ميز اردور/ سير ترشي هفت ساله در ۴۰ روز با رب انار

شور و شيرين/ بهار و تابستان فصل سيرهاي تازه، درشت و خوشطعم و از زمانهاي قديم فصل انداختن سير ترشي بوده است. سير ترشي را با مواد مختلف از سرکه سفيد و سرکه قرمز گرفته تا نبات و رب انار و شيره انگور درست ميکنند. در اين ميان سير ترشي هفت ساله طرفداران فراواني دارد. اما ميدانستيد براي درست شدن سير ترشي هفت ساله واقعا نياز نيست هفت سال صبر کنيد؟
چي لازم دارم:
سير: نيم کيلوگرم
سرکه سفيد: ۱ ليتر
رب اناز: به مقدار دلخواه (به جاي رب انار از شيره انگور يا شيره خرما هم ميتوانيد استفاده کنيد)
چه جوري درست ميشه:
براي درست کردن سير ترشي هفت ساله با رب انار ميتوانيد پوست سيرها را جدا کنيد يا به همان ترتيب با پوست درست کنيد. بوتههاي سير را بشوريد و اجازه دهيد کاملا خشک شوند. سير و سرکه را در يک قابلمه بريزيد و به مدت ۵ دقيقه بجوشانيد. بعد از ۵ دقيقه رب انار يا شيره انگور و يا شيره خرما را هم اضافه کنيد. مقدار اين مواد به ذائقه شما بستگي دارد.
۵ دقيقه ديگر سير و سرکه و رب انار را بجوشانيد و در صورت دلخواه مقدار کمي هم نمک اضافه کنيد (البته اضافه کردن نمک بسياري از خواص سير را به مرور زمان از بين ميبرد). بهتر است سيرها نرم نشوند، چون تمام خاصيت خود را از دست ميدهند. همين که سير کمي نرم شد کافي است. شعله گاز را خاموش کنيد و اجازه دهيد سيرها کاملا خنک شوند. اين مدل سير ترشي را همان لحظه هم ميتوانيد ميل کنيد. اما اگر اجازه ندادهايد سيرها اصلا نرم شوند بد نيست به مدت ۴۰ روز در دبه تميز و در بسته و در جاي خشک، خنک و تاريک نگهداري شوند.
خواص بينظير سير ترشي براي سلامت بدن
*اگر ناراحتي قلبي يا فشار خون بالا داريد سير ترشي بخوريد. به گفته پزشکان مصرف ۶۰۰- ۱۵۰۰ ميليگرم عصاره سير ميتواند فشار خون را براي يک دوره ۲۴ هفتهاي کنترل کند.
*اگر مبتلا به يبوست يا بواسير هستيد، معده و دستگاه گوارش ضعيف داريد و البته مزاج گرمي داريد بهتر است به جاي سير خام، سير ترشي بخوريد. ويتامين B موجود در سير ترشي کارکرد دستگاه گوارش را بهبود ميبخشد.
*سير ترشي مثل سير يک ماده سرشار از آنتياکسيدان و ضد سرطاني قوي است.
*براي پاکسازي کبد چرب سير و سير ترشي بخوريد. سير سبب کاهش کلسترول کل، کلسترول LDL (ليپوپروتئين با چگالي پايين)، کلسترول VLDL و تري گليسيريد شده و سبب پاکسازي کبد چرب ميشود.
*خروپف ميکنيد؟ سير بخوريد. سير با کاهش ميزان التهاب دستگاه تنفسي و لوزهها سبب کاهش ميزان خروپف ميشود.
* سير ترشي سرشار از ويتامينهاي B، C، پتاسيم، فسفر و آهن است.