نماد آخرین خبر

ميز اردور/ با شوري مخلوط خوشمزگي غذاها را به ياد ماندني کنيد

منبع
ايران کوک
بروزرسانی
ميز اردور/ با شوري مخلوط خوشمزگي غذاها را به ياد ماندني کنيد

ايران کوک/ترشي يکي از اجزا اصلي سفره ­هاي ايراني ­هاست. فصل پاييز و زمستان هم پر از سبزيجات و صيفيجات خوشمزه است که مي توانيم با آنها ترشي­ هاي متنوع و خوشمزه مثل ترشي گل کلم و ترشي بادمجان شکم پر وترشي هاي خوشرنگ مثل ترشي لبو و ترشي لبو و ترب سفيد درست کنيم . ترشي شور مخلوط يکي از اين ترشي هاست که علاوه بر خوشمزه بودن، درست کردنش راحت است و زحمت زيادي ندارد تنها کافيست چند نکته ظريف که در تهيه اين ترشي نقش بسيار مهمي دارند را رعايت کنيد تا بتوانيد در کنار غذاهاي خوشمزه يک ترشي شور بسيار ترد و لذيذ هم بر سر سفره خود داشته باشيد. اما نگران نباشيد در ادامه تمامي نکات لازم براي تهيه يک شيشه 1 الي 2 ليتري( معادل 2 دبّه کوچک ماست) از ترشي شور مخلوط خوشمزه به صورت مرحله به مرحله براي شما شرح داده شده است.
تفاوت بارزي که ترشي شور با ساير انواع ترشي ها دارد در اين است که اکثر ترشي ها به کمک سرکه آماده شده در حالي که در ترشي شور نقش اصلي را آب و نمک ايفا ميکنند. از اين رو با ذائقه غذايي بسياري از ايراني ها همخواني دارد.
چي لازم دارم:
گل کلم 1عدد بزرگ
هويج 1 کيلو
خيار 1 کيلو

کرفس 2 عدد
لوبيا سبز 1/2 کيلوگرم
فلفل سبز 1/2 کيلو
آب به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
سرکه به مقدار لازم معمولا نصف ليوان 
سبزي معطر
ترخون 100 گرم
مرزه 100 گرم
شويد 100 گرم
جعفري 100 گرم
چه جوري درسشت ميشه:
مرحله اول:
در اولين مرحله ظرف مناسب شيشه اي که قرار است ترشي شور مخلوط را در آن قرار دهيد شسته و اجازه دهيد کامل خشک شود. در ادامه صيفي جات و سبزي هاي معطر را نيز شسته و هويج ها را پوست بکنيد.

مرحله دوم:
در اين مرحله هويج ­ها و ساقه ­هاي کرفس را به حلقه هايي در اندازه دلخواه برش بزنيد اما دقت کنيد که خيلي ريز نباشند. در صورتي که خيا­ر­ها قلمي هستند نياز به خرد کردن ندارد در غير اين صورت خيار­ها را نيز در اندازه ­هاي دلخواه برش بزنيد. گل کلم ها را نيز بهتر است با دست به قطعات کوچکتر تقسيم کنيد. اگر تمايل داريد طعم سير و فلفل ها در ترشي بيشتر احساس شود ميتوانيد تعدادي از آنها را نيز خرد کنيد. اما ما­بقي را درسته نگه داريد. سبزي هاي معطر را نيز کمي خرد کنيد . در ادامه تمامي اين مواد اوليه را بر روي پارچه اي قرار داده و اجاز دهيد کاملاً خشک شوند. مي توانيد بنا به ذائقه خودتان از فلفل تند و يا شيرين استفاده کنيد.

مرحله سوم:
حالا نوبت به آماده سازي آب و نمک لازم براي ترشي شور مخلوط رسيده است. در اين مرحله قابلمه­ اي آماده کرده و به ازاي هر 1 ليتر آب 3 قاشق غذاخوري نمک به آن اضافه کنيد. روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد در اين مرحله ميتوانيد براي خوش طعم تر شدن ترشي شور هم چنين سفيد ماندن سبزيجاتي مثل گل کلم به ازاي 1 ليتر آب نصف ليوان سرکه سفيد به محلول اضافه کنيد. سپس محلول را از روي شعله برداشته و اجازه دهيدکمي خنک شود.
اگر احساس کرديد نمک محلولتان زياد شده نگران نباشيد چرا که شور بودن آن راه حل دارد اما کم نمک بودنش سبب کپک زدن ترشي شما مي شود. براي گرفتن شوري آن مي توانيد قبل از مصرف ترشي را به مدت نيم ساعت در آب قرار دهيد.

مرحله چهارم:
در اين مرحله هم مواد آماده است و هم محلول آب و نمک و زمان آن رسيده که تمامي آنها را در ظرفي که از پيش آماده کرده ايد قرار دهيد. ابتدا مقداري از سبزيجات معطر را کف ظرف قرار داده در لايه بعدي کرفس، هويج و گل کلم ها را بچينيد و تا پر شدن ظرف لايه ­ها را تکرار کنيد. فراموش نکنيد که بين لايه ها سير و فلفل ها را نيز حتما بچينيد. برخي چند برگ کرفس هم در ظرف قرار ميدهند که باعث مي­شود ترشي شور شما عطر بسيار خوبي بگيرد.

مرحله پنجم:
در ادامه آب و نمکي را که کمي خنک شده روي مواد ريخته و تا بالاي ظرف پر کنيد. در اين مرحله ميتوانيد تعدادي برگ کرفس را به عنوان محافظ روي مواد قرار داده و سپس روي شيشه را نايلون بکشيد و درب آن را محکم ببنيد تا مانع از ورود هوا با داخل شيشه شود. به خاطر داشته باشيد که آب و نمک جوشيده شده اضافي را دور نريزيد چرا که ميتوانيد با همين محلول ترشي ها و شورهاي بسيار متنوع ديگري نيز درست کنيد و هم چنين ممکن است در مرحله بعد به آن نياز داشته باشيد!

مرحله ششم:
به مدت دو يا سه روز شيشه را در دماي اتاق قرار داده و بعد از اين مدت درب آن را باز کنيد اگر سطح آب و نمک آن کم شده بود مقداري از همان محلول را اضافه کنيد و دوباره درب آن را محکم ببنديد. کافيست دو هفته صبر کنيد و شيشه ترشي شور خوشمزه تان را اين مدت در يخچال قرار دهيد. بعد از دو هفته ترشي شور مخلوط ترد شما آماده است تا به عنوان چاشني در کنار غذا­هايتان آن را نوش­­جان کنيد.
حالا که با طرز تهيه ترشي شور مخلوط آشنا شديد اين ترشي خوش آب و رنگ را تهيه کنيد و عکس آن را با ترشي_شور_مخلوط_ايران_کوک در صفحه اينستاگرام تان قرار دهيد. اميدواريم از آن لذت برده باشيد.

نکته ها:
– بهتر است براي نگهداري انواع ترشي ها از ظروف شيشه اي استفاده کنيد.
– براي جوشاند محلول آب و نمک استفاده از قابلمه ي آلومينيومي توصيه مي­شود چرا که ممکن است بقيه انواع ظروف سياه و تيره رنگ شوند.
– برخي برگ مو و يا پودر گلپر هم به مواد اضافه مي­کنند که باعث مي شود ترشي شور شما کمي ترش مزه شود.
– برخي به مواد اوليه لوبيا سبز هم اضافه ميکنند که هم ترکيب رنگي بسيار زيبايي با بقيه مواد دارد و هم ترد بودنش حس بسيار خوبي ميدهد. يکبار امتحان کردن ترشي شور مخلوط با لوبيا سبز حتما توصيه ميشود!
– اگر به جاي سرکه سفيد از سرکه قرمز استفاده کنيد، سبب تيره رنگ شدن ترشي شور شما مي­شود.
دقت کنيد که حتماً تمامي مواد و ظرف شما کاملا خشک شده باشند در غير اين صورت ترشي کپک ميزند.
فراموش نکنيد که اگر هوا وارد ظرف ترشي شود و يا ترشي شما کم نمک باشد و يا قاشق چرب به ترشي بخورد سبب لزج شدن و کپک زدن آن مي شود

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره