نماد آخرین خبر

سس سيراچا تا حالا درست کرده‌ايد؟

منبع
بروزرسانی
سس سيراچا تا حالا درست کرده‌ايد؟

مجله قرمز/ سس سيراچا يکي از سسهاي مشهور براي آشپزي است. احتمالا شما در بعضي از دستورها با اين سس مواجه شده‌ايد. سس سيراچا در واقع يک سس تند تايلندي است که براي طبخ انواع غذاها به خصوص گوشت و مرغ مورد استفاده قرار مي‌گيرد. انواع تجاري اين سس حاوي مقداري شکر، مواد نگهدارنده و ساير موادي است که چندان دلخواه شما نيست اما ما در مجله قرمز به دنبال حذف بسياري از مواد ناسالم در انواع مواد غذايي هستيم. من اغلب سعي مي‌کنم تا آنجايي که مي‌توانم شکر را از دستورهايي که نيازي به آن نيست حذف کنم بنابراين سس سيراچاي خانگي ما  فاقد شکر خواهد بود.

جالب است بدانيد که شرکت هوي فونگ (Huy Fong) در عرض يک سال ۲۰ ميليون سس سيراچا را به فروش رساند. سسهاي اين شرکت طعم دلپذيري دارند و در واقع شيوه خاص درست کردن اين سس باعث پرفروش شدن آن شده است. راز سس سيراچاي اين شرکت همان تخمير سس بوده است. سس تخميري مزه متفاوت و دلپذيري دارد. ما هم دستور سس سيراچا تخميري را براي شما گذاشتيم با بتوانيد بهترين سس سيراچا را داشته باشيد.

اين سس با فلفل چيلي تازه، سير، فلفل دلمه‌اي، سرکه و نمک درست شده و به مدت ۷ روز تکنيک تخمير روي آن انجام شده است که آن را به يک غذاي پروبيوتيک تبديل کرده است. پس از ۷ روز که عمل تخمير در آن انجام شد ساير مواد به آن اضافه شده است. مرحله تخمير را حتما انجام دهيد اين کار طعم عالي به سس شما اضافه خواهد کرد و سس سيراچاي شما تا مدت طولاني‌تري قابل نگهداري است.

مواد لازم قبل از تخمير
۴۵۰ گرم فلفل قرمز چيلي
۱ عدد فلفل دلمه‌اي متوسط (۱۲۰ گرم)
۶ حبه سير
۱/۳ پيمانه سرکه سيب يا سرکه نارگيل (۸۰ ميلي ليتر)
۱ و ۱/۲ قاشق چايخوري نمک
مواد پس از تخمير
۲ قاشق غذاخوري سس ماهي
۲ قاشق غذاخوري روغن زيتون فوق بکر
۱۰ تا ۱۵ قطره استويا مايع (اختياري)
طرز تهيه سس سيراچا تخميري
شما مي‌توانيد از هر نوع فلفل چيلي بر حسب ميزان تندي که مي‌خواهيد استفاده کنيد فقط حتما از فلفل چيلي قرمز استفاده کنيد. من از چيلي هالوپينو (ملايم)، چيلي سرانو (ملايم) و چيلي تايلندي (تند) استفاده کردم.  
 
قبل از اينکه شروع به کار بکنيد حتما دستکش بهداشتي بپوشيد چون در غير اينصورت تا چندين ساعت دست شما دچار سوزش خواهد شد.
فلفل چيلي و فلفل دلمه‌اي را بشوييد. آنها را برش بزنيد و سر و دم و دانه‌هاي آنها را خارج کنيد. سير را پوست گرفته و به قطعات درشت خرد کنيد. فلفل چيلي، فلفل دلمه‌اي قرمز، سير، سرکه و نمک را در غذاساز بريزيد و بگذاريد تا به شکل پوره در بيايند.
سس را در يک شيشه دهان گشاد و بزرگ ترشي بريزيد. روي آن را با يک تکه پارچه تنظيف چند لايه بپوشانيد و با يک تکه نخ يا کش پلاستيکي آن را روي در شيشه بسته و محکم کنيد. شيشه را به مدت ۴ تا ۷ روز در يک مکان تاريک و خنک مثل کابينت بگذاريد. مقداري حباب روي سس تشکيل مي‌شود و ظاهري پفدار به خود مي‌گيرد. شما مي‌توانيد ۴ روز آن را نگه داريد تا مزه آن به دست آيد و اما اگر دنبال به دست آوردن سس سيراچاي تخميري هستيد بهتر است که آن را به مدت ۷ روز بگذاريد بماند تا تخمير شود. پس از اين ۷ روز کار انجام شده است. سس را در يک غذاساز بريزيد و روغن زيتون، سس ماهي و شيرين کننده (اگر مي‌خواهيد استفاده کنيد) به آن اضافه کنيد.  
 
اجازه دهيد تا مواد در مخلوط کن به خوبي با هم ترکيب شوند. مواد را در يک صافي بريزيد تا آب آن خارج شود. صافي را روي يک ظرف بگذاريد و اجازه دهيد تا آب آن به آرامي خارج شود.  
 
سس سيراچا غليظ شده را در يک ظرف شيشه‌اي در دار و محکم که هوا وارد آن نمي‌شود بريزيد. من همان ظرفهاي شيشه‌اي بورميولي روکو را که داراي واشر هستند و هيچگونه هوايي وارد آن نمي‌شود، پيشنهاد مي‌کنم. سس را در يخچال به مدت ۴ ماه نگهداري کنيد.  
 
آب چيلي باقيمانده را در شيشه‌هاي دهان گشاد کوچک که درب محکمي داشته باشند بريزيد، دريخچال نگهداري کنيد و مثل سس تاباسکو از آن استفاده کنيد.  
 
سس سيراچا sriracha گاهي اوقات سس سريراچا تلفظ مي‌شود که البته اين اشتباه است و تلفظ درست آن همان سيراچا است.

اين سس قرمز رنگ است بنابراين براي درست کردن آن بايد فقط و فقط از فلفل قرمز استفاده کنيد حتي فلفل دلمه‌اي شما نيز بايد قرمز باشد.

طعم اصلي و تايلندي آن بسيار تند است و قبلا نيز به شما گفته‌ام که راز کاهش وزن مردم تايلند خوردن غذاهاي تند است اما شما مي‌توانيد بنابر خواست و ميل خود از فلفل قرمز رنگ با تندي کمتر مثل چيلي سرانو يا هالوپينو استفاده کنيد. در کشور ما فلفل تندي که بصورت رايج وجود دارد نوعي فلفل چيلي به نام birds eye است اين نوع فلفل هم جزو فلفهاي تند محسوب مي‌شود. در زير مقياس تندي فلفل به صورت اينفوگرافي آمده است.

برحسب مقياس تندي هر فلفلي که داراي بيشترين ميزان کپسايسين باشد تندتر بوده و در رده‌هاي بالا قرار مي‌گيرد. مثلا طبق مقياس تندي فلفل ميزان تندي فلفل دلمه‌اي صفر است چون اين فلفل بدون کپسايسين و يا داراي حداقل بوده و مزه کاملا شيريني دارد.

منبع: ketodietapp

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره