فوت آشپزي/ چطور آلو بخارا را در خانه خشک کنيم؟

ايرنا/ آلو بخارا که سرشار از خاصيت است را ميتوان با چند روش خشک کرد و در غذاها از آن استفاده کرد. طعم جذابي به غذاهايمان ميدهد و به دليل داشتن مواد مغذي، باعث ميشود تغذيه سالمي داشته باشيم.
۱. خشک کردن آلو بخارا باآفتاب
يکي از روشهايي که ميتوانيد آلو بخارا خشک کنيد اين است که بعد از شستشوي کامل آلوها آنها را در يک سطح بزرگ و مسطح قرار دهيد و در معرض تابش نور آفتاب باشد، اما مراقب باشيد که گردوخاکي بر روي آنها نشيند. اما اين روش يک عيب بزرگي که دارد رنگ آلوها کدر و قهوهاي تيره است و هيچ شيرهاي ندارد، به دليل اين که درصد رطوبت آن بسيار کم است.
۲. خشک کردن آلو بخارا توسط دستگاه خشک کن
از عاليترين و منحصر به فردترين روشها براي خشک کردن آلو از طريق دستگاههاي خشک کني که مخصوص آلو است، ميباشد. اين نمونه از دستگاه ميوه خشک کن در سايزها و انواع مختلفي در بازار موجود است که البته بسته به نوع و ميزان آلوها را خشک ميکند. هر چه مقدار آلوها بيشتر باشد بايد از دستگاههاي خشک کن در سايزهاي بزرگتر استفاده کنيد.
البته از ديگر قابليتهاي اين دستگاهها که مجهز به تنظيم درجه دما ميشود و همچنين از يک محفظه براي به وجود دود گوگرد استفاده کنيد. دستگاههاي خشک کردن آلو به صورتهاي گازي، برقي و نفتي در بازار موجود است. استفاده کردن از دستگاههاي توليد آلو اين مزيت را دارند که ميتوان حجم بسياري از ميوهها را در مدت زمان کوتاهتري و در حجم بالايي خشک کرد.
۳. خشک کردن آلو بخارا به روش تيزابي
روش تيزابي يکي ديگر از روشهاي خشک کردن آلو بخارا است که از اين روش بيشتر در استانهاي آذربايجان غربي و شرقي به کار ميبرند. اين شيوه به اين صورت است که شما ميتوانيد مقداري از آب و پودر کربنات پتاسيم خوراکي را همراه با روغن سبزه ترکيب نمودن اين مواد محلولي از تيزاب به وجود ميآيد.
سپس آلوها و ديگر محصولات را به همين شيوه در محلول تيزاب خشک کنيد. در اين روش پوست آلوها در اثر ماندن در اين محلول نازک ميشود و باعث و ميشود منافذ بسيار کوچکي در پوست آلوها به وجود بيايد اين عمل منجر به خشک شدن آلوها ميشود بعد از آن آلوها را در معرض تابش شديد خورشيد قرار دهيد تا کاملاً خشک شوند.