ستاره/ حليم خانگي خوشمزه و کشدار از غذاهايي است که در آن سيب زميني به کار نرفته و البته به راحتي مي‌توانيد پياز را نيز از آن حذف کنيد. پياز براي پخت گوشت در حليم به کار مي‌رود تا بوي زهم گوشت را بگيرد اما شما مي‌توانيد از ترفندهاي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز بدون پياز استفاده کنيد و مواد ديگري همچون ادويه ها (ادويه کاري، دارچين، تخم گشنيز و ...) و سبزيجات معطر (برگ بو، ترخون و ...) را به کار ببريد.
همچنين مي توانيد حليم گندم بدون گوشت بپزيد و يک غذاي نوني بدون گوشت، پياز و سيب زميني داشته باشيد که هم مقوي است و هم فوري تهيه مي‌شود. 

مواد لازم براي چهار نفر
بلغور گندم1/5 ليوان
خرده برنج2 ق غذاخوري
شير1/2 ليوان
نمک و فلفل به ميزان لازم
زردچوبه به ميزان لازم
 
طرز تهيه:
ابتدا بلغور گندم يا جوانه گندم را پاک کنيد و بشوييد.
خرده‌برنج را هم بعد از پاک‌کردن به بلعور گندم افزوده و هر دو را با آب گرم بخيسانيد. 
بعد از گذشت سه الي چهار ساعت، مخلوط بلغور و برنج را داخل يک ظرف مناسب ريخته و حدود ۶ ليوان آب‌جوش به آن اضافه کنيد.
آب که به جوش آمد، کف روي آن را بگيريد و حرارت را کم کنيد.
درب قابلمه راکامل نبنديد تا سر نرود.
در طول پخت ممکن است بسته به نوع بلغور لازم شود کمي آب‌جوش به مواد اضافه کنيد.
بعد از ۲۰ دقيقه، کمي زرد‌چوبه و دارچين اضافه کنيد و مواد را هم بزنيد.
بعد از ۱۵ دقيقه، دوباره مواد را هم بزنيد و کمي نمک به آن‌ها اضافه کنيد.
اجازه دهيد بلغور به آرامي به همراه برنج پخته و له شود.
 وقتي بلغور به اندازه ‌اي نرم شد که قابل خوردن بود، شعله گاز را خاموش کنيد و مواد را با گوشت‌کوب برقي له کنيد.
 اجازه دهيد مواد براي 20 دقيقه ديگر با حرارت ملايم بپزند تا حليم بهتر جا بيفتد. 
در اين مرحله مي‌توانيد در صورت دل‌خواه، شير يا مقداري شير خشک سويا را همراه با کمي آب ولرم به حليم اضافه کرده و با گوشت کوب يک دور ديگر حليم را کاملا مخلوط کنيد.
براي شيرين‌کردن حليم مي‌توانيد هنگام سرو يک قاشق مرباخوري عسل به آن اضافه کنيد. 
حليم آماده‌شده را با کمي دارچين و بادام خيس‌شده تزيين کنيد.
اين حليم بدون کره و روغن داغ هم لذيذ است.
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar