ستاره/ فرني سادهترين غذاي کمکي نوزاد است که با شير گاو، شير خشک و شير مادر درست ميشود. از آنجايي که غذاي اصلي نوزاد تا قبل از يک سالگي "شير" است، غذاي کمکي به هيچ وجه نبايد جايگزين شير شود. غذاي کمکي نوزاد از ۱ قاشق مرباخوري در روز شروع شده و به تدريج افزايش مييابد، ولي اگر با شروع غذاي کمکي تمايل کودک به خوردن شير کم شود بايد حجم و تعداد دفعات تغذيه کودک با غذاي کمکي کاهش يابد تا او بتواند شير بيشتري دريافت کند.
۱. طرز تهيه فرني با شير خشک و آرد برنج
مواد لازم
آرد برنج 2 قاشق مرباخوري
آب 1 فنجان
شير خشک 1 پيمانه
دستور تهيه فرني با شير خشک
آب را در ظرف کوچکي که بهتر است لعابي باشد ريخته و آرد برنج را به آن اضافه کنيد.
آرد برنج را با پشت قاشق صاف کنيد تا کاملا در آب حل شود.
ظرف را روي حرارت ملايم قرار دهيد و در حالي که مرتب هم ميزنيد اجازه دهيد آرد برنج ۱۵ الي ۲۰ دقيقه بپزد.
پس از اينکه مايه يکنواختي با غلظتي شبيه ماست به دست آمد، آن را از روي حرارت برداشته و صبر کنيد تا کمي خنک شود و از داغي بيفتد.
وقتي فرني ولرم شد، ۱ پيمانه شير خشک به آن اضافه کنيد و به نوزاد خود بدهيد.
فرني اضافه را ميتوانيد قبل از مصرف در ظرف دردار بريزيد و تا ۲ روز در يخچال نگهداري کنيد.
نکته: شير خشک را به هيچ وجه به فرني داغ اضافه نکنيد زيرا در اثر حرارت خواص خود را از دست مي دهد.
۲. طرز تهيه فرني با شير خشک و نشاسته گندم
مواد لازم
نشاسته گندم 1 قاشق غذاخوري
آب 1 فنجان
شير خشک 1 پيمانه
بادام 4 عدد
دستور فرني با شير خشک
بادامها را ۳ الي ۴ ساعت در آب گرم خيس کنيد، سپس پوست آنها را گرفته و رنده کنيد تا به صورت پودر درآيد.
بادام رنده شده را از صافي عبور دهيد تا مطمئن شويد ذره درشتي در آن باقي نمانده است.
آب را در ظرف کوچکي که بهتر است لعابي باشد ريخته و نشاسته گندم را به آن اضافه کنيد.
نشاسته را با پشت قاشق صاف کنيد تا در آب حل شود.
پودر بادام را نيز اضافه کنيد، سپس ظرف را روي حرارت ملايم قرار داده و مرتب هم بزنيد تا به جوش آيد.
نشاسته را ۱۵ الي ۲۰ دقيقه بپزيد تا غليظ شود، سپس از روي حرارت برداريد.
اجازه دهيد تا فرني ولرم شود، سپس شير خشک را به آن اضافه کرده و هم بزنيد.
نکته: در صورت تمايل ميتوانيد ۱ قاشق چايخوري شکر به فرني اضافه کنيد، ولي بهتر است فرني براي نوزاد را بدون شکر درست کنيد.
طرز تهيه نشاسته گندم در خانه
گندم را شسته و با آب خيس کنيد. گندم خيس کرده را در محيط خنک و باز قرار دهيد که بو نگيرد.
آب گندم را به مدت ۳ الي ۴ روز و هر روز ۲ تا ۳ بار عوض کنيد.
پس از اين مدت دانههاي گندم را با دست فشار دهيد اگر نرم شده بود، آنها را آبکش کنيد و با کمي آب در مخلوط کن يا غذاساز بريزيد تا له شوند.
گندم له شده را در پارچه نخي بريزيد و فشار دهيد تا شيره آن خارج شود.
روي تفاله گندم دوباره کمي آب بريزيد و در پارچه ريخته و فشار دهيد. اين کار را آنقدر تکرار کنيد تا شيره گندم کاملا خارج شود.
شيره گندم را در ظرفي ريخته و ظرف را به مدت يک شب در جاي خنکي قرار دهيد تا نشاسته ته نشين شود و آب آن جدا شود.
آب روي نشاسته را به آرامي با استفاده از يک قاشق برداريد و دقت کنيد آب و نشاسته دوباره مخلوط نشوند.
پس از اينکه آب روي نشاسته را کاملا خارج کرديد دوباره روي نشاسته کمي آب سرد بريزيد و صبر کنيد تا نشاسته ته نشين شود و مراحل فوق را تکرار کنيد.
نشاسته را به ضخامت حداکثر ۲ سانتيمتر در يک سيني بزرگ پهن کنيد و در آفتاب قرار دهيد تا خشک شود.
وقتي نشاسته کاملا خشک شد و سطح آن ترک خورد، آن را با قاشق از کف سيني جمع کنيد و در شيشه در بسته در جاي خنک نگهداري کنيد.
با شير خشک بچه چي درست کنم؟
حلوا عربي با شير خشک يکي از خوشمزهترين حلواهايي است که ميتوانيد با شيرخشک اضافه فرزندتان درست کنيد.
بازار