مجله افق کوروش/ چه بخواهيد ته ديگ سيب زميني را به صورت رنده شده درست کنيد و چه با حلقههاي سيب زميني به مواد زير نياز داريد:
سيب زميني: ۲ عدد متوسط
نمک: ۱ قاشق چايخوري يا بيشتر
زردچوبه: ۱ قاشق چايخوري
زعفران دم کرده غليظ: به مقدار دلخواه
ابتدا سيب زمينيها را با رنده درشت رنده کنيد. سپس سيب زمينيها را در آب سرد بگذاريد. ۱۵ دقيقه کافي است و بعد از آن آبکش کنيد. آب سيب زمينيها را کامل بگيريد و براي اطمينان از اين کار با پشت قاشق سيب زمينيها را فشار دهيد. سيب زمينيها را با زردچوبه، نمک، زعفران دم کرده غليظ مخلوط کنيد. حالا کف قابلمه نچسب چدن، تفلون يا سراميک مقداري روغن بريزيد. ابتدا اجازه دهيد روغن داغ شود سپس سيب زمينيهاي رنده شده را کف قابلمه بريزيد و صاف کنيد. صبر کنيد سيب زمينيها به مدت ۲ الي سه دقيقه خودشان را بگيرند سپس برنج يا ماکاروني را به قابلمه اضافه کنيد و دم بگذاريد (با اين روش برنج کاملا سفيد ميماند و ته ديگ هم پر رنگتر ميشود، اگر هم ميخواهيد برنج رنگ زرد زعفراني به خودش بگيريد بلافاصله بعد از ريختن سيب زميني رنده شده، برنج را هم در قابلمه بريزيد که در اين صورت ته ديگ هم کمرنگتر ميشود).
يک روش ديگر اين است که ابتدا چند ورقه سيب زميني را کف قابلمه بچينيد و سپس سيب زمينيهاي رنده شده را روي آنها بريزيد و بعد از ۲ الي سه دقيقه بعد برنج را يا ماکاروني را اضافه کنيد. براي پخته و برشته شدن ته ديگ سيب زميني ۴۵ دقيقه زمان لازم است. نکته مهم اين است که براي قالبي درآوردن ته ديگ و برنج يا ماکاروني با هم بايد برنج را کم کم روي سيب زمينيهاي رنده شده بريزيد و هر بار خوب با کفگير فشار دهيد.
اگر هم ته ديگ سيب زميني را به صورت حلقهاي ترجيح ميدهيد سيب زمينيها را به همين ترتيب در آب سرد بگذاريد و آبکش کنيد و با مواد گفته شده مزهدار کنيد و کف قابلمه بچينيد و باقي ماجرا که به ترتيب گفته شده در بالاست. براي ته ديگ برنج و ماکاروني از نان لواش هم ميتوانيد استفاده کنيد. يک روش ديگر هم اين است که فقط مقداري روغن کف قابلمه بريزيد و برنج يا ماکاروني را به تنهايي اضافه کنيد و يک ته ديگ خالص و برشته داشته باشيد.
بازار