مجله افق کوروش/ مافين را معمولا به صورت کيک ساده و شکلاتي يا طعمهاي ديگر ميشناسيم، اما رسپي مافينهاي غذايي هم بسيار محبوب هستند. مافين با انواع گوشت و پنير پيتزا يا حتي مافين با مواد غذايي گياهي به عنوان فينگرفود و پيش غذا سريع و کم هزينه و آسان در سرتاسر دنيا بسيار محبوب هستند. طرز تهيه مافين پيتزايي قارچ و مرغ در فر و بدون فر را در اين مطلب بخوانيد.
مواد لازم براي ۱۵ عدد مافين پيتزايي
آرد قنادي (سه صفر): ۲۲۰ گرم (هر ليوان فرانسوي دستهدار معادل ۱۵۰ گرم آرد است)
پودر خمير مايه فوري: ۱ قاشق چايخوري
بيکينگ پودر: ۲ قاشق چايخوري
شکر: ۱ قاشق مرباخوري
شير ولرم: ½ ليوان فرانسوي دستهدار
سينه مرغ: ۱ عدد بدون پوست و استخوان
قارچ: ۲۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
روغن مايع: ۱۰۰ گرم (هر ليوان فرانسوي دستهدار معادل ۲۲۰ گرم روغن است)
خامه: ۵۰ گرم
اخذ نمايندگي افق کوروش
پنير پيتزا: ۱۰۰ گرم
فلفل دلمهاي: ۱ عدد
پيازچه: ۱۰۰ گرم
نمک، زردچوبه، پودر سير، پودر آويشن و فلفل سياه: به مقدار دلخواه
طرز تهيه
مرحله اول: ابتدا فر را روشن کنيد و روي درجه ۱۸۰ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد تا گرم شود. سينه مرغ را نگيني خرد کنيد و در روغن مقداري تفت دهيد تا رنگ مرغ عوض شود. نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنيد و تفت دهيد. اجازه دهيد مرغ با آب خودش خوب بپزد و تفت بخورد. يک روش ديگر هم اين است که مرغ را بپزيد و ريش ريش کنيد و سپس تفت دهيد. حالا قارچ خرد شده را به مرغ اضافه کنيد و مقداري ديگر تفت دهيد. حرارت را زياد کنيد تا قارچها خوب سرخ شوند و آبشان کشيده شود. در ۵ دقيقه پاياني فلفل دلمهاي خرد شده را هم اضافه کنيد.
مرحله دوم: تخم مرغها را به همراه پودر سير، پودر آويشن، نمک و فلفل خوب هم بزنيد و مخلوط کنيد. سپس خامه و روغن مايع را به اين ترکيب اضافه کنيد و باز هم بزنيد. آرد را با بيکينگ پودر مخلوط کنيد و ۳ بار الک کنيد. شير ولرم و خمير مايه را مخلوط کنيد و روي ظرف را بپوشانيد. ۵ دقيقه صبر کنيد تا خمير مايه عمل بيايد. خمير مايه عمل آمده به همراه مخلوط آرد و بيکينگ پودر را به مايه تخم مرغي اضافه کنيد و خوب مخلوط کنيد تا خميري شود. سپس مايه مرغ و قارچ و فلفل دلمهاي را به آن اضافه کنيد و با هم مخلوط کنيد. روي ظرف را به مدت ۳۰ دقيقه با سلفون بپوشانيد و در يک جاي گرم بگذاريد.
مرحله سوم: در قالب مافين کپسولهاي کاغذي مافين بگذاريد. کپسولها را کمي با روغن چرب کنيد و مايه مافين پيتزايي مرغ و قارچ را در قالبها بريزيد. قالب را به مدت ۳۰ دقيقه در طبقه وسط فر با همان دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد بپزيد. در آخر پخت هم ۳ دقيقه گريل فر را روشن کنيد تا روي مافين طلايي شود.
براي درست کردن مافين پيتزا به عنوان يک فست فود سالم و سريع ميتوانيد از مواد مختلف استفاده کنيد. مثلا مافين مرغ و بادمجان که به جاي قارچ از بادمجانهاي مکعبي خرد شده و سرخ شده استفاده ميشود، يا به جاي گوشت مرغ از انواع ژامبون و سوسيس، گوشت بوقلمون يا حتي گوشت چرخ کرده استفاده کنيد و مافين پيتزا با گوشت داشته باشيد. در ترکيب مافين ميتوانيد از ذرت، هويج رنده شده، نخود فرنگي، اسفناج، زيتون يا هر ماده ديگري که ميپسنديد ميتوانيد استفاده کنيد.
فوت و فنهاي درست کردن مافين
براي درست کردن فست فود مافين از خمير جادويي هم ميتوانيد استفاده کنيد. طرز تهيه خمير جادويي را در اينجا بخوانيد. مواد مافين را با خمير جادويي مخلوط کنيد و در قالبهاي مافين بريزيد و طبق دستور گفته شده در فر بپزيد.
طرز تهيه مافين پيتزايي بدون فر هم مرسوم است. براي اين کار ميتوانيد مواد را يک جا در تابه دو طرفه بريزيد و بعد از پخت برش بزنيد و سرو کنيد.
از ترکيب مواد مافين پيتزايي خامه را حذف نکنيد تا بافت مافين نرم و لطيف شود.
ميتوانيد مافين را به صورت رژيمي و به صورت مافين کتويي براي رژيم کتوژنيک به عنوان يک فست فود سالم يا پيش غذا مهماني هم درست کنيد.
بازار