فوت و فن تهيه آش رشته براي ۱۵ نفر
ستاره/ آش رشته يک غذاي محبوب ايراني و اولين گزينه از ليست نذري هاي مرسوم در ايام مختلف است؛ شايد چون پختن آش رشته در تعداد زياد به نسبت غذاهاي ديگر آسانتر است و کمتر کسي هم پيدا ميشود که اين غذا را دوست نداشته باشد. در اين مطلب مقادير و دستور پخت آش رشته براي ۱۵ نفر آورده شده است. مواد لازم براي تهيه آش رشته براي ۱۵ نفر سبزي آش (شامل تره ،جعفري،اسفناج و در صورت تمايل کمي گشنيز)۳ کيلو و نيم رشته آش۴۰۰ گرم نخود، عدس هر کدام نصف پيمانه لوبيا قرمز، لوبيا چيتي، لوبيا سفيد سرجمع با هم يک پيمانه بشوند پياز ۲ يا ۳ عدد بزرگ کشک نيم کيلو نعنا خشک سليقهاي سير سليقهاي نمک، زردچوبه و ادويه به مقدار لازم طرز تهيه آش رشته براي ۱۵ نفر قبل از اينکه شروع به پخت آش رشته خوشمزهتان کنيد، بايد حبوبات را در آب بخيسانيد. اين کار بهتر است يک شب قبل از پختن آش رشته انجام شود. لازم به ذکر است که عدس فقط يکي دو ساعت خيساندن ميخواهد و نيازي نيست از يک شب قبل خيسانده شود. براي شروع کار بايد آبي که حبوبات را در آن خيساندهايد دور ريخته و بعد آنها را در يک قابلمه يا زودپز بريزيد تا بپزند. حبوبات شما در زودپز پس از ۱ ساعت پخته خواهند شد، اما در پخت با قابلمه زمان پخت بستگي به جنس حبوبات و نژادشان دارد که خوشپخت هستند يا خير! بنابراين براي پخت حبوبات چه بسا استفاده از زودپز بهتر باشد. هنگام پختن حبوبات، به آنها نمک، ادويه يا روغن اضافه نکنيد، چون باعث طولانيتر شدن عمليات پخت ميشود. بعد از پخته شدن حبوبات نوبت به پختن سبزي آش ميرسد. پس از اضافه کردن سبزي آش ميتوانيد ادويه، زردچوبه و نمک را اضافه کنيد. شما ميتوانيد براي خوشمزهتر شدن آش رشتهتان به آن آب قلم (گاو يا گوسفند) يا آب گوشت اضافه کنيد. البته اقدامات زيادي هست که ميتوان براي خوشمزهتر کردن آش رشته انجام داد که پيشنهاد ميکنيم آنها را در مطلب طرز تهيه آش رشته نذري و فوت و فن پخت آن بخوانيد. در همين حين که سبزي شما دارد پخته ميشود، ميتوانيد مشغول تهيه پياز داغ شويد. پس پياز را خلالي کنيد، آن را يک ظرف بدون روغن روي حرارت تفت بدهيد و وقتي کمي طلايي شد، به آن روغن اضافه کنيد. وقتي که پياز شما به آن اندازه که دوست داريد سرخ شد، کمي به آن زردچوبه بزنيد و باز هم تفت بدهيد. بعد زير ظرف را خاموش کنيد و پياز داغها را کنار بگذاريد. به سراغ ديگ آش رشتهتان برويد و اگر ديديد که محتويات ديگ در حال جوش خوردن هستند به آن رشتهها را اضافه کنيد. پس از اضافه کردن رشتهها قابلمه را هم بزنيد تا رشتهها به هم نچسبند. در اين فرصت که رشته آش ميپزد ميتوانيد دست به کار تهيه نعنا داغ و سير داغ شويد. برخي از افراد مقداري از پياز داغ و نعنا داغ را به خود آش رشته اضافه ميکنند، برخي ديگر هم همه آن را نگه ميدارند تا براي تزيين آش از آن استفاده کنند. اگر به آشتان حين پخت، پياز داغ، نعنا داغ و سير داغ اضافه نميکنيد، ميتوانيد به آن کمي روغن مايع بزنيد تا احتمال چسبيدن رشتهها به هم کمتر شود. برخي افراد مقداري کشک يا قارا به آش در حال پخت اضافه ميکنند و برخي تمايل دارند فقط حين خوردن آش کشک يا قارا مصرف کنند. بعد که پخت رشته که زمان کمي طول ميکشد، آش شما آماده است. ميتوانيد پس از اينکه آشتان را در ظرف کشيديد، آن را با کشک، پياز داغ، نعنا داغ و سير داغ تزيين کنيد.