ايران کوک/
مواد لازم براي مرغ کنتاکي به دو روش
سير 2 عدد
تخم مرغ 2 عدد
آرد سفيد 1 پيمانه
چوب دارچين 1 عدد
سينه يا ران مرغ 6 تکه
آبليمو 1 قاشق غذاخوري
روغن زيتون 2 قاشق غذاخوري
زعفران دم کرده به اندازه کافي
نمک و فلفل سياه به اندازه کافي
پودر کنتاکي يا پودر سوخاري 1 پيمانه
پياز 2 عدد
روغن سرخ کردني به مقدار لازم
KFC يا Kentucky Fried Chicken (مرغ سوخاري کنتاکي) نام رستوران هاي زنجيره اي مي باشد که در سال 1952 ميلادي توسط کلنل هارلند سندرز در شهر کوربين ايالت کنتاکي آمريکا تاسيس شد و امروزه در بيش از 100 کشور جهان داراي بيش از سيزده هزار شعبه است. حدودا هفتصد و پنجاه هزار نفر در سراسر جهان در رستورانهاي KFC به صورت مستقيم يا غيرمستقيم کار ميکنند.
مرغ سوخاري غذاي اصلي اين رستورانها را شامل مي شود.
مرغ کنتاکي KFC يک غذاي معروف و خوشمزه امريکايي است، که در ادامه قصد داريم شما را با دستور العمل اين غذاي محبوب جهاني آشنا کنيم.
کالري مرغ کنتاکي: هر 100 گرم 388 کالري
طرز تهيه مرغ کنتاکي به روش KFC
1- براي شروع اگر پوست تکه هاي مرغ را نگرفته ايد، مي گيريد و سپس مرغ ها را مي شوييد.
2- در يک قابلمه 4 ليوان آب ولرم ريخته و روي حرارت زياد شعله قرار مي دهيد تا جوش بيايد.
3- سپس مرغ ها را در قابلمه مي گذاريم و زماني که مرغ ها را در آب جوش قرار مي دهيم از جوش مي افتد صبر مي کنيم تا دوباره جوش بيايد و با قاشق کف هاي موجود روي آب قابلمه را گرفته و از قابلمه خارج مي کنيم.
4- يک عدد پياز را پوست کنده، مي شوييم و سپس آن را داخل قابلمه مي گذاريم هم چنين 1 عدد سير را پوست کنده و به اضافه ي 1 عدد چوب دارچين داخل قابلمه محتوي مرغ ها اضافه مي کنيم.
5- 20 دقيقه صبر مي کنيم تا مرغ ها با حرارت ملايم نيم پخت شوند.
6- بعد 20 دقيقه مرغ هاي نيم پخت شده را از قابلمه خارج کرده و اجازه مي دهيم تا سرد شوند.
7- سپس مرغ ها را در ظرفي قرار مي دهيم و 1 عدد سير را به صورت ريز روي آن رنده مي کنيم.
8- يک عدد پياز را مجددا پوست کنده، مي شوييم و به صورت درشت رنده مي کنيم و به مرغ ها اضافه مي کنيم.
9- سپس زعفران دم کرده و آب ليمو را به مرغ ها اضافه مي کنيم و خوب مواد را با هم مخلوط مي کنيم.
10- روي ظرف را سلفون کشيده و به مدت 30 دقيقه در يخچال قرار مي دهيم تا مواد خوب به خورد مرغ ها برود و کاملا طعم بگيرد.
11- در يک ظرف پودر کنتاکي يا پودر سوخاري بريزيد. در ظرف ديگري آرد سفيد قرار دهيد و و در ظرف ديگري 2 عدد تخم مرغ را بشکنيد. سپس زعفران دم کرده را به آن اضافه کنيد و خوب آن ها را مخلوط کنيد.
12- قلم مو آشپزي را به روغن زيتون آغشته کرده و و روي مرغ هاي خنک شده مي کشيم سپس مرغ ها را در کاسه اي بزرگ مي گذاريم.
13- در تابه اي روغن ريخته به ميزاني که مرغ ها در ان شناور باشند و حرارت را کم مي کنيم تا روغن داغ شود.
14- در فاصله ي داغ شدن روغن، مرغ ها را در ابتدا در آرد سفيد خوب مي غلتانيم تا کاملا با آرد پوشيده شوند سپس در آن ها را در تخم مرغ ها قرار مي دهيم.
15- و در اخر مرغ ها را در پودر کنتاکي يا پودر سوخاري قرار مي دهيم و در ظرفي گذاشته و به مدت 20-15 دقيقه صبر مي کنيم تا مواد خوب به خورد مرغ ها برود.
16- بعد از زمان مذکور مرغ ها را به آرامي در روغن داغ شده قرار مي دهيم و حرارت را ملايم مي کنيم.
17- تقريبا با اين شرايط 10 دقيقه زمان مي برد تا هر دو طرف مرغ خوب سرخ شود.
18- بعد از سرخ شدن آن ها را از تابه خارج کرده و مرغ ها را در دستمالي که روغن را جذب مي کند قرار دهيد تا روغن اضافي از مرغ ها خارج شود. حال مرغ ها را در ديس قرار دهيد و با سيب زميني سرخ کرده تزئين و سرو کنيد.
مرغ کنتاکي شما اماده است،نوش جان!
طرز تهيه مرغ کنتاکي مرحله به مرحله که در بالا گفته شد روش اصلي تهيه مرغ سوخاري است که طبيعتاً روغن زيادي مصرف ميکند و روي گاز سرخ ميشود. اگر قصد داريد مرغ برشته سوخاري را در فر تهيه کنيد پيشنهاد ميکنم از دستور گفته شده براي تهيه فيله استريپس در فر استفاده کنيد. اما گاهي به مرغ بريان تهيه شده در فر هم کنتاکي گفته ميشود. از اين رو قصد داريم در ادامه اين روش را هم براي شما توضيح بدهيم. اين روش به مواد متنوع تري نياز دارد و روغن کمتري مصرف ميکند.
طرز تهيه مرغ کنتاکي با استفاده از فر
مواد لازم:
مرغ 1 عدد
قارچ 200 گرم
فلفل دلمه اي 1 عدد
روغن مايع 2 قاشق غذا خوري
آبليمو 1 قاشق غذا خوري
زعفران دم کرده به ميزان لازم
نمک به مزان لازم
فلفل به ميزان لازم
پياز بزرگ 1 عدد
1- در مرحله اول طرز تهيه مرغ کنتاکي با استفاده از فر ابتدا مرغ ها را بشوييد و پوست مرغ را جدا کنيد.سپس تمام قسمت هاي مرغ را به زعفران اغشته کرده و به مدت 3 ساعت مرغ را درون يخچال قرار دهيد.
2- فلفل دلمه اي، قارچ و پياز را به شکل نگيني برش داده و آن ها را با استفاده از مقداري روغن با حرارت بالا تفت دهيد تا آب نياندازد.
3- بعد از اينکه مواد را تفت داديد در صورت تمايل مي توانيد مقداري رب گوجه فرنگي را به مخلوط اضافه کنيد.
4- هنگامي که مخلوط مواد لازم براي مرغ کنتاکي خوب سرخ شدند مقاديري زعفران و آبليمو به آن ها اضافه کرده و بعد از سپري شدن حدودا 2 دقيقه مخلوط را ارز روي حرارت برداريد.
5- در مرحله بعدي از اين روش تهيه مرغ کنتاکي مقاديري از موادي که تفت داده ايد را درون شکم مرغ ريخته و وقتي که شکم مرغ را با مخلوط مواد پر کرديد شکم مرغ را با نخ دوخته و سيخ جوجه گردان را در درون مرغ فرو کنيد در اين مرحله بايد توجه داشته باشيد که وزن مرغ حتما در همه ي جهات يکسان و متعادل باشد.
6- بال و پاي مرغ را به هم ببنديد. بهتر است قبل از اينکه مرغ را در درون فر بگذاريد زير مرغ ظرف پيرکسي که مقداري آب درون آن است قرار دهيد با اين کار مرغ ديگر خشک نمي شود.
7- گريل فر را روشن کنيد و مرغ کنتاکي را به مدت 2 الي 3 ساعت درون فر قرار دهيد تا روي مرغ طلايي رنگ شود. بعد از مدت زمان گفته شده مرغ را از فر بيرون بياوريد و آن را درون ظرف پيرکس بگذاريد سپس روي مرغ را با فويل بپوشانيد و مجددا مرغ را به مدت 1 ساعت درون فر قرار دهيد و شعله پايين فر را روشن کنيد.
بعد از سپري شدن مدت زمان مذکور مرغ را از فر بيرون بياوريد و مخلوط مواد را در اطراف مرغ کنتاکي ريخته و دوباره به مدت 30 دقيقه در فر قرار دهيد.
بعد از 30 دقيقه مرغ کنتاکي را از فر بيرون بياوريد ان را داخل ظرفي مناسب قرار دهيد و با سيب زميني و سبزيجات دلخواه تزئين کنيد.
نوش جان!
بازار