براي ناهار غذاي نذري دامغان را امتحان کنيد
جام جم/ پختن غذاي نذري در خانه هم تجربه جديدي است که امسال ميتوانيم امتحانش کنيم. هر شهري آداب مخصوص خودش را دارد و غذاي خاصي را براي محرم تهيه ميکند. خوب است در اين ايام خانهنشيني و عزاداري طعم نذريهاي متفاوتي را بچشيم. در ادامه با روش پخت مانيپلوي دامغاني آشنا مي شويد.
چي لازم دارم (براي 4 نفر):
برنج: 500 گرم
کشمش: ۲۰۰ گرم
لپه: ۶۰ گرم
زرشک: ۱۰ گرم يا ۲ قاشق غذاخوري
پياز: يک عدد
شکر: ۲ قاشق غذاخوري
نمک، فلفل، زردچوبه: به ميزان لازم
دارچين، زيره و زعفران: به ميزان لازم
چطور بپزم:
لپه را از قبل ميپزيم و پياز را نگيني خرد کرده و سرخ ميکنيم. کشمش را کمي تفت داده و مواد را با هم مخلوط ميکنيم. لپه را بعد از پخت در آبکش ريخته و روي آن آب ميريزيم. يادتان باشد که زرشک را نبايد از اول به مواد اضافه کنيم چون رنگش تيره ميشود.
وقتي غذا آماده شد زرشک را تفت ميدهيم، نيمي از آن را با مواد آمادهشده مخلوط ميکنيم و نيمي ديگر را با زعفران و کمي برنج براي تزئين روي برنج استفاده ميکنيم. برنج را که از قبل خيس کردهايم آبکش کرده و کمي از آن را در قابلمه ميريزيم و مواد را اضافه ميکنيم بعد هم بقيه برنج را ميريزيم. زمان پخت حتما بايد يک ساعت تا يک ساعت و نيم باشد تا به خوبي جا بيفتد و مزهدار شود.
نکات آشپزي
براي گوشت اين غذا ميتوانيد از گوشت گوسفند يا مرغ استفاده کنيد.
به جاي روغنهاي معمول بهتر است از کره استفاده کنيد تا غذا مطبوعتر شود.