آموزش تهيه نان زيتون و سبزيجات

خراسان/ مواد لازم
آب ولرم - يک و نيم پيمانه
روغنزيتون يا روغن مايع - يک و نيم پيمانه
آرد - ۵۰۰ گرم
خميرمايه - ۲ قاشق سوپخوري
شکر- ۳ قاشق سوپخوري
نمک - يک قاشق چايخوري
تخممرغ - يک عدد
شويد خشک -۲ قاشق سوپخوري
زيتون ريز شده - ۵ قاشق سوپخوري
آويشن - يک قاشق چايخوري
پودر سير و پياز- ۲ قاشق چايخوري
شير- ۲ قاشق سوپخوري
طرز تهيه
1-خمير مايه و شکر را در يک ليوان بريزيد.
2-آب ولرم را اضافه و مواد را مخلوط کنيد وحدود ۳ دقيقه در يک جاي ثابت بگذاريد تا عمل بيايد .
3-در ظرف ديگري تخممرغ را بشکنيد و با چنگال بزنيد.
4-سپس روغن، زيتون و تمام مواد خشک (غير از آرد) را به آن اضافه و مخلوط کنيد.بعد از حدود ۳ دقيقه و عمل آمدن نسبي خميرمايه، آن را به مخلوط روغن، تخممرغ و سبزيجات خشک اضافه کنيد.
5-آرد را بهتدريج به آن بيفزاييد تا خميري نرم به دست بيايد.خمير را ۵ دقيقه ورز دهيد و در ظرف بزرگي که کاملا اطراف آن را چرب کردهايد، بگذاريد.
6-روي آن سلفون بکشيد و در يک دستمال يا حوله بپيچيد تا در محيط گرم، پف کند.7-بعد از حدود ۴۵ دقيقه، خمير بايد دو برابر شده باشد.8-از اين خمير ميتوانيد يک يا دو نان بزرگ يا چندين نان کوچک تهيه کنيد.
9-به شکل دلخواه به خمير فرم دهيد و آن را در سيني آردپاشي شده بگذاريد تا ۳۰ دقيقه ديگر بماند.
10-روي خمير را با دستمال مرطوب يا سلفون بپوشانيد که خشک نشود. روي نانها را با شير مرطوب کنيد تا خوشرنگ شود.
11-در ۱۵ دقيقه پاياني، فر را با دماي ۲۰۰ درجه سانتيگراد روشن کنيد.
12-در آن يک سيني فر ديگر بگذاريد و روي آن آب بريزيد تا محيط فر پر از بخار شود.
13-سيني نانها را در طبقه وسط فر به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقيقه بگذاريد تا بپزد و آماده شود.