شور و شيرين/ شله زرد همراه هميشگي سفره افطار است که با آن رنگ طلايي و تزئين شده با ادويه دارچين با رنگين کردن سفره افطار خودنمايي ميکند. اين دسر خوشمزه بر پايه برنج درست ميشود، برنج منبعي غني از ويتامين «B» است و منبع خوبي براي تأمين کربوهيدرات بدن بهشمار ميرود، زعفران و گلاب موجود در شله زرد هم خواصي همچون نشاط آوري، کاهش دردهاي روماتيسمي و تقويت قلب و معده دارد. ادويه دارچين موجود در اين غذا نيز سبب کاهش تري گليسيريد ميشود اما چنانچه مبتلا به بيماري ديابت يا تنگي عروق قلب هستيد از خوردن شله زرد خودداري کنيد يا در مصرف آن بسيار محتاط باشيد زيرا ميزان شکر و چربي اين ماده مغذي زياد است و کالري بالايي دارد.
چي لازم دارم:
برنج نيم دانه............ 300 گرم
آب حدود..............3 ليتر
کره ............50 گرم
شکر ...............600 گرم
خلال بادام...........50 گرم
زعفران سائيده ................1 قاشق چايخوري
گلاب .................250 ميليليتر (1 پيمانه)
دارچين ..............براي تزئين به ميزان لازم
خلال پسته............ براي تزئين به ميزان لازم
چه جوري درست ميشه:
برنج را از قبل بخيسانيد و همراه با آب، در قابلمهي مناسبي بريزيد. بعد روي اجاق بگذاريد تا بجوشد و برنج، کاملاً نرم شود. آنگاه کره و شکر را بيفزائيد. چنانچه مايه
غليظ بود، قدري آب به آن بيفزائيد. سپس خلال بادام، زعفران حلکرده در آب و گلاب را نيز به شلهزرد بيفزائيد و پيوسته هم بزنيد تا ته نگيرد و غليظ شود. حالا شلهزرد را به مدت 10 دقيقه دمکنيد تا خوب جا بيفتد. اکنون آن را در ظرف مناسبي بکشيد و با دارچين و خلال پسته، تزئين نمائيد.
يادآوري : چنانچه بخواهيد شلهزرد را قالبي برگردانيد،
10 ورق ژلاتين را در آب سرد بخيسانيد و به روش بنماري حل کنيد و در اواخر پخت به شلهزرد بيفزائيد.
بازار