جايگزين هايي مناسب براي خمير پيتزا

تبيان/پيتزا معمولا در دسته فست فودها يا غذاهاي سريع قرار دارد. اما کمتر پيش ميآيد که اين غذاي به ظاهر سريع را بتوانيم زود و راحت آماده کنيم. درست کردن خمير پيتزا، آماده کردن فر، تهيه مواد روي خمير و غيره گاهي زماني بيشتر از درست کردن يک خورشت صرف پختن پيتزاي خانگي ميشود.
براي تهيه پيتزا به موادي نياز داريم که يکي از اصليترين اجزاي پيتزا، خمير پيتزا ميباشد، اما در اين مطلب ميخواهيم طرز تهيه پيتزايي را بيان کنيم که بدون خمير درست شده و در واقع مواد ديگري را جايگزين خمير پيتزا کرده ايم.
پيتزا با سيب زميني
يکي از جايگزينهاي خوشمزه براي خمير پيتزا، سيب زميني ميباشد. در اين نوع پيتزا به جاي خمير پيتزا از سيب زميني استفاده شده است.
مواد لازم:
سيب زميني: ۳ تا ۴ عدد
گوجه فرنگي ورقه شده: ۲ عدد
پنير پيتزا: ۲۰۰ گرم
قارچ: سه عدد متوسط
سوسيس: ۱۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
در اين پيتزا از خمير استفاده نکرده ايم و به جاي آن سيب زميني به کار ميبريم. ابتدا سيب زمينيها را ميپزيم و سپس رنده ميکنيم، نمک، زردچوبه و تخم مرغ را به آن اضافه و مخلوط ميکنيم و بعد ته ظرف شيشهاي و پيرکس را چرب ميکنيم و مايه سيب زميني را روي آن پهن ميکنيم. بايد دقت داشته باشيم که سيب زميني را بايد نازک پهن کنيم تا هم خود سيب زميني خوب بپزد و هم اجازه دهد بقيه مواد به خوبي پخته شوند.
در مرحله بعد مقداري پنير پيتزا روي خمير سيب زميني ميريزيم، سوسيس خرد شده، فلفل دلمهاي نگيني شده و قارچ ورقه شده را روي آن ميريزيم و دوباره مقداري پنير پيتزا روي آن ريخته و گوجه فرنگيهاي ورقه شده را روي آن ميچينيم.
براي خوش طعمتر شدن اين پيتزا ميتوانيم از سبزيجاتي مانند ريجان و جعفري استفاده کنيم و روي مواد بريزيم و در انتها باقيمانده پنير پيتزا را روي آن ميريزيم و داخل فر با حرارت متوسط ميگذاريم تا همه با هم بپزند.
روش ديگري هم براي تهيه پيتزا با سيب زميني وجود دارد. مواد لازم براي تهيه اين نوع پيتزا:
سيب زميني: ۸ عدد
تخم مرغ: ۲ عدد
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پياز: ۱ عدد
رب گوجه: ۱ قاشق غذاخوري
فلفل دلمهاي: ۱ عدد
سوسيس کوکتل: ۳ عدد
پنير پيتزا: به ميزان لازم
زعفران: به ميزان لازم
نمک: به ميزان لازم
زردچوبه: به ميزان لازم
آويشن:به ميزان لازم
براي پخت اين پيتزاي خوشمزه ابتدا سيب زمينيها را رنده ريز ميکنيم. زردچوبه، نمک، فلفل، زعفران و تخم مرغ را به آن اضافه و هم ميزنيم. کف تابه روغن ريخته سيب زمينيها را با قطر ۱ سانت کف تابه پهن ميکنيم و صبر ميکنيم تا سرخ شود وقتي سرخ شد طرف ديگر پياز را با گوشت تفت ميدهيم و رب را به آن اضافه ميکنيم.
در مرحله بعد قارچ و سوسيسهاي حلقهاي شده را جداگانه سرخ ميکنيم و فلفل دلمهاي را نگيني خرد ميکنيم.
بعد وقتي دوطرف سيب زميني سرخ شد يک لايه پنير پيتزا، مواد گوشتي، سوسيس ها، فلفل دلمهاي و قارچها را ميچينيم و سپس يک لايه ديگر پنير پيتزا ميريزيم و در تابه را ميبنديم تا پنير آب شود و در آخر با سس سفيد و يا قرمز آن را تزيين کرده و نوش جان ميکنيم.
پيتزا بادمجان
گاهي هم ميتوان براي تهيه پيتزا به جاي خمير از بادمجان استفاده کرد. پيتزاي بادمجان کاملاً گياهي است و براي گياهخواران و کساني که به غذاهاي گياهي علاقه دارند هم گزينه مناسبي است. براي تهيه اين پيتزا به بادمجان، نمک، سير خرد شده، ادويه ايتاليايي، پنير پيتزا نياز داريم.
همچنين مواد لازم براي تهيه سس اين پيتزا، يک قاشق غذا خوري روغن، يک حبه سير خرد شده، مقداري گوجه پوست کنده خرد شده، نمک، ريحان وجعفري خرد شده و رب گوجه نياز داريم.
اين پيتزاي بادمجان لقمهاي به جاي خمير پيتزا يک حلقه بادمجان پخته شده در فر دارد و به همين علت هم بسيار کم کالري و سالم است. بعد از کباب شدن بادمجان در فر، روي آن با سس پيتزا و پنير پوشيده ميشود و مجدداً در فر قرار ميگيرد تا پنير آب شود.
طرز تهيه:
قبل از هر چيز بايد سس پيتزا را تهيه کنيم. يک قاشق روغن را در تابهاي روي شعله متوسط داغ کنيم. سير کمي سرخ کنيم تا شروع به تغيير رنگ کند و کمي قهوهاي رنگ شود. حال سير را در ظرفي کنار ميگذاريم و گوجههاي خرد شده را داخل تابه ميريزيم.
مدتي درب تابه را ميگذاريم تا گوجهها کمي نرم شوند و هر از گاهي آنها را زير و رو ميکنيم تا کاملا پخته شوند. بعد از حدود ۱۵ دقيقه که گوجهها کاملاً نرم شدند، سير داغ، نمک و ريحان و جعفري خرد شده و يک قاشق رب گوجه فرنگي را هم اضافه و مخلوط ميکنيم. ۵ دقيقه ديگر به تفت دادن ادامه ميدهيم تا سس يکنواخت شود. اگر در هر مرحلهاي از کار سس زياد از حد غليظ شد کمي آب گرم به آن اضافه ميکنيم. بعد از خنک شدن سس آماده است. بايد حدود ۱ پيمانه سس پيتزا داشته باشيم.
در مرحله بعد کلاه بادمجان را جدا ميکنيم و آن را به صورت ورقههايي کمي ضخيمتر از نيم سانت برش مي زنيم و حلقه ميکنيم. روي حلقههاي بادمجان نمک دانه درشت ميپاشيم و آنها را به مدت ۱۰ دقيقه روي حوله تميزي قرار ميدهيم. بعد از اين مدت بادمجانها را ميشوييم و با دستمال آشپزخانه خشک ميکنيم.
فر را با دماي بالا روشن ميکنيم و در کاسه کوچکي حبه سيرهاي له شده، روغن زيتون و ادويه ايتاليايي را مخلوط ميکنيم و با استفاده از قلمو مايع را دو طرف حلقههاي بادمجان ميماليم. حال بادمجانها را در سيني فر چرب شده ميچينيم و به مدت ۱۵ دقيقه در فر قرار ميدهيم.
در مرحله بعد سيني را از فر خارج ميکنيم. بادمجانها را پشت و رو ميکنيم. روي هر حلقه، يک قاشق سس پيتزا ميريزيم و کمي پنير روي آن ميپاشيم. سيني را داخل فر ميگذاريم و حدود ۱۰ دقيقه ديگر صبر ميکنيم تا پنير کاملاً آب شود. پيتزاي بادمجان لقمهاي آماده خوردن ميباشد.
پيتزا با نان تافتون
گاهي هم ميتوان براي تهيه پيتزا به جاي خمير از نان تافتون استفاده کرد. براي تهيه اين پيتزاي خانگي خوشمزه به اندازه تعداد نفرات، نان تافتون نياز داريم. همچنين در کنار نان تافتون، گوجه فرنگي، قارچ خورد شده، زيتون بدون هسته، ذرت کنسرو شده، گوشت چرخ کرده و فلفل دلمهاي و پنير پيتزا نياز داريم. در اين پيتزا حتي ميتوانيد گوشت چرخ کرده را هم حذف کنيد و يک پيتزاي گياهي سالم براي خود تهيه کنيد.
در درست کردن پيتزا با نان تافتون، بايد دقت کنيد که اين پيتزا بسيار نازک است و نبايد با مواد زياد، آن را پر کرد. دليلش هم ساده است. چون نان تافتون ضخامت کمي دارد و اگر مواد روي پيتزا زياد باشد، ممکن است موقع خوردن دردسرهايي ايجاد کند يا نتوانيد آن را راحت بلند کنيد.
براي درست کردن اين پيتزا ابتدا نان تافتون را کمي بيرون از بستهبندي قرار ميدهيم تا نسبتا خشک شود. گوشت چرخ کرده را کاملا ميپزيم و در مرحله بعد به ترتيب گوجههاي حلقهاي، قارچ، فلفل دلمهاي و ساير مواد را روي نان ميريزيم.
بايد توجه داشته باشيم که هر کدام از موادي که در پيتزا استفاده ميشود اگر نياز بيشتري به زمان براي پختن دارد، از قبل آن را بپزيم، چون وقتي آن را به عنوان مواد روي پيتزا ميريزيم زمان زيادي براي پخت کامل آن وجود ندارد.
در نهايت هم روي مواد پيتزا را با پنير پيتزا ميپوشانيم.