طرز تهيه کشک بادمجان مجلسي
کتاب کاله/ در بسياري از غذاهاي ايراني ازبادمجان استفاده ميشود، کشک هم محصول اصيل و صد در صد ايراني است که طعمي خاص همراه با کمي شوري و ترشي به غذا ميدهد. بادمجان به روشهاي مختلف در غذاها استفاده ميشود، ميتوانيد آن را به صورت کبابي يا سرخ شده در غذا به کار ببريد. براي تهيه کشک بادمجان، اين غذاي خوش طعم و ساده از هر دو نوع روش گفته شده ميتوان استفاده کرد. در روش سنتي از بادمجان کبابي استفاده ميشود و ميتوان گفت که اين روش رژيمي و کم کالريتر خواهد بود اما بادمجان سرخ شده براي کشک بادمجان مجلسي و براي پذيرايي مناسبتر است. اين غذاي اصيل و خوشمزه را ميتوانيد به عنوان پيشغذا براي رنگارنگتر کردن سفره افطاريتان نيز درست کنيد و از آن لذت ببريد پس در ادامه طرز تهيه و چند فن خوشمزهتر شدن کشک بادمجان را بخوانيد.
مواد لازم براي کشک بادمجان اصيل و مجلسي
بادمجان پنج عدد
پياز بزرگ يک عدد
کشک نصف پيمانه
سيردو حبه
نعنا خشک سه قاشق غذاخوري
مغز گردوي آسياب شده يک سوم پيمانه
روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهيه کشک بادمجان اصيل و مجلسي
مرحله اول
بعد از آن که بادمجانها را خوب شستيد، آنها را پوست بگيريد سپس به صورت طولي از وسط نصف کنيد.
براي آن که تلخي بادمجان از بين برود بعد از خرد کردن آنها را بشوييد و روي آنها کمي نمک بپاشيد و به مدت 15 دقيقه آنها را کنار بگذاريد؛ سپس آنها را خشک کنيد و در مقدار کمي روغن سرخ کنيد، بعد از سرخ شدن با استفاده از کاغذ روغنگير، چربي اضافه آن را بگيريد.
مرحله دوم
نعناي خشک را ۱۰ دقيقه در آب قرار دهيد تا خيس بخورد؛ سپس آن را درون مقداري روغن با حرارت ملايم تفت دهيد. يک قاشق از نعنا را براي تزئين روي کشک بادمجان جدا کنيد و کنار بگذاريد. دقت داشته باشيد که نعنا به سرعت تلخ ميشود پس فقط کمي آن را تفت دهيد تا گرم شود.
مرحله سوم
پيازها را به صورت خلالي خرد کنيد و در مقدار کمي روغن سرخ کنيد. هنگامي که پياز شروع به سرخ شدن کرد، سير رنده شده را به آن اضافه کنيد و حدود ۱ دقيقه تفت بدهيد.
مرحله چهارم
بادمجانها را به مخلوط پياز و سير اضافه کرده و با حرارت ملايم به تفت دادن ادامه دهيد، در همين حين با يک قاشق چوبي بادمجانها را له کنيد.
مرحله پنجم
نعنا داغ و گردوي آسياب شده را نيز به اين ترکيب اضافه کنيد. کشک را با يک چهارم ليوان آب سرد مخلوط کرده، درون ترکيب بادمجان و پياز بريزيد و کمي تفت دهيد تا آب اضافي آن بخار شود.
مرحله ششم
کشک بادمجان شما حاضر است آن را به ظرف سروتان منتقل کنيد و رويش را با پياز داغ، نعنا داغ، کشک و گردو تزئين کنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد کمي گوشت چرخ کرده آماده کرده، همراه با کشک بادمجان و نان سرو کنيد.