سالاد فتوش با ريشه عربي ترکي
برترين ها/ سالاد فتوش| Fattoush Salad اين سالاد هم ريشهاي عربي- ترکي دارد و بيشتر جز سالادهاي لبناني به حساب ميآيد. قدمت درست کردن اين سالاد به زمان عثمانيان باز ميگردد و طرفداران بسياري در بين دوستداران غذاهاي عربي دارد. سالاد فتوش از ترکيب سبزيجات تازه و تکههاي نان تست و سينهي مرغ گريل شده در برخي مواقع، درست ميشود. اين غذا جز دسته بندي غذاهاي سبک عربي قرار ميگيرد و براي شب ها، زماني که اکثريت به صرف غذاهاي سبک دسته بندي ميشود. در درست کردن اين سالاد ميتوان در ترکيب سبزي هايش تغيير ايجاد کرد و در نهايت از سبزيجاتي که دوست داريد در آن استفاده کنيد مواد لازم سالاد فتوش: نان پيتا: ۳ عدد پياز ريز خلالي شده: ۱/۲ پيمانه کاهو: ۱ عدد زيتون نصف شده: ۱/۲ پيمانه سير: ۱ حبه درشت خيار خرد شده: ۱/۲ پيمانه پودر سماق: ۱ قاشق سوپخوري ليموترش: ۲ عدد پر آب و درشت نمک: به مقدار لازم پيازچه: ۳ شاخه فلفل سياه: به مقدار لازم جعفري خرد شده: ۱ قاشق سوپخوري پر روغن زيتون: به مقدار لازم گوجه چيلي خرد شده: ۳/۴ پيمانه طرز تهيه سالاد فتوش: ۱. نان پيتا را به شکل مثلثهاي کوچک برش بزنيد و در سيني فر بچينيد. مقداري روغن زيتون روي تکههاي نان بريزيد تا روي هر تکه کمي روغن زيتون باشد. فر را روي ۲۰۰ درجه سانتي گراد روشن و گرم کنيد. نانهاي پيتاي برش خورده و به روغن زيتون آغشته شده را داخل فر روي طبقه وسط قرار دهيد و ۵ تا ۸ دقيقه زمان دهيد تا نانها تُست و برشته شوند. بين پخت نانها را خارج کنيد و برگردانيد تا دو طرف نان برشته گردد. نانهاي تست شده را کنار بگذاريد تا سرد شوند و در اين زمان به آماده کردن سالاد بپردازيد. ۲. سير را با دستگاه خرد کننده سير له کنيد و در ظرفي بريزيد (اگر دستگاه مخصوص نداريد با چاقو سير را ريز خرد کنيد). ۳. آب ليموترشها را اضافه کنيد. سماق تازه و تميز و خوش طعم را نيز اضافه نماييد. مواد را به خوبي مخلوط کنيد و نمک و فلفل را نيز اضافه نماييد. ۴. پيازچهها را خرد کنيد و به سس اضافه نماييد. دقت داشته باشيد فقط ساقههاي سبز پيازچه را خرد کنيد و قسمت سفيد آن اصلا خرد نشود. ۵. جعفري را ريز خرد کنيد و اضافه نماييد. قاشق سوپخوري پيمانه اندازه گيري را کاملا پر کنيد که ميزان جعفري کم نباشد. ۶. گوجه چيليها را از وسط نصف کنيد و به مواد اضافه نماييد. اگر از گوجه درشت استفاده ميکنيد آن را ۸ قسمت کنيد و هر قسمت را نصف نماييد تا تکهها درشت نباشد و با بقيه موارد هم مزه گردد. ۷. پياز قرمز را خلالي ريز خرد کنيد. دقت داشته باشيد اندازه برشها در ايجاد طعمي دلپذير در سالاد بسيار مهم است و اگر تکههاي گوجه و پياز خيلي درشت باشد طعم سالاد را تحت تاثير قرار ميدهد. ۸. زيتون را به دلخواه اضافه کنيد اگر طعم زيتون را دوست داريد به دلخواه از زيتون سياه يا سبز استفاده کنيد و ميتوانيد مقدار آن را کمتر نيز بريزيد. ۹. خيارها را با پوست خرد کنيد. سايز خيار بايد متناسب با سايز ديگر سبزيجات سالاد باشد و مثلا کمي از گوجهها بزرگتر خرد شود. ۱۰. برگهاي کاهو را تميز بشوييد و بگذاريد آب آنها کاملا برود و سپس به قطعات درشت خرد کنيد. ترکيبات سالاد فتوش ريز نيست و بايد درشتتر از سالادهاي ديگر خرد شود. از برگهاي تازه و خوش طعم کاهو استفاده کنيد. دقت داشته باشيد کاهو پيچ يا کاهوهاي ديگر مناسب سالاد فتوش نيست و بايد سالاد فتوش را با کاهو سنتي تهيه نماييد. نانهاي تُست شده پيتا را نيز خرد کنيد و روي کاهوها بريزيد. ۱۱. تمام مواد سالاد را با مايه زيرين آن که ترکيبات سس بود کاملا مخلوط نماييد. با دو چنگال بزرگ مواد را از زير به رو بياوريد و مخلوط کنيد و آنقدر اين کار را انجام دهيد تا تمام ترکيبات سالاد با هم ترکيب شده و روي تمام سبزيجات يک لايه از سس نيز نشسته باشد. سالاد فتوش در اينجا آماده سرو است.