نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

ونوشک پلو؛ غذاي محلي و لذيذ کرمانشاهي

منبع
ايران کوک
بروزرسانی
ونوشک پلو؛ غذاي محلي و لذيذ کرمانشاهي

ايران کوک/ چي لازم دارم:
ونوشک 1 پيمانه
برنج 3 پيمانه
گوشت چرخ کرده 250 گرم
پياز متوسط 1 عدد
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوري

رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري
روغن به ميزان لازم
نمک و زردچوبه به ميزان لازم
چطور بپزم:
ونوشک پلو يک غذاي بسيار خوشمزه و پرخاصيت بوده. گياه ونوشک که به آن بنه يا پسته کوهي هم گفته مي‌شه، بيشتر در استان کرمانشاه رشد مي کنه و ميوه هاي آن سفت و به رنگ قرمزه و پس از رسيدن قهوه اي رنگ مي شه. از ميوه ونوشک مي تونيد براي چاشني غذا استفاده کنيد، همچنين خورشت ونوشک و ترشي نيز از آن درست مي کنند. پوسته بيروني ونوشک يا پسته کوهي در جواني سبز رنگه و گفته ميشه خواص ونوشک شبيه خواص پسته آجيل است.
از جمله خواص ونوشک مي تونيم به درمان کم خوني اشاره کنيم. کساني که کم خوني دارند مي تونن از اين ميوه در پختن برخي غذاها استفاده کنند. يکي از خواص ديگر ونوشک درمان سردرده. به علاوه افرادي که دچار نرمي استخوان هستند مي تونن از ميوه ونوشک بخورند. از اونجايي که ونوشک سرشار از ويتامين هاي A، B و D است، باعث تقويت اعصاب و جلوگيري از پوکي استخوان مي شه.
اگر نمي تونيد ميوه ونوشک رو بخوريد اون رو بجوشونيد و از جوشاندش ميل کنيد. اين جوشانده براي بيماري هاي گوارشي بسيار مفيده و در هضم غذا به شما کمک زيادي مي کنه.
يکي از غذاهايي ديگري که مي تونيد با اين ميوه کوهي درست کنيد ونوشک پلو بوده که تمام خواص اين ميوه کوچک را در خودش داره. همچنين با اضافه کردن گوشت به اين غذا خاصيتش بيشتر مي شه. ايران کوک يک دستور راحت از اين غذا را به شما ياد مي ده.
در ابتدا پياز را نگيني خرد کنيد و داخل يک تابه بريزيد. مقداري روغن به آن اضافه کنيد و تفت دهيد. وقتي پياز کمي سبک شد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنيد تا سرخ شود. زردچوبه، نمک و رب را داخل گوشت بريزيد. وقتي گوشت سرخ شد ونوشک و زعفران دم کرده را نيز به آن افزوده و شعله را پايين بزنيد. درب تابه را بگذاريد تا گوشت و ونوشک پخته و نرم شوند.
داخل يک قابلمه آب و نمک بريزيد و اجازه دهيد تا جوش بيايد. وقتي آب جوش آمد برنج خيس شده را داخل آن ريخته و وقتي پخته شد آن را آبکش کنيد.
کف يک قابلمه روغن بريزيد و اگر تمايل داشتيد مقداري نان لواش خانگي يا سيب زميني براي ته ديگ بگذاريد. سپس مقداري از برنج را داخل قابلمه ريخته و از مايع آماده شده روي آن بريزيد و همين کار را ادامه دهيد تا برنج و مايع تمام شود. حرارت را روشن کرده و 5 دقيقه حرارت را زياد کنيد تا بخار کند سپس حرارت را کم کرده تا برنج دم بکشد. تقريبا 20 دقيقه زمان براي دم کشيدن پلو کافي است.

نکات کليدي براي پخت ونوشک پلو
– در تهيه اين غذا مي توانيد برنج را آبکش نکرده و آن را به صورت کته درست کنيد.
– به جاي گوشت چرخ کرده از گوشت کنجه نيز مي توانيد استفاده کنيد. فقط از قبل بايد گوشت را با پياز بپزيد. از گوشت قلقلي هم مي توانيد استفاده کنيد.
– براي خوش طعم شدن ونوشک پلو، پس از دم کشيدن آن مقداري روغن حيواني روي آن بريزيد.
– اگر تمايل داشته باشيد مي توانيد رب گوجه را حذف کرده و به جاي آن مقدار بيشتري زعفران دم کرده به ونوشک پلو اضافه کنيد.
– شما عزيزان مي توانيد ميوه ونوشک را در فصل بهار خريداري کرده و پس از پاک کردن و شستن داخل فريزر نگهداري کنيد. همچنين مي توانيد ميوه آن را خشک کرده و در ساير فصول سال استفاده کنيد.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره