نماد آخرین خبر

ترشي ترب و هويج ويتنامي براي انواع غذاهاي کبابي و ساندويچ‌ها

منبع
بروزرسانی
ترشي ترب و هويج ويتنامي براي انواع غذاهاي کبابي و ساندويچ‌ها
مجله قرمز/ چند ماه پيش به دنبال يک دستور خوب در مورد برگرهاي گياهي مي‌گشتم که با يک ترشي خوش رنگ و ظاهر آشنا شدم. ترشي ترب و هويج ويتنامي؛ که با وجود سادگي، ظاهر زيبايي دارد و وجود دو رنگ متفاوت در آن باعث نمايشي درخشان از يک ترشي خاور دور شده است. اين ترشي به طور سنتي همراه با يک ساندويچ معروف ويتنامي به نام بان مي (Bahn mi) سرو مي‌شود.
ترشي هويج و ترب ويتنامي همانطور که از نامش پيداست از دو سبزي هويج و ترب تهيه مي‌شود. ترب موجود در اين دستور از نوع ترب سفيد است که در اکثر غذاهاي شرقي مثل ژاپن، کره و حتي چين حضور دارد و در اغلب اوقات مسئول رنگ سفيد در لابلاي غذاهاي مردمان اين منطقه است. شما مي‌دانيد که ترشي در کشورهاي ديگر با ترشي معمول در کشور ما فرق دارد. ترشي‌هاي ايراني همانطور که از نامشان پيداست طعمي ترش دارند و اگر ترشي مزه ديگري داشته باشد به دليل ميوه و يا سبزي مورد استفاده در آن است نه طعم دهنده‌ها و ادويه‌ها. بخش زيادي از ترشيها در غرب و همچنين خاور دور به ميزان معتنابهي داراي شکر هستند و مزه‌اي شيرين و يا رو به ملس شدن دارند. البته در بعضي از نقاط کشور ما نيز براي بعضي ترشيها از جمله ترشيهاي ميوه از شيره خرما يا انگور براي ايجاد طعمي شيرين يا ملس استفاده مي‌شود. اين ترشي نيز در اصل جزو ترشيهاي شيرين است اما در خود کشور ويتنام بعضي از مردم ترشي ترب و هويج را بدون شکر و بيشتر با طعمي نمکي درست مي‌کنند. مواد اصلي حدود ۱ کيلو هويج (تقريبا ۵ هويج با سايز متوسط)، پوست کنده ۱ کيلو ترب سفيد (۲ ترب سفيد بزرگ) مواد لازم براي مايه ترشي ۱ پيمانه به علاوه ۴ قاشق چايخوري شکر ۲ قاشق چايخوري نمک ۲ و ۱/۲ پيمانه سرکه سفيد (سرکه برنج يا سرکه سيب) ۲ پيمانه آب گرم (به حدي گرم باشد که شکر در آن حل شود)
دستور العمل:
هويج و ترب سفيد را به صورت تراشه‌هاي باريک برش بزنيد. در صورت داشتن مهارت کافي مي‌توانيد آنها را با چاقو به عرض ۲ و ۱/۲ اينچ برش بزنيد يا از يک رشته کن بدين منظور استفاده کنيد و رشته‌هاي بلند و باريک را درست کنيد. انتخاب برش بستگي به سليقه شما دارد. هر دو حالت آن خوب است. حتي مي‌توانيد براي ايجاد رشته‌هاي ظريف و زيبا از رنده‌هاي بسيار تيز که در اغلب فروشگاه‌ها موجود است، استفاده کنيد. همه چيز بستگي به سليقه و خواست شما دارد. من براي هر دو تصوير تهيه کردم که هر کدام را که مي‌پسنديد انتخاب کنيد. هويج و ترب برش يافته را در يک کاسه بزرگ بريزيد. ۴ قاشق شکر و ۲ قاشق نمک را روي آنها بپاشيد. با دستهاي تميز براي هويج و ترب را با شکر و نمک خيلي خوب بهم زده و مخلوط کنيد تا بخوبي مواد در هم آميخته شود. به هم زدن با دستانتان ادامه دهيد تا زماني که شروع به نرم شدن کنند، حدود ۳ دقيقه. اگر از برشهاي نازک استفاده مي‌کنيد، اين مرحله را انجام ندهيد. هويج و ترب را به يک آبکش منتقل کنيد و با آب سرد خوب شسته و آب آن را کاملا خالي کنيد. در يک کاسه يک پيمانه شکر، سرکه سفيد و آب گرم را ريخته و بهم بزنيد تا زماني که شکر کاملا حل شود. شيشه‌ها را آماده کنيد. ترب و هويج آماده شده را در شيشه‌ها ريخته به اندازه‌اي که تا ۲ سانتي‌متري لبه شيشه برسد. اگر هويج و ترب را به صورت ضخيم برش زديد مي‌توانيد آنها را به صورت ايستاده بچينيد که ظاهر زيبابي هم به شيشه شما مي‌دهد، اگر نه که آنها را در هم بريزيد. مايع ترشي را روي آن ريخته، درب آن را گذاشته و سفت ببنديد. ترشي را در يخچال بگذاريد. اين ترشي را قبل از خوردن بايد حداقل يک شب تا صبح در يخچال نگه داريد تا مزه مايع ترشي به خوبي به خورد هويج و ترب برود. اين ترشي جزو ترشيهاي يخچالي است و نيازي به زمان زيادي براي ماندن ندارد. نگهداري: ترشي ترب و هويج را نهايتا به مدت ۳ هفته مي‌توان در يخچال نگهداري کرد. موارد استفاده: شما مي‌توانيد اين ترشي را با انواع غذاها از جمله انواع ساندويچ، سالاد، کوکو، کتلت، فلافل و انواع غذاهاي گوشتي و کبابي استفاده کنيد. البته من ترجيح ميدم آن را در يک ظرف در کنار ظرفي از ترشي پياز نگهدارم تا بازي رنگها به اوج خود برسد. نکته: شما مي‌توانيد آب سرد، سرکه، شکر و نمک را در قابلمه ريخته و روي گاز قرار دهيد تا کمي گرم شود تا حدي که شکر به خوبي در آن حل شود. اين روش را بخصوص براي موقعي که رشته‌‌هاي هويج و ترب شما بسيار ريز است مي‌توان استفاده کرد.
گزينه‌هاي انتخابي: شما مي‌توانيد درصد هويج و ترب را مطابق دلخواه خود تعيين کنيد. معمولا به صورت ۵۰ درصد ترب و هويج است اما شما مي‌توانيد حتي تا ۸۵ درصد هويج و ۱۵ درصد ترب نيز آن را درست کنيد ولي بهر حال اگر ميزان ترب از هويج کمتر باشد، ظاهري زيباتر دارد تا اينکه ترب بيش از هويج باشد. در مورد مزه نيز بستگي به شما دارد، شما مي‌توانيد شکر را حذف کنيد و آن را بصورت نمکي درست کنيد يا شکر را به مايع ترشي افزوده و مزه شيرين به آن بدهيد. اکثر مردم ويتنام آن را بصورت شيرين درست مي‌کنند اما نوع بدون شکر آن نيز خوشمزه است.