ايرنا/ تابستان شروع شده و هيچچيز به جز يک آب دوغ خيار خنک و جذاب سرحالمان نميکند.
مواد لازم:
شير: ۱ پيمانه
خامه: نصف پيمانه
تربچه خرد شده: ۴ الي ۵ عدد
گردوي خرد شده نگيني: ۱۰ الي ۱۲ عدد کامل
سيزي خشک معطر (نعناع، جعفري، ترخون، مرزه و ريحون): ۲ الي ۳ قاشق غذا خوري
خيار خرد شده نگيني: ۴ الي ۵ عدد
پيازچه خرد شده نگيني: ۲ عدد
نمک و فلفل: به ميزان دلخواه
کشمش پلويي: ۱ پيمانه
ماست: ۴ پيمانه
دوغ ترش: ۱ ليتر
طرز تهيه:
۱. در ظرف مناسبي شروع به مخلوط کردن مواد ميکنيم. ابتدا ماست را به همراه خيارخرد شده باهم مخلوط ميکنيم و هم ميزنيم و بعد به ترتيب بقيه مواد را با هم مخلوط ميکنيم و به همراه ماست و خيار کاملا هم ميزنيم. فقط بهتر است پيازچه خرد شده را موقع سرو غذا مخلوط کنيد.
۲. مخلوط آب دو خيار را به مدت ۱ ساعت در بيرون يخچال نگه ميداريم تا ترش تر و جا افتاده تر شود. اگر هنگام خوردن دوست داشتيد خنکتر باشد ميتوانيد به مدت نيم ساعت در داخل يخچال نگه داريد ولي براي خنکيش اصلا قالب يخ اضافه نکنيد چون ممکن است مزه آب پيدا کند.
۳. حتما هم براي خوردن آب دوغ خيار از نان خشک استفاده کنيد چون نان تازه داخل مواد خمير ميشود و طعم آن را خوشمزه نميکند.
۴. هنگام اضافه کردن نان خشک ميتوانيد پيازچههاي خرد شده را هم اضافه کنيد و اجازه دهيد ۱۰ دقيقه نان خشک و پياز چه در مواد بماند و بعد ميل کنيد.
بازار