تکنيک سرآشپزها براي رفع بوي گوشت از غذا
نمناک/ گوشت يکي از ضروري ترين مواد غذايي در سبد غذايي خانواده ها است که مواد مورد نياز بدن را تامين مي کند. گوشت داراي پروتئين و آهن فراواني است که به راحتي جذب بدن مي شود و براي کودکان و نوجوانان يک ماده ضروري محسوب مي شود. برخي از افراد به دليل بوي نامطبوع گوشت از مصرف آن خودداري مي کنند. اين افراد مي توانند با استفاده از روش طبخ مناسب، تنظيم ميزان حرارت در پخت و با استفاده از افزودني هاي معطر بوي زهم گوشت قرمز را از بين برده و يک غذاي لذيذ و خوش طعم تهيه کنند. اگر جزو آن دسته افرادي هستيد که بوي نامطبوع گوشت قرمز برايتان قابل تحمل نيست، در اين بخش روش هاي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز گوسفندي را بياموزيد.
از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز گوسفندي
خانم هاي خانه دار و با تجربه در آشپزي معتقدند گوشت گوسفندي بيشتر از گوشت گوساله بوي زهم دارد . گوشت گوسفند موافق ترين مزاج را دارد و سرعت هضم آن بيشتر از گوشت گوساله است و بافت نرم و طعم دلچسبي دارد و در مقايسه با گوشت گوساله ارزش تغذيه اي بيشتري دارد بنابراين بسياري از افراد ترجيح مي دهند به جاي استفاده از گوشت گوساله از گوشت گوسفندي استفاده کنند.
بوي زهم گوشت قرمز را با روش هاي زير از بين ببريد :
گوشت را با نمک و نشاسته مخلوط کنيد
نمک و نشاسته به ميزان 1به 2 را با هم مخلوط کنيد و در مقداري سرکه ريخته و گوشت را داخل آن گذاشته و به آرامي مالش دهيد تا محلول نشاسته و نمک و سرکه به خورد آن برود سپس گوشت را آبکشي کنيد.
سطح گوشت را با آرد بپوشانيد
براي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز سطح گوشت را با آرد پوشانده ( به ازاي يک کيلوگرم گوشت، حدود يک مشت آرد) و پس از يک يا دو ساعت گوشت را با آب معمولي بشوييد.
روي سطح گوشت مخلوط سرکه و سير له شده بماليد
روي سطح گوشت مخلوط سرکه و سير له شده را بماليد و پس از 30 دقيقه گوشت را با آب بشوييد و طبخ کنيد.
قبل از فريز کردن گوشت را مزه دار کنيد
براي اينکه گوشت شما پس از پخت بو ندهد آن را قبل از فريز کردن 4-3 ساعت در سرکه، برگ بو، زعفران، سير و پياز رنده شده بخوابانيد و مزه دار کنيد و سپس در فريزر بگذاريد.
گوشت را در مخلوط آب و سرکه سيب بريزيد
براي از بين بردن بوي زهم گوشت ، گوشت را به قطعات کوچک تقسيم کنيد سپس روي آن مقداري مخلوط سرکه سيب و آب ريخته و ظرف حاوي گوشت و اين ترکيب را به مدت 48 ساعت در يخچال قرار دهيد تا سرکه در گوشت نفوذ نمايد.
به جاي آبليمو از کيوي استفاده کنيد
براي مزه دار کردن گوشت قرمز از کيوي به جاي آبليمو استفاده نماييد زيرا کيوي باعث ترد شدن گوشت قرمز مي شود.
از پياز و فلفل دلمه اي استفاده نماييد
براي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز ، از پياز و فلفل دلمه اي استفاده کنيد.
حرارت بايد ملايم باشد
براي اينکه گوشت شما پس از پخت بوي زهم ندهد، در نحوه پخت گوشت دقت کنيد زيرا طبخ گوشت با حرارت خيلي کم و پختن بيش از حد آن مي تواند در طعم و بوي گوشت تاثير منفي بگذارد. حرارت زياد به مدت طولاني گوشت را سفت مي کند پس بايد حرارت پخت گوشت ملايم و مدت آن زياد باشد.
در نحوه پخت گوشت دقت کنيد
براي طبخ گوشت ابتدا تابه را گرم کنيد و روغن بريزيد و بگذاريد روغن حسابي داغ شود سپس پيازداغ نماييد و گوشت را درون روغن ريخته و حرارت را متوسط کنيد. حرارت نبايد کم باشد تا گوشت آب ياندازد و نه بايد زياد باشد که گوشت بسوزد. تکه هاي گوشت را آنقدر بچرخانيد که گوشت، سرخ و مغزپخت شود.
پس از تفت دادن گوشت، مقداري آب به آن اضافه کنيد. در ابتدا آب گوشت را اندازه کنيد تا مجبور نشويد به آن آب اضافه کنيد. اضافه کردن آب به گوشت در حال پخت روي مزه آن تأثير گذاشته و باعث مي شود ديرتر بپزد.
براي گوشت گوسفندي حدود 3 ساعت زمان لازم است تا گوشت کاملا پخته شود، سپس ادويه هاي مورد نظر را به آن بيافزاييد و بگذاريد تا گوشت مزه دار شود و بوي زهم آن از بين برود.
هنگام پخت گوشت چند عدد برگ بو به آن اضافه کنيد
همانطور که در اين بخش از نمناک پيشنهاد شده است براي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز هنگام پخت گوشت چند عدد برگ بو به آن اضافه کنيد و پس از پخته شدن گوشت، آن ها را دور بريزيد.
هنگام پخت گوشت از سير و ادويه استفاده کنيد
براي گرفتن بوي گوشت مي توانيد از سير و ادويه (زردچوبه، فلفل و … ) استفاده کنيد.
براي کباب کردن گوشت را به اين روش مزه دار کنيد
براي اينکه گوشت قرمزتان پس از کباب کردن بوي زهم ندهد، گوشت را قبل از پخت در ترکيبي از روغن زيتون، پياز، فلفل دلمه اي، ليموترش و فلفل سياه بخوابانيد و چند ساعتي در دماي 6 تا 8 درجه سانتي گراد قرار دهيد.
لايه هاي گوشت نبايد ضخيم باشند
براي کباب کردن گوشت، لايه هاي گوشت نبايد ضخيم باشند زيرا بافت خارجي گوشت در مدت زمان کوتاهي مي پزد، اما قسمت هاي مياني آن ممکن است خام بمانند و طعم و بوي نامطلوبي داشته باشد.تکه هاي گوشت را به ضخامت 2 الي 3 سانتي متر و درست در جهت بافت ماهيچه ها، به صورت لايه هاي نازک برش بزنيد.
براي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز چرخ کرده از ادويه کاري استفاده کنيد
ادويه کاري بهترين ادويه براي از بين بردن بوي زهم گوشت قرمز چرخ کرده است و طعم و بوي فوق العاده اي به غذا مي بخشد.
از بين بردن بوي زهم گوشت گاو و گوساله ، ادويه مخلوط چاشني فوق العاده اي است. تنها کافي است براي تهيه ادويه مخلوط پودر پياز 2 قاشق غذا خوري، پودر دانه کرفس 1 قاشق غذا خوري، فلفل قرمز دانه دار 1/2 قاشق چاي خوري، فلفل قرمز 2 قاشق غذا خوري، فلفل سياه و سفيد 2 قاشق غذا خوري، نمک 1 قاشق غذا خوري، پودر جعفري خشک 1 قاشق غذا خوري، پودر رزماري خشک 1 قاشق چاي خوري، پودر ريحان خشک 1 قاشق غذا خوري، پودر پونه خشک 2 قاشق چاي خوري، آرد 1 فنجان را با هم مخلوط کنيد و در يک شيشه نگهداري نماييد. سپس هنگام طبخ غذا 3-2 قاشق غذاخوري از اين ادويه به 500 گرم گوشت قرمز، بيافزاييد تا بوي زهم آن از بين برود.