ايران کوک/ خيلي از شربت هاي سنتي ايراني علاوه بر طعم بي نظير، خواص بسياري براي بدن دارن. از انواع شربت با طعم هاي مختلف ميوه ها، مثل شربت آلبالو و يا شربت توت فرنگي پر طرفدار، گرفته تا شربت هاي سنتي ايراني مثل شربت زعفران يا شربت بيدمشک و بهارنارنج، همگي در فصول مختلف سال، به ويژه در فصل گرم تابستان، بسيار دلچسب و خواستني هستن. شربت به ليمو يه شربت سنتي شيرازيه که با بهار نارنج يا گلاب طعمي بي نظير پيدا مي کنه. شربت به ليمو علاوه بر عطر و طعم فوق العاده، خواص دارويي بسياري داره. نوشيدن اين شربت براي کم خوني و دوران نقاهت خيلي مفيده و به شدت توصيه ميشه.
از خواص ديگه ي شربت به ليمو ميشه به تقويت سيستم ايمني بدن، تقويت سيستم گوارش و آرام بخش معده و آرامش اعصاب اشاره کرد. اگر به دنبال يه شربت خوشمزه براي کاهش وزن خود هستيد، مي تونيد از شربت به ليمو استفاده کنيد. طرز تهيه شربت به ليمو خيلي ساده اس و همون طور که از اسمش پيداست، با عصاره ي ميوه ي به و آب ليموي تازه درست ميشه. البته مواد اوليه ي ديگه اي هم داره که در ادامه بهتون ميگيم. کافيه چند عدد به رو بشوييد، پوست بکنيد و خرد کنيد. بعد آب اون ها رو بگيريد و بپزيد. با اضافه کردن شکر و آب ليمو ي تازه به عصاره ي به ها، شربت به ليمو آماده ميشه. البته تو چند مرحله لازمه که شربت رو داخل صافي بريزيد و صاف کنيد تا خالص و رقيق بشه. جالبه که عصاره ي به بعد از پخته شدن روي حرارت ملايم، رنگش عوض ميشه و به رنگ صورتي مايل به قرمز تبديل ميشه. براي بهتر شدن عطر و طعم شربت به ليمو مي تونيد به اون کمي بهار نارنج يا گلاب هم اضافه کنيد که به اون طعم سنتي بده. استفاده از زعفرون دم کرده هم مي تونه عطر و طعم شربت رو بهتر و خاص تر کنه. شربت به ليمو به همراه يخ فراوون يه شربت فوق العاده براي فصل گرم تابستونه.
اگه دنبال يه شربت تابستوني با عطر و طعم سنتي و ايراني هستيد، حتما شربت به ليمو رو امتحان کنيد. در ادامه طرز تهيه شربت به ليمو و روش گرفتن عصاره ي به رو به روشي ساده بهتون آموزش ميديم تا خودتون اين شربت دلچسب رو تو خونه درست کنيد. اگرچه طرز تهيه ي شربت به ليمو در دستورهاي مختلف با هم متفاوته، ولي همه ي اون ها آسونه، کافيه بدونيد چجوري ميشه عصاره ي به رو گرفت و اون رو با مواد ديگه ترکيب کرد. البته ميزان مواد اوليه ي شربت به ليمو هم خيلي مهمه. با ما همراه بشيد تا ببينيم شربت به ليمو چجوري درست ميشه.
چي لازم دارم:
به 2 کيلوگرم
آب 1 ليتر
شکر 2 کيلوگرم
بهار نارنج يا گلاب به مقدار لازم
آب ليمو ترش 1/2 استکان
چه جوري درست ميشه:
۱- ابتدا به ها را بشوييد، آن ها را پوست بکنيد، قاچ کنيد و قسمت سفت وسط آن ها را به همراه دانه ها ي ميوه جدا کنيد. سپس به ها را به شکل حلقه حلقه خلالي و خرد کنيد و داخل کاسه اي بزرگ بريزيد.
۲- داخل کاسه به مقدار مناسب آب بريزيد. به اندازه اي که روي سطح به ها را بپوشاند. اجازه دهيد به هاي خرد شده به مدت ۳ ساعت داخل آب بماند و نرم شود.
۳- بعد از ۳ ساعت، به هاي خيس خورده را داخل آبميوه گيري بريزيد و آب آن ها را بگيريد.
۴- تفاله هاي باقي مانده از به را داخل قابلمه بريزيد، روي تفاله ها ۱ ليتر آب گرم بريزيد و آن را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا عصاره ي به از تفاله ها خارج شود. ۴۰ دقيقه زمان براي جوشيدن کافي است.
۵- بعد از ۴۰ دقيقه، تفاله ها را از صافي رد کنيد و آب و عصاره ي به را از تفاله ها خارج کنيد و داخل قابلمه بريزيد. (تفاله ها را داخل صافي بريزيد و کامل فشار دهيد تا عصاره ي به از آن ها خارج شود)
۶- سپس آبي را که با آبميوه گيري گرفته بوديد نيز به عصاره ي تفالهها اضافه کرده و روي حرارت ملايم قرار دهيد
۷- شکر را به عصاره ي به اضافه کنيد و اجازه دهيد تا رنگ آن قرمز و شربت غليظ شود. بعد از اين که حجم شربت کمي کم شد، روي درب قابلمه دم کني بگذاريد و اجازه دهيد تا شربت روي حرارت ملايم بجوشد.
۸- کمي بهار نارنج به عصاره ي به اضافه کنيد. سپس کمي آب ليمو ترش نيز داخل آن بريزيد و اجازه دهيد تا همه ي مواد با هم ۲۰ دقيقه بجوشد.
۹- بعد از ۲۰ دقيقه، شربت را از روي حرارت برداريد و اجازه دهيد تا خنک شود. سپس آن را از صافي رد کنيد تا کاملا رقيق و خالص شود.
نکات کليدي طرز تهيه شربت به ليمو
– اگر بعد از خرد کردن به آن ها را کمي خشک کنيد، فوايد بسياري براي سرما خوردگي خواهد داشت.
– به ازاي هر ۳ پيمانه آب از ۲ پيمانه شکر استفاده کنيد.
– اگر شربت کف کرد، با ملاقه کف روي آن را بگيريد.
– در تمام مراحل، حرارت گاز را بسيار کم نگه داريد تا شربت نسوزد و ته نگيرد.
– در فصل به، از درست کردن شربت به ليمو غافل نشويد.
– در برخي از دستورها براي درست کردن شربت به ليمو ابتدا شکر و آب را با هم ترکيب کرده و آن را از صافي رد مي کنند. سپس آب به را با آبميوه گيري گرفته و به اين شهد اضافه مي کنند و آن را روي حرارت ملايم قرار مي دهند.
– شربت به ليمو بهترين شربت براي فصل گرماست و مي تواند از گرمازدگي جلوگيري کند.
– براي اين که به اين شربت طعم سنتي بيشتري بدهيد مي توانيد علاوه بر بهار نارنج يا گلاب، از کمي زعفران دم کرده نيز استفاده کنيد. زعفران هم طعم شربت را بهتر مي کند و هم رنگ خاصي به آن مي دهد.
– شربت به ليمو را مي توانيد با خاکشير و يا تخم شربتي ترکيب کرده و يک نوشيدني خنک فوق العاده مخصوص فصل گرم تابستان درست کنيد. اما قبل از آن، نکات کليدي لازم درباره ي نحوه ي شستن خاکشير و روش هاي مختلف استفاده از آن را مطالعه کنيد
بازار