نوشيدني ها/ موکا در زمستان بيشتر مي چسبه
خراسان/ چي لازم دارم: شکلات رنده شده(به دلخواه) - به مقدار لازم خامه زده شده شيرين (به دلخواه) - به مقدار لازم خامه - نصف پيمانه شير - نصف پيمانه شکر – يک چهارم فنجان کاکائوي ميکس آماده خامه اي -90 گرم ( به ميزان دلخواه ) قهوه دم کشيده قوي و داغ - ۶ فنجان چه جوري درست ميشه: شير سرد را 2 دقيقه در مايکروويو بگذاريد. هر ۳۰ ثانيه يک بار آن را هم بزنيد و دوباره حرارت دهيد تا دماي آن به ۱۶۰ درجه برسد. روي اجاق گاز از دماسنج مخصوص استفاده کنيد تا شير به درجه حرارت لازم برسد. براي موکاي سنتي، از پودر کاکائوي شيرين استفاده مي شود. ولي در کافي شاپ ها اغلب به دليل راحتي کار، با شربت شکلات با کيفيت تهيه مي شود. شما مي توانيد از شکلات ساده گرفته تا تلخ، نيمه شيرين و حتي شکلات سفيد يا شکلات رنده شده يا چيپس شکلاتي استفاده کنيد، ولي بايد آن ها را خوب هم بزنيد تا کاملاً حل شود. براي درست کردن موکا ابتدا بايد قهوه داغ، ميکس کاکائو و شکر را در قابلمه اي بريزيد و هم بزنيد تا خوب مخلوط شود. نصف شيرو نصف خامه را اضافه کنيد و حدود ۵ دقيقه روي حرارت متوسط بگذاريد و گاهي هم بزنيد تا داغ شود. سپس آن را در ليوان سرو کنيد و روي آن خامه زده شده و چيپس شکلات بريزيد و سرو کنيد. موکا برخلاف نوشيدني هاي ديگر نياز به استفاده از شير کف دار ندارد. اين يعني شما مي توانيد فقط با جوشاندن شير در مايکروويو يا روي اجاق گاز، موکا درست کنيد. با استفاده از شکلات ساده نوشيدني غني تر و غليظ تري تهيه مي شود که همه آن را دوست دارند. شکلات تلخ با اسپرسو خوشمزه تر مي شود، ولي اگر شما از طعم شکلات تلخ خيلي خوشتان مي آيد مي توانيد آن را در موکا هم بريزيد. حتي مي توانيد مقدار کمي نمک دريايي يا فلفل هم به آن اضافه کنيد و به نوشيدني تان طعم جديد و خوشمزه بدهيد.