ستاره/ لازانيا يکي از لذيذترين و خوشمزهترين غذاهاي دنياست و شايد کمتر کسي را بتوان ديد که اين غذا را دوست نداشته باشد. طرز تهيه لازانيا بدون فر يا با فر ساده است؛ اما ريزهکاريهاي خاص خود را دارد که با رعايت آنها، يک لازانياي خوشمزه و شيک خواهيد داشت.
لازانيا به روشهاي مختلفي تهيه ميشود؛ لازانيا داخل فر، لازانيا داخل ماکروفر و لازانيا بدون فر (روي گاز). همچنين لازانيا را به صورت خشک يا آبکش استفاده ميکنند.
در اينجا اما قصد داريم طرز تهيه لازانيا روي گاز را به روشهاي مختلف به شما آموزش دهيم که براي افرادي که به اجاقگاز فردار دسترسي ندارند يا قصد دارند روش جديدي براي پخت لازانيا امتحان کنند مناسب است.
مواد لازم براي تهيه لازانيا بدون فر
لازانيا خشک 1 بسته
گوشت چرخکرده 300 گرم
پياز 1 عدد متوسط
رب گوجهفرنگي 3 ق غذاخوري
سير 2 حبه
آويشن نصف ق چايخوري
پنير پيتزا 300 گرم
نمک و فلفل به ميزان لازم
قارچ 500 گرم
فلفل دلمهاي 1 عدد
طرز تهيه لازانيا روي گاز (بدون فر)
براي درست کردن لازانيا بدون فر، به يک تابه مناسب نياز داريد. اما ابتدا بايد سس لازانيا را آماده کنيد.
پياز را رنده کنيد و با مقداري روغن تفت دهيد.
مقداري زردچوبه، فلفل و پودر سير به پيازها اضافه کنيد و کمي تفت دهيد.
گوشت چرخکرده را به پيازها اضافه کرده و کمي مواد را تفت دهيد.
رب گوجهفرنگي را به گوشت اضافه کنيد و مواد را باهم مخلوط کنيد.
در نهايت کمي آب به گوشت اضافه کرده و درب تابه را ببنديد تا گوشت پخته شود.
بعد از حدود 20 دقيقه، فلفل دلمه خردشده را به همراه آويشن به گوشت اضافه کرده، کمي تفت دهيد و حرارت را خاموش کنيد.
حالا ورقههاي لازانيا را داخل آب جوش قرار داده و طبق دستور پشت جعبه لازانيا، با کمي نمک و روغن بپزيد.
ورقههاي لازانيا را بعد از حدود 10 دقيقه آبکش کنيد و کنار بگذاريد.
در صورتيکه دوست داريد از قارچ استفاده کنيد؛ قارچها را به صورت ورقهاي خرد کنيد و در تابهاي جداگانه تفت دهيد و کنار بگذاريد. اضافهکردن قارچ به مواد گوشتي باعث ميشود که قارچها له شوند و موقع سرو چيزي از آنها باقي نماند.
حالا يک تابه با اندازه مناسب (ترجيحا تابه رژيمي) برداشته و کف آن را کمي چرب کنيد.
چند ورقه لازانيا کف تابه بچينيد و روي آن مقداري مايه گوشتي بريزيد و روي لايه گوشتي، قارچ تفتداده شده قرار دهيد و روي آنها را با پنير پيتزا بپوشانيد. همين کار را به ترتيب و لايهلايه تکرار کنيد تا مواد گوشتي، قارچ و ورقههاي لازانيا تمام شوند.
روي آخرين لايه را با پنير پيتزا بپوشانيد و درب تابه را بسته، آن را روي حرارت ملايم قرار دهيد.
زمان پخت لازانيا بدون فر حدود 30 دقيقه است.
نکته: براي پخت لازانيا بدون فر ميتوانيد از ورقههاي لازانيا خشک استفاده کنيد که در اين صورت، بايد سس گوشتي را رقيقتر از هميشه آماده کنيد و روي لايههاي لازانيا سس سفيد بريزيد تا ورقههاي لازانيا به خوبي پخته شوند. همچنين ميتوانيد از دستور طرز تهيه لازانيا گوشت بدون نياز به سس لازانيا استفاده کنيد.
طرز تهيه لازانيا در ماهيتابه دو طرفه
در اين روش نيازي به لايه لايه چيدن لازانيا نداريد؛ پس از اينکه مايه لازانيا يا همان گوشت و رب و مخلفات را درست کرديد (و البته اين سس را بايد آبدارتر از حالت معمول بگيريد) ورقه هاي لازانيا را در ماهيتابه بشکنيد و با موادتان مخلوط کنيد. آبدار بودن سس باعث ميشود لازانيا در آن بپزد. حدود ده دقيقه يا کمي کمتر، زمان پخت لازانيا خواهد بود. در پايان پنير پيتزا يا پنير موزارلا را روي آن ميريزيد و تا آب شدن آن صبر ميکنيد. لازانياي شما آماده است!
طرز تهيه لازانيا در قابلمه
طرز پخت لازانيا قابلمه اي تفاوت چنداني با رسپي اصلي لازانيا (به صورت لايه به لايه) ندارد. تنها ظاهر بقچه اي و جالب آن است که طرفداران زيادي را به خود جلب کرده. کف قابلمه را چرب کنيد. ورقه هاي لازانيا جوشيده و آبکش شده را به گونه اي (مثل گلبرگهاي يک گل) کف قابلمه بچينيد که دنباله آن از ظرف بيرون بزند و آويزان باشد. سپس مواد گوشتي، پنير پيتزا، دو ورق لازانيا را به ترتيب لايه لايه روي هم بچينيد. در انتها ورقه هاي آويزان اولي را جمع کنيد و مثل بقچه روي قابلمه ببنديد. روي آن نيز ميتوانيد پنير بريزيد، سپس در قابلمه را ببنديد و بگذاريد بپزد.
ريزهکاريهاي تهيه لازانيا
براي آنکه ورقههاي لازانيا در حين جوشاندن به هم نچسبند، مقداري روغن و نمک داخل آب جوش بريزيد.
موقع جوشاندن لازانيا، ورقهها را به کمک يک قاشق چوبي يا کفگير به آرامي تکان دهيد تا به هم نچسبند.
براي آبکشکردن ورقههاي لازانيا، حتما آب سرد روي آنها بريزيد. اين کار باعث مي شود حرارت داخل ورقههاي لازانيا کم شود و در حين پخت، خمير نشوند.
براي اينکه بعد از آبکشي، ورقه ها به هم نچسبند، آنها را روي لبه آبکش فلزي آويزان کنيد يا اينکه آنها را روي يک حوله تميز قرار دهيد.
براي تهيه لازانيا رژيمي، به جاي ريختن پنير روي هر لايه در مرحله آخر فقط روي مواد مقداري پنير بريزيد. از پنيرهاي رژيمي هم ميتوانيد استفاده کنيد.
براي اينکه ورقههاي لازانيا بعد از پخت به ظرف نچسبند، کف ظرف و ديوارههاي آن را با مقداري روغن چرب کنيد.
در دستور اصلي لازانيا از گوشت چرخکرده استفاده ميشود. ولي براي تنوع در طعم لازانيا، ميتوانيد آن را با مواد ديگري مثل سوسيس خانگي درست کنيد.
بازار