ميز اردور/ آموزش تصويري سرکه سيب خانگي
ايران کوک/ چي لازم دارم: سيب 2 کيلو شکر 1 قاشق غذاخوري آب جوشيده و سرد شده به ميزان لازم چه جوري درست ميشه: سرکه از جمله چاشني هاي خوش طعم و اسيدي است که براي کساني که طرفدار طعم ترش هستند از جمله دوست داشتني ترين ها است که مي تونيم بسياري از خوراکي ها رو با اون مزه دار کينم. يکي از انواع مفيد سرکه، سرکه سيب است که خواص درماني بي شماري داره و طعم خوب و خاص اون براي تهيه انواع سالاد و ترشي مي تونه کاربر داشته باشه. تهيه سرکه خونگي شايد در نظر اول زمان بر و کمي سخت باشه اما اگر جرات يکبار درست کردنش رو به خودتون بدين متوجه مي شين اين کار نه تنها سخت نيست بلکه در نهايت طعمي رو تجربه مي کنيد که در هيچ فروشگاهي نمي تونيد اين طعم و مزه رو پيدا کنيد و حتما عاشق طعم و مزه سرکه خونگي مي شيد حالا چه سرکه انگور باشه و چه سرکه سيب. مهم داشتن سرکه سالم و طبيعيه که با درست کردنش مي تونيد از مضرات سرکه هاي بازاري که سرشار از اسيدسيتريک و مواد نگهدارنده است دور باشيد. سرکه سيب از جمله مفيد ترين سرکه هاست که براي از بين بردن اضافه وزن و داشتن اندام مناسب بسيار مفيده. علاوه بر اين سرکه ي سيب يکي از مواد طبيعي است که براي داشتن پوست و موي شاداب مي شه ازش استفاده کرد و مي تونه بسياري از قارچ هاي پوستي رو از بين ببره که البته کم هزينه بودنش خيلي ها رو راغب مي کنه اين سرکه رو جايگزين مواد و داروهاي گردن قبمت و شيميايي بکنن. از ديگر خواص سرکه سيب ميتونم به سم زدايي بدن، از بين بردن عفونت هاي داخلي بدن، کاهش فشار خون، از بين بردن رگ هاي واريسي و جلوگيري از ابتلا به پوکي استخوان اشاره کنم. با توجه به تمام خواصي که ذکر شد بايد توجه داشته باشيد مصرف سرکه بايد به اندازه باشه و حتما شرايط فيزيکي خودتون رو در نظر داشته باشيد تا آسيبي به سيستم گوارش و يا ساير اندام هاي بدنتون نزنيد چرا که خاصيت اسيدي سرکه مي تونه آسيب زننده باشه در صورتي که مصرف بي رويه و نا بجا داشته باشيد. خب حالا در ادامه مطلب روش تهيه سرکه سيب خانگي رو مرحله به مرحله آموزش مي دم که اميدوارم از درست کردنش لذت ببريد. و لازم به ذکره که با اين چاشني مي تونيد انواع چيپس،آش رو مزه دار کنيد و حتي مي تونيد نوشيدني سرکه سيب و عسل رو درست کنيد که طرفدار زيادي داره خوردن اين نوشيدني قبل از غذا مي تونه هضم غذا رو راحت تر بکنه و همين مسئله باعث کاهش وزن هم مي شه. مرحله اول: سيب ها را بشوييد و پس از خشک شدن آن ها را خرد کنيد. مرحله دوم: يک تکه طلق را به اندازه اي که کمي بزرگتر از دهانه ظرف باشد برش بزنيد و روي آن سوراخ ايجاد کنيد از سوراخ وسط طلق نخ رد کنيد. مرحله سوم: سيب را در ظرف شيشه اي مورد نظر بريزيد به طوري که مقداري از فضاي بالاي ظرف خالي بماند. . آب و شکر را مخلوط کنيد و وروي سيب ها آب جوشيده سرد بريزيد تا کاملا سطح سيب را بپوشاند. مرحله چهارم: طلقي را که آماده کرده ايد در ظرف فرو کنيد و آن را به وسيله يک سيخ چوبي با نخ محکم کنيد. بعد مقداري آب جوشيده سرد روي سيب بريزيد تا کاملا روي سيب را بپوشاند.(گذاشتن طلق باعث مي شود فشار کمي به سطح سيب وارد شود و آن را کاملا در آب غوطه ور کند و از کپک زدن سرکه سيب جلوگيري نمايد) مرحله پنجم: دهانه ظرف سرکه را با پارچه تميز و نخي بپوشانيد و با يک تکه نخ آن را محکم ببنديد (دقت داشته باشيد هيچ گاه در سرکه نبايد سفت بسته شود چون گازي که در اثر تخمير ايجاد مي شود ممکن است باعث انفجار ظرف شود.) ظرف را در جايي تاريک و خنک به مدت بيست و يک روز قرار دهيد و پس از گذشت اين مدت مواد را از صافي رد کنيد و مايه سرکه را باز در ظرف بريزيد و دوباره در ظرف را با پارچه بچوشانيد و در جاي قبلي به مدت شش هفته قرار دهيد. مرحله ششم: در مدت شش هفته هر زوز سرکه را با قاشق چوبي کمي هم بزنيد تا عمل تخمير به خوبي صورت بگيرد. سرکه سيب پس از چهارهفته با توجه به دماي محيط ممکن است برسد و قابل استفاده شود. پس زماني که به حد اسيدي مناسب با ذايقه شما رسيد آن را به ظرف کوچک و مناسب تري منتقل کنيد تا به راحتي بتوانيد سرکه ي سيب را استفاده کنيد. نکات کليدي تهيه سرکه سيب ظرف سرکه را حتما از جنس شيشه انتخاب کنيد چون اسيد موجود در سرکه بافت ظروف پلاستيکي را خراب مي کند و مواد شيميايي آزاد شده در آن براي سلامت بدن مضر است. اگر مصرف سيب شما به هر دليل زياد است و کمپوت يا تارت سيب زياد درست مي کنيد مي توانيد از ضايعات سيب آن بري انداختن سرکه استفاده کنيد. براي تهيه سرکه سيب اگر از ترکيب سيب سبز و قرمز استفاده کنيد سرکه خوشرنگ تري خواهيد داشت. اگر مي خواهيد سرکه سيب زودتر برسد دو قاشق غذاخوري از سرکه سيب قبلي داخل ظرف بريزد تا عمل تخمير را سرعت ببخشد.