آرد 8 قاشق غذاخوري خمير مايه فوري 1 قاشق غذاخوري ماست 5 قاشق غذاخوري شکر 2 قاشق غذاخوري گلاب 2 قاشق غذاخوري وانيل نوک قاشق چايخوري خرما و گردو به ميزان لازم طرز تهيه خرماي سرخ شده: ابتدا تمام مواد به جز خرما را با هم مخلوط مي کنيم تا يک خمير غليظ درست شود. اين خمير بايد از مواد کيک کمي غليظ تر باشد. نيم ساعت مي گذاريم خمير استراحت کند تا خمير مايه کاملا ور بيايد. در ظرف ديگر خرماها را شسته و هسته آنها را جدا کنيد. درون خرما را با گردو پر کنيد. خرماها را در خمير مي غلطانيم تا سطح خرما کاملا با خمير پوشيده شود. در آخر خرماها را داخل روغن داغ و غوطه ور شده سرخ مي کنيم و بعد از سرخ شدن داخل دستمال مي گذاريم تا روغن اضافي آن خارج شود. خواص عالي خرما: ۱. رفع يبوست غالبا خرما را جزء مواد خوراکي ملين طبقهبندي ميکنند. به همين دليل، افراد مبتلا به يبوست ميتوانند مرتبا از اين ميوه استفاده کنند. براي بهرهمندي حداکثري و مطلوب از اين خواص خرما بهتر است آن را يک شب در آب بخيسانيد، سپس هنگام صبح، وقتي ترکيب آب و خرما شکلي مانند شربت به خود گرفت، آن را ميل کنيد؛ به اين ترتيب، ميتوانيد بهترين نتيجه را از آن بگيريد. خرما داراي مقادير بالايي از فيبر محلول است که براي افزايش سطح سلامت دستگاه گوارش و حرکت راحتِ غذاها در مجاري گوارشي و در نتيجه، تسکين علائم يبوست بسيار ضروري است. ۲. افزايش سلامتي و استحکام استخوانها وجود مقادير قابل توجهي از مواد معدني در خرما، اين ميوهي مغذي را به اَبَر خوراکي مفيدي براي استحکام استخوانها و مبارزه عليه بيماريهاي دردناک و ناتوانکنندهاي نظير پوکي استخوان تبديل کرده است. خرما حاوي سلنيوم، منگنز، مس و منيزيوم است که همگي براي رشد، استحکام و حفظ سلامتي استخوانهاي افراد بسيار ضروري هستند؛ به ويژه براي افرادي که وارد دوران سالخوردگي ميشوند و استخوانهايشان به تدريج ضعيف ميشود. بنابراين، با مصرف خرما استخوانهايتان را تقويت کنيد! ۳. درمان اختلالات روده به اعتقاد برخيها، نيکوتين موجود در خرما براي درمان بسياري از انواع اختلالات روده مفيد است. مصرف مداوم خرما به مهار رشد موجودات مضر و ناسالم کمک ميکند، و بنابراين باعث رشد باکتريهاي مفيد در روده ميشود. خرما به حل مشکلات گوارشي کمک ميکند، زيرا حاوي فيبرهاي محلول، غير محلول، و همچنين اسيدهاي آمينهاي است که ميتوانند باعث هضم غذاها و کارآمدي فرايند گوارش شوند؛ به اين معني که در مجاري گوارشي مواد مغذي بيشتري جذب و براي استفادهي بدن وارد جريان خون ميشوند. ۴. رفع کمخوني خرما سرشار از مواد معدني است که ميتواند براي بسياري از مشکلات سلامتي مفيد باشد، ولي وجود مقدار بالاي آهن در خرما باعث شده است اين ميوه براي افراد مبتلا به کمخوني به مکمل غذايي کاملي تبديل شود. ميزان بالاي آهن ميتواند کمبود مادرزادي اين ماده را در بيماران مبتلا به کمخوني جبران کند، انرژي و قدرت بدن را افزايش دهد، و همزمان باعث کاهش احساس خستگي و سستي شود. ۵. کاهش آلرژي (حساسيت) يکي از جالبترين نکات در مورد خواص خرما ، وجود گوگرد ارگانيک در آن است. گوگرد مادهاي نيست که معمولا بتوان آن را در همهي مواد خوراکي پيدا کرد؛ با اين حال، داراي فوايد قابل توجهي براي سلامتي است، از جمله کاهش واکنشهاي آلرژيک و آلرژيهاي فصلي. بر اساس يافتههاي مطالعهاي که در ۲۰۰۲ به عمل آمد، ترکيبات گوگرد ارگانيک ميتوانند بر ميزان درد و رنج مبتلايان به التهاب فصلي و آلرژيک مخاط بيني تاثير مثبتي داشته باشد؛ تنها در ايالات متحده تقريبا ۲۳ ميليون نفر به اين مشکل دچار هستند. مصرف خرما راه بسياري خوبي براي کاهش تاثيرات آلرژيهاي فصلي است که از طريق اضافه شدن گوگرد به رژيم غذايي صورت ميگيرد.