کتاب کاله/ ديپ يکي از چاشنيهاي مورد استفاده در انواع غذاها است که براي طعمدار شدن غذا از جمله کراکر، سبزيجات خام، چيپس، نان و… استفاده ميشود. ميتوان گفت که ديپ در واقع نوعي سس است که نوع سرو آن متفاوت است و روي غذا ريخته نميشود بلکه معمولا غذا در آن فرو برده شده و خورده ميشود. ديپها معمولا با پنير نرم، ماست، خامه و… به عنوان پايه تهيه ميشوند.
ديپ اسفناج که در اين دستور طرز تهيه آن آموزش داده ميشود کمي با ساير ديپها متفاوت است. اين ديپ اسفناج در واقع شباهت زيادي به بوراني اسفناج دارد؛ با اين تفاوت که طعمدهندههاي مختلفي در آن وجود دارد. ترکيب اسفناج با گردو و سير چاشني بسيار خوشطعم و سرشار از مواد مغذي فراهم ميکند که به راحتي تهيه ميشود. اگر بوراني اسفناج را قبلا امتحان کردهايد و دوست داريد، قطعا ديپ اسفناج نيز در ليست موردعلاقههايتان جاي خواهد گرفت.
چي لازم دارم:
گردو يک پيمانه
اسفناج تازه حدود 10 پيمانه
روغن زيتون شش قاشق غذاخوري
پياز(خرد شده)يک عدد به اندازه کوچک
سير(خرد شده)دو حبه
نمک به مقدار لازم
نعنا خش کدو قاشق غذاخوري
ماست سه پيمانه
آب ليموي تازه يک قاشق غذاخوري
پودر فلفل سياه به مقدار لازم
چه جوري درست ميشه:
مرحله اول
براي تهيه ديپ اسفناج بايد مواد اوليه آن را آماده کنيم. براي تست کردن گردوها فر را با دماي 180 درجه سانتيگراد روشن کنيد تا گرم شود. گردوها را در سيني فر بچينيد تا تست شوند. اين کار تقريبا 6 تا 8 دقيقه زمان ميبرد. گردوها را جابهجا کنيد تا کاملا تست شده و رنگشان قهوهاي شود. البته اين کار را بدون فر و روي گاز هم به کمک يک ماهيتابه انجام داد. پس از اينکه گردوها تست شدند کمي صبر کنيد تا خنک شوند، سپس با کناره يک چاقوي بزرگ آنها را خرد کنيد.
مرحله دوم
حالا نوبت آمادهساري اسفناج است. ابتدا يک قابلمه متوسط را روي شعله ملايم گاز قرار دهيد و يک دوم پيمانه آب در آن بريزيد. به محض اينکه آب کمي گرم شد و حبابها هوا روي آن ايجاد شد يک سوم اسفناج را در آن بريزيد و به تدريج هم بزنيد تا خوب بپزند. سپس بقيه اسفناج را به آن اضافه کنيد و اين کار را تا زماني که همه اسفناجها تغيير رنگ دهند و پخته شوند ادامه دهيد. اين کار تقريبا به 6 تا 8 دقيقه زمان احتياج دارد.
بعد از پختن اسفناجها، آنها را مستقيم در آّب يخ بريزيد تا رنگ سبز خوشرنگشان حفظ شود. سپس اسفناجها را از آب خارج کنيد، کمي فشار دهيد تا آبشان گرفته شود و در انتها خردشان کنيد.
مرحله سوم
يک ماهيتابه را روي شعله گاز قرار دهيد و دو قاشق از روغن زيتون را در آن گرم کنيد. پياز خرد شده را به آن اضافه کنيد و براي 6 تا 8 دقيقه به تدريج هم بزنيد تا نرم شود بدون اينکه تغيير رنگ بدهد. سپس سير و نمک را به آن اضافه کنيد و مجدد براي 2 تا 3 دقيقه به هم زدن ادامه دهيد تا سير هم مانند پياز نرم شود. پس از اينکه مواد آماده شد آن را به يک کاسه انتقال دهيد.
مرحله چهارم
چهار قاشق روغن زيتون باقيمانده را در يک قابلمه يا ماهيتابه بريزيد و به محض اينکه روغن داغ شد نعنا خشک را در آن بريزيد و قابلمه را از روي گاز برداريد. اين کار باعث معطر شدن نعنا ميشود. نعنا را هم در يک کاسه بريزيد و با کمي نمک طعمدارش کنيد.
مرحله پنجم
در مرحله آخر براي تهيه ديپ اسفناج کافي است ماست يوناني کاله را با آب ليموترش تازه، مخلوط پياز، نيمي از گردوهاي تست شده و اسفناج آبپز در يک کاسه بزرگ بريزيد و خوب با هم مخلوطشان کنيد. ديپ اسفناج را مطابق سليقه خود با نمک و فلفل دلخواه طعمدار کنيد.
مرحله ششم
ديپ اسفناج را در کاسه مورد نظر خود بريزيد و با پشت قاشق روي سطح آن دايرههايي براي ايجاد کنيد و آن را با گردوي باقيمانده تزيين کنيد.
نکات
ديپ اسفناج به مدت دو تا سه روز در يخچال قابل نگهداري است.
شما ميتوانيد مقدار نعنا، فلفل سياه و نمک مورد استفاده در دستور پخت را مطابق سليقه خود کم يا زياد کنيد.
بازار