غذاي اصلي/ شکر پلو؛ نذري محبوب شيرازي ها
![غذاي اصلي/ شکر پلو؛ نذري محبوب شيرازي ها](https://app.akharinkhabar.ir/images/2020/08/29/594a9223-dbf7-4724-b227-53fb52904e9e.jpeg)
جام جم/ چي لازم دارم:
برنج: نيم کيلو
مرغ، گوشت يا گوشت چرخکرده: نيم کيلو
خلال پوست نارنج و پرتقال: 100 گرم
خلال بادام و پسته: 100 گرم
نمک، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوري
شکر: 4 قاشق غذاخوري
گلاب: يک فنجان
روغن: به ميزان لازم
پياز متوسط: يک عدد
چطور بپزم:
برنج را چند ساعت قبل از پخت شسته و با آب ولرم و نمک خيس ميکنيم. خلال بادام و پسته را در گلاب خيسکرده و خلال پوست نارنج و پرتقال را سه بار در آبجوش ريخته و ميجوشانيم تا تلخياش گرفته شود و در نهايت آنها را در آبکش ميريزيم تا آب اضافهاش برود. شکر را با مقداري آب در قابلمه مناسبي ريخته و روي حرارت کم ميگذاريم تا بجوشد و وقتي غليظ شد خلال پوست نارنج و پرتقال را به آن اضافه کرده و هم ميزنيم. زعفران را در آب حل کرده و به شهد اضافه ميکنيم و در نهايت مقداري روغن اضافه کرده و شهد را کنار ميگذاريم. در قابلمه بزرگ و مناسبي تا نيمه آب ريخته، کمي نمک به آن اضافه کرده و روي حرارت ميگذاريم تا جوش بيايد. برنج را در آب جوش ريخته و با حرارت کم جوشانده و سپس آبکش ميکنيم. خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج کرده و در آبکش ميريزيم. در قابلمهاي کمي روغن ريخته، تهديگ مناسب گذاشته و کمي از برنج را در آن ريخته و مقداري از شهد را روي برنج ميريزيم و اين کار را تا تمام شدن برنج و شهد ادامه ميدهيم و در نهايت روي قابلمه دمکني گذاشته و ابتدا روي حرارت زياد و بعد از کمي جمعشدن بخار، روي حرارت کم ميگذاريم. وقتي برنج پخت در قابلمه را برداشته و بعد از چند دقيقه آن را در ظرف مخصوص ريخته و گوشت، گوشت چرخکرده يا مرغي را که پخته و آماده کرديم روي آنها ريخته و با خلال پسته و بادام تزيين کرده و سرو ميکنيم. اين نذري شيرين، خوش عطر و خوشطعم يکي از معروفترين نذريهاي شيراز است.