مجله قرمز/ شيريني کانولي يک نوع شيريني ترد و صدفي به شکل ميلهاي است که در وسط آن ماده نرم و خامهاي قرار گرفته است. اين ماده مياني پنير ريکوتاي شيرين با شکلات چيپسي است. اين يک دسر ايتاليايي اصيل است که با موادي کم و بدون فر درست ميشود.
کانولي يکي از آن شيرينيهاي اصيل ايتاليايي است که ترکيب کاملي از طعمها و مزههاي مختلف است. لايه صدفي و بيروني کانولي ترد و شکننده است که همانند کورن فلکس در دهان شما خرد ميشود. ماده مياني کانولي غليظ و با طعمي شيرين است و شکلاتهاي چيپسي ريز داخل آن با رنگ تيره، طعمي فوق العاده به آن ميدهند. اگر بخواهيد قدري به طعم آن اضافه کنيد ميتوانيد دارچين، رنده پوست پرتقال يا وانيل را به مواد مياني اضافه کنيد. و در انتها داخل پسته خرد شده بزنيد.
از تعداد مراحل درست کردن اين شيريني نترسيد وقتي براي اولين بار اين کانولي را درست کنيد تشويق ميشويد تا باز هم آن را درست کنيد. اين شيريني ايتاليايي ارزش درست کردن را دارد و ميتواند بخش مهمي از پذيرايي مهمانيهاي شما را تشکيل دهد.
براي درست کردن اين شيريني شما به وسايلي هم نياز داريد. براي هم زدن مواد شيريني بايد از غذاساز استفاده کنيد. وردنه براي پهن کردن خمير، ميله فرم دهنده کانولي که احتمالا به اسم قالب شيريني ساق عروس در قنادي موجود باشد، قيف و ماسوره خامه، اينها وسايلي هستند که به طور ويژه براي اين شيريني نياز داريد.
مواد لازم براي شيريني کانولي:
لايه صدفي
آرد همه کاره: ۱ و ۳/۴ پيمانه (۲۵۰ گرم)
شکر سفيد: ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوري (۱۸ گرم)
نمک: ۱/۴ قاشق چايخوري
کره: ۳ قاشق غذاخوري (۴۳ گرم)، به صورت مکعبهاي کوچک
آب انگور: ۱/۳ پيمانه
تخم مرغ: ۱ عدد
سفيده تخم مرغ: ۱ عدد
روغن: ۸ پيمانه براي سرخ کردن
مواد مياني
پنير ريکوتا با شير کامل: ۹۰۰ گرم
شکر پودر شده: ۱ و ۱/۲ پيمانه (۱۸۰ گرم)
ميني شکلات چيپسي: ۳/۴ پيمانه (۱۲۶ گرم)
پودر دارچين: ۱/۴ قاشق چايخوري
پسته خام خرد شده: اختياري
طرز تهيه خمير خشک کانولي
آرد، شکر و نمک را داخل غذاساز بريزيد. حدود ۱۰ بار آن را پالس بزنيد. کره را بصورت مکعبهاي کوچک دراوريد و داخل آن بريزيد و پالس بزنيد تا زماني که تکههاي کره قابل ديدن نباشد.
آب انگور و تخم مرغ را اضافه کنيد. باز هم با هم مخلوط کنيد، در همين حين آب انگور بيشتر اضافه کنيد تا خمير به حدي خمير به هم بچسبد و نرم باشد (بيش از ۱ قاشق غذاخوري آب انگور اضافهتر، نياز نيست).
آن را به شکل يک توپ درآورده، داخل کاسهاي چرب بگذاريد. روي آن را با پارچه يا پلاستيک بپوشانيد و بگذاريد به مدت حداقل ۳۰ دقيقه و حداکثر ۲ ساعت بگذاريد تا استراحت کند.
داخل يک ماهيتابه گود بزرگ يا قابلمه روغن را به ارتفاع ۳ سانتي متر بريزيد و تا دماي ۳۴۵ تا ۳۵۵ درجه فارنهايت گرم کنيد. نصف خمير را در بياوريد و روي نصف ديگر آن را بپوشانيد تا از خشک شدن آن جلوگيري شود. خمير را روي سطحي که کمي آرد پاشي شده، خيلي نازک پهن کنيد (تقريبا ۱/۸ يک سانتي متر).
با استفاده از يک کاتر کلوجه با قطر ۹ سانتي متر، خمير را به صورت دايره برش بزنيد. ميلههاي کانولي يا همان چوبهاي ساق عروس را با اسپري روغن چرب کنيد
با استفاده از انبر فلزي، با دقت خمير را داخل روغن داغ گذاشته و تا زماني که طلايي تيره و ترد شود، سرخ کنيد يعني حدود ۱ تا ۲ دقيقه (مواظب دماي روغن باشيد تا زياد داغ نشود و کانولي ها نسوزند).
با استفاده از انبر کانولي سرخ شده را از روغن درآوريد (بگذاريد روغن اطراف آن داخل قابلمه بريزد)، آن را روي حوله کاغذي بگذاريد تا روغن آن کامل برود. با استفاده از انبر فلزي يا حوله کاغذي تا شده، قالب فلزي را نگه داريد و يک حوله کاغذي دور خمير سرخ شده بپيچيد و با دقت آن را از روي قالب برداريد.
بگذاريد قالبهاي فلزي خنک شوند و اين مراحل را دوباره تکرار کنيد. ميتوانيد آرد اضافهتر روي خميرهاي باقي مانده دور دايرهها را بتکانيد و آنها را جمع کرده و داخل کاسه بگذاريد تا استراحت کند و حداقل ۱۰ دقيقه استراحت کند سپس دوباره استفاده کنيد.
روي توري شيريني پزي بگذاريد تا خنک شود سپس داخل آن را با مواد مياني کانولي پر کنيد و با شکلات چيپسي ريز و يا پسته تزئين کنيد و يا روي آن پودر شکر بپاشيد.
طرز تهيه مواد مياني:
درست کردن مواد مياني سادهترين بخش اين دستورالعمل است.
پنير ريکوتا را آبگيري کنيد.
ريکوتا، شکر، چيپس شکلاتي و دارچين را داخل کاسه بريزيد تا مخلوط شوند.
با هم خوب مخلوط کنيد.
براي آبگيري پنير يک آبکش فلزي را داخل کاسه بگذاريد و داخل آبکش پارچه تنظيف بگذاريد سپس پنير را داخل آبکش حاوي پارچه تنظيف بريزيد. يک لايه پارچي نخي را روي پنير بگذاريد يک وسيله سنگين مثل يک ظرف ترشي يا مرباي پر را روي پنير بگذاريد به مدت ۸ ساعت بماند. بعد از اين زمان اگر ۱۰ دقيقه اضافهتر هم بگذاريد براي درست کردن کانولي بهتر است.
اين خمير را بدون غذاساز و با دست ميتوان درست کرد به اين ترتيب:
همه مواد خشک را داخل کاسه بريزيد.
با استفاده از چنگال يا له کن خمير، کره را داخل خمير له کنيد.
تخم مرغ و آب انگور را داخل کرده و با قاشق چوبي بهم بزنيد. مقداري بيشتري آب انگور اضافه کنيد تا با هم مخلوط شوند.
کمي ورز دهيد تا توپي نرم و چسبنده تشکيل شود. خمير را استراحت دهيد و طبق دستور بالا سرخ کنيد.
نکات مهم
خميرهاي خشک کانولي را در ظرفي دردار در دماي اتاق نگه داشت، ميتوان آنها را به مدت ۱ هفته نگهداري کرد. مواد مياني بايد در يخچال جدا از بخش خشک آن نگه داشته شوند. ميتوان حدود ۵ روز در يخچال نگه داشت.
براي ترد شدن بخش خميري کانولي در صورتي که دقيق طبق دستورالعمل انجام داده باشيد، معمولا نبايد مشکلي داشته باشيد اما اگر بخش بيروني کانولي چندان ترد نيست ميتوانيد آنها را روي توري شيريني پزي که توي سيني پخت کلوچه قرار گرفته، بگذاريد و در فر ۱۲۵ درجه به مدت ۵ تا ۱۰ دقيقه بپزيد تا برشته شود. به هيچ عنوان ترد کردن در فر را همراه با مواد مياني انجام ندهيد.
دادن زمان استراحت به خمير باعث عمل کردن گلوتن و کار بهتر با خمير ميشود.
خمير را خيلي نازک با وردنه پهن کنيد تا بخش بيروني شيرني خوب ترد شود.
روغن را به دماي مناسب برسانيد و دماي آن را با دماسنج مخصوص مايعات، چک کنيد. دما را در طول زمان سرخ شدن، يکسان نگه داريد.
رطوبت پنير را بگيريد چون در غير اينصورت به هنگام اضافه کردن شکر، همانند سوپ شل خواهد شد.
بهترين زمان براي سرو کردن کانولي، ۱ ساعت پس از آماده کردن آنهاست. اگر بگذاريد بمانند، رطوبت ريکوتا داخل بخش خشک بيرون اثر گذاشته و آن را نرم ميکند.
اين شيريني بر اساس منطقهاي که درست ميشود، نمونههاي متنوعي دارد که شما نيز ميتوانيد سعي کنيد آنها را امتحان کنيد:
استفاده از روغن قنادي در عوض کره در خمير. سرخ کردن در روغن جامد، قنادي، روغن بادام زميني يا روغن نارگيل تصفيه شده.
استفاده از شکر دانهاي در عوض پودر شکر (در اين صورت خوب بهم بزنيد تا هر گونه دانه شکري حل نشده باقي نماند).
افزودن ۲ قاشق چايخوري پودر کاکائو يا ۱/۴ قاشق چايخوري دارچين به خمير خشک کانولي براي ايجاد طعم.
ميتوان به جاي آب انگور از آب و ۱ قاشق غذاخوري سرکه استفاده کرد سپس در صورت نياز آب يا آب انگور بيشتري اضافه کنيد.
رنده پوست پرتقال، شکلات خرد شده يا شکلات چيپسي ريز، دارچين، اسانس وانيل به مواد مياني اضافه کنيد.
هر دو طرف خمير خشک کانولي را داخل شکلات ذوب شده بزنيد. قبل از ريختن مواد مياني داخل يخچال بگذاريد تا سفت شود.
بعد از ريختن مواد مياني در بخش خشک، هر دو انتهاي کانولي را در پسته خام خرد شده بغلتانيد.
ميتوانيد از پنير ماسکارپونه براي مواد مياني استفاده کنيد. ۲۰۰ گرم ماسکارپونه را جايگزين ۲۰۰ گرم ريکوتا کنيد. ابتدا با فشار دادن در لبههاي کاسه آن را له کنيد سپس داخل مواد مياني بريزيد.
ميتوانيد قبل از سرو، مقداري شکر پودر شده روي آن بپاشيد.
منبع: cookingclassy
بازار