فوت آشپزي/ آشنايي با روش هاي پخت ماهي
بيتوته/ در اين مطلب شما را با چند روش پخت خوشمزه ماهي آشنا مي کنيم: طرز تهيه ماهي سرخ شده: بيشتر مردم، طعم غذاهاي سرخ کرده را دوست دارند و حتي خيلي از کساني که علاقه اي به خوردن ماهي ندارند، گاهي ماهي سوخاري را در برنامه غذايي خود قرار مي دهند. براي سالم و مغذي تر شدن ماهي سوخاري، مي توانيد گوشت را حدود نيم ساعت پيش از سرخ کردن، در ترکيبي از آبليمو، نمک، پودر فلفل سياه و پودر سير بخوابانيد. سپس هر دو طرف ماهي را به پودر سوخاري يا پودر نان خشک آغشته و ماهي را با روغن هاي مخصوص سرخ کردني، سرخ کنيد. قبل از خوردن ماهي، پودرهاي سوخاري که آغشته به روغن هستند و در اثر حرارت ديدن، به رنگ قهوه اي درآمده اند، از سطح ماهي جدا کنيد و گوشت سالم و خوش طعم آن را بخوريد. براي جدا شدن ساده تر پودر سوخاري، مي توانيد حدود 3 دقيقه پيش از پايان پخت، در ماهيتابه را بگذاريد تا پودر چسبيده به ماهي ها با بخار ايجادشده، شل و به راحتي کنده شود. براي طبخ ماهي با اين روش، بهتر است گوشت ماهي را به صورت فيله درآوريد. طرز تهيه ماهي کبابي: مي توانيد ماهي ها را فيله و کباب کنيد اما بايد با استفاده از آبليمو، روغن، سس مخصوص يا کره آنها را نرم نگه داريد. براي اين منظور، مواد را با برس روي ماهي ها بماليد يا داخل فويل بپيچيد و روي گريل با چندبار اين طرف و آن طرف کردن کباب کنيد. البته ماهي کبابي هميشه قرار نيست خشک باشد. مي توانيد با سس مخصوص ماهي دوپيازه، به آن طعمي متفاوت بدهيد. طرز تهيه ماهي تنوري: بهترين راه طبخ ماهي تنوري در خانه، استفاده از فر است. براي طبخ ماهي تنوري، مي توانيد از ماهي هاي بزرگ و درسته هم استفاده کنيد و نيازي به فيله کردن ماهي ها نيست. پختن ماهي ها در فر روشي بسيار سالم و مفيد براي پختن يک ماهي کامل است. اما فراموش نکنيد اين يک روشِ خشک است و اگر بدون پوست باشد رطوبتش را از دست مي دهد. بنابراين از آب خود ماهي ها يا سس براي پختن آنها استفاده کنيد. مي توانيد ماهي ها را در مواد بخوابانيد سپس داخل فر بگذاريد، يا اينکه ماهي شکم پر درست کنيد. طرز تهيه ماهي داخل فر، ابتدا داخل شکم يا گوشت ماهي را با مقداري نمک و کمي پودر انار يا پودر ليمو عماني طعم دار کنيد، سپس روي پوست ماهي چند برش عميق بزنيد و تمام پوست و داخل برش ها را با رب انار بپوشانيد. حالا ماهي را خوب داخل فويل آلومينيومي بپيچيد و آن را بعد از قرار دادن در يک سيني نازک، داخل طبقه وسط فر بگذاريد. فر شما بايد از قبل کاملا گرم شده و دماي حدود 180 تا 200 درجه سانتيگراد حرارت داشته باشد. مدت زمان پخت هم به اندازه ماهي بستگي دارد. مي توانيد تقريبا نيم ساعت بعد از قرار دادن ماهي در فر، فويل آن را باز کنيد و ببينيد چه مدت ديگر براي پخت کامل زمان لازم داريد. اين روش، يکي از بهترين روش هاي طبخ ماهي است که علاوه بر طعم خوبي که براي ماهي ايجاد مي کند، به دليل استفاده نکردن از روغن، غذاي سالمتري هم خواهيد داشت. داخل فويل بپيچيد طرز پخت ماهي داخل فويل روش بسيار خوبي است براي حفظ طعم و رطوبت به خصوص درباره ماهي درسته يا استيک شده. آبليمو را به همراه کمي کره، نمک، فلفل، سبزيجات و ادويه به سليقه خودتان روي آن بريزيد و اطراف آن را فويل بپيچيد، سپس با دماي متوسط بين 180 تا 200 سانتيگراد بپزيد تا آبدار بماند. مي توانيد بعد از پيچاندن فويل اطراف ماهي، آن را وسط ذغال روشن قرار بدهيد به صورتي که زير و روي آن زغال روشن شده باشد. طرز تهيه ماهي آبپز: تعجب نکنيد؛ براي تهيه ماهي با اين روش، قرار نيست که ماهي ها را داخل آب بيندازيد. فقط کافي است يک ظرف گود مانند قابلمه را تا نيمه با آب پر کنيد. سپس تکه هاي ماهي که فقط با کمي نمک طعم دار شده اند، داخل فويل آلومينيومي ضخيمي بپيچيد و در نهايت هم فويل هاي حاوي ماهي را بعد از جوش آمدن آب، داخل ظرف بريزيد. اگر تکه هاي ماهي کوچک باشند، حدود 15-10 دقيقه براي پخت آنها کافي است. مي توانيد يک ماهي قزل آلاي نسبتا درشت را هم حدود 30 دقيقه با اين روش بپزيد. روشي ديگر براي آبپز کردن ماهي: ماهي ها را داخل قابلمه بگذاريد، کمي آب اضافه کنيد و با چند حبه سير روي حرارت متوسط قرار دهيد. با اين کار متوجه تفاوت طعم انواع مختلف آن مي شويد و آب طبيعي آن ها هم حفظ مي شود. زماني که ماهي در حال پختن است، بايد براي تهيه سس اين غذا دست به کار شويد. براي تهيه ي سس ماهي آبپز بايد ترکيبي از رب انار، گردوي آسياب شده، نعناع و جعفري ساطوري و مقداري هم پودر فلفل سياه باشد که همگي آنها بايد حدود 5 دقيقه باهم تفت داده شوند. درصورت تمايل مي توانيد کمي پياز داغ هم به اين سس اضافه کنيد. سس ماهي آبپز بايد درست پيش از سرو، روي آن ريخته شود. طرز تهيه ماهي بخار پز: ماهي بخارپز بيشتر براي طرفداران سبزيجات که عاشق طعمهاي طبيعي هستند، مناسب است. براي تهيه اين ماهي، نيازي به استفاده از روغن نيست. گوشت ماهي در روش بخارپز کردن، عطر و طعم سبزيهاي مختلف را به خود ميگيرد و فقط افزودن کمي نمک و فلفل سياه قبل از پخت به آن کافي است. براي طرزتهيه ماهي بخار پز، ابتدا بايد کف تابه را با مقداري سيبزميني حلقه شده بپوشانيد. سپس روي سيبزمينيها، يک رديف هويج حلقه شده، يک رديف ساقه کرفس خرد شده، يک رديف فلفلدلمهاي، يک رديف پياز خام حلقهشده و يک رديف برگ سبزيهاي معطري مانند نعناع، جعفري و گشنيز قرار دهيد و تکههاي ماهي را روي اين سبزيها بگذاريد. در نهايت هم برگهاي خردشده کرفس را روي ماهيها بپاشيد و در تابه را بگذاريد. بعد از گرم شدن تابه، حرارت را بهاندازهاي کم کنيد که ماهي و ساير سبزيها آب بيندازند و خوب بخارپز بشوند. در صورت تمايل ميتوانيد 2 حبه سير هم به محتويات تابه اضافه کنيد. شما ميتوانيد ماهي بخارپز را براي بهبود طعم آن، با کمي روغن زيتون و آبليموي تازه يا سرکه سرو کنيد. خورش کنيد به سادگي مي توانيد ماهي ها را تبديل به يک خورش يا خوراک لذيذ کنيد و تکه هاي آن را با آب و سبزيجات بپزيد يا اينکه از آن سوپ بپزيد. در اين روش قبل از اين که آب خورش کاملا بجوشد بايد حرارت اجاق را کم يا خاموش کنيد. اگر بتوانيد گوشت را راحت از تيغ آن جدا کنيد ماهي پخته است. اين روش براي پختن ماهي هاي گوشتي بسيار مناسب است. قليه ماهي يک نمونه از پخت ماهي به صورت خورشي است. اين ماهي را مي توانيد به صورت سرد يا گرم، بدون برنج يا با برنج ميل کنيد.