طرز تهيه قرابيه يک نوع شيريني بادامي تبريزي

کتاب کاله/ قرابيه تبريزي يا شيريني بادامي تبريزي يکي از محبوبترين شيرينيهاي سنتي ايران و تبريز است. اين شيريني يکي از انواع شيرينيهاي مجلسي و گران قيمت است و مواد اوليه آن باعث شده که ارزش غذايي بالايي داشته باشد. قرابيه تبريزي را با انواع مغزها تزيين ميکنند و به جاي آرد گندم، بيشتر از پودر بادام استفاده ميکنند. به خاطر همين، شيريني بادامي تبريز عطر و طعمي متفاوت و خاص دارد و يکي از پرطرفدارترين شيرينيهاي سنتي ايران است. در ادامه همراه باشيد تا طرز تهيه قرابيه يک نوع شيريني بادامي تبريزي را به شما آموزش دهيم.
مواد لازم براي تهيه قرابيه
مغز بادام يک فنجان
شکر سه چهارم فنجان و دو قاشق غذاخوري
آب دو قاشق غذاخوري
سفيده تخم مرغچهار عدد
عصاره وانيل عصاره وانيل
پودر شکريک سوم فنجان
آرد شيرينيپزيآرد شيرينيپزي
شکر قهوهاي يک قاشق چايخوري
مغز پسته خام (خرد شده)يک چهارم فنجان
طرز تهيه قرابيه
مرحله اول
مغز بادامها (بدون پوست و قهوهاي) را در داخل کاسهاي ريخته و روي آنها آب گرم بريزيد تا آب کاملا روي بادامها را بپوشاند. اجازه دهيد مدت ۵ تا ۱۰ دقيقه بادمها در آب گرم خيسانده شود. سپس آنها را آبکشي کرده و خشک کنيد. بادامها را داخل غذاساز بريزيد. سه چهارم فنجان و دو قاشق غذاخوري شکر را به آن اضافه کنيد و براي مدت نيم دقيقه غذاساز را روشن کنيد تا اين مواد ترکيب شوند و بادام ريز شود. فراموش نکنيد که در آسياب کردن آن زيادروي نکنيد چون به خمير بادام نياز نداريم.
مرحله دوم
با سرعت کم غذاساز، کم کم دو قاشق غذاخوري آب و نصف قاشق چايخوري عصاره وانيل را اضافه کنيد. اين مرحله کم کم پودر بادام در گوشههاي محفظه غذاساز جمع ميشود. در اين شرايط، ديگر نيازي به استفاده از غذاساز نيست. اين مرحله تقريبا يک دقيقه طول ميکشد.
مرحله سوم
در يک کاسه آرد شيرينيپزي و پودر شکر را الک کنيد و کنار بگذاريد. يک سيني بزرگ فر را با کاغذ روغني بپوشانيد. کاغذ روغني را دوباره چرب نکنيد.
مرحله چهارم
سه عدد از سفيدههاي تخم مرغ را با سرعت کم با همزن برقي بزنيد تا پف کند. اندازهاي که جاي همزن روي تخم مرغ بماند کافي است. با يک قاشق چوبي، بادام خرد شده را با اين سفيده تخم مرغ هم بزنيد.
مرحله پنجم
مخلوط آرد و شکر را در دو مرحله به اين مواد اضافه کنيد و بعد از هر بار اضافه کردن، خوب هم بزنيد که ترکيب شوند. يک ماسوره ساده و بزرگ در يک قيف قرار دهيد. قيف را با مواد پر کنيد. اگر قيف و ماسوره نداريد، مواد را داخل کيسه پلاستيکي بريزيد و يک گوشه از کيسه را برش دهيد.
مرحله ششم
مواد را با کمک قيف به شکل دايرهاي به قطر پنج سانتيمتر روي سيني بريزيد. به اندازه کافي بين شيرينيها فاصله بگذاريد. بدون پوشاندن شيرينيها، سيني را براي مدت يک ساعت استراحت دهيد.
مرحله هفتم
فر را با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد از قبل حداقل به مدت ۳۰ دقيقه گرم کنيد. يکي از سفيدههاي تخم مرغ باقي مانده را هم بزنيد و با قلمو روي شيرينيها بماليد. مغز پستههاي خام را خرد کنيد. روي آن کمي شکر قهوهاي و مغز پسته خام خرد شده براي تزيين بريزيد.
شيرينيها را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقيقه در فر بپزيد تا جايي که کنارههاي آن طلايي شود و روي آن هم کمي تغيير رنگ دهد. سيني فر را بيرون بياوريد. شيرينيها را با کاغذ به مدت نيم ساعت روي توري بگذاريد تا خنک شود. کوکيها به کاغذ روغني ميچسبند. براي جدا کردن آنها، کمي آب پشت کاغذ روغني اسپري کنيد، چند دقيقه صبر کنيد و بعد به آرامي با انگشت، شيرينيها را جدا کنيد.
نکات
اين شيريني را ميتوانيد ۲ تا ۳ روز در دماي اتاق در ظرف درب بسته نگهداري کنيد. ميتوانيد آن را در فريزر هم نگهداري کنيد ولي ۱۵ دقيقه قبل از سرو بايد از فريزر بيرون بياوريد.