جام جم/ چي لازم دارم:

   برنج: نيم کيلو
   مرغ، گوشت يا گوشت چرخکرده: نيم کيلو
   خلال پوست نارنج و پرتقال: 100 گرم
   خلال بادام و پسته: 100 گرم
   نمک، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم
   زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوري
   شکر: 4 قاشق غذاخوري
  گلاب: يک فنجان
  روغن: به ميزان لازم
  پياز متوسط: يک عدد

 چطور بپزم:
​​​​​​​برنج را چند ساعت قبل از پخت شسته و با آب ولرم و نمک خيس مي‌کنيم. خلال بادام و پسته را در گلاب خيس‌کرده و خلال پوست نارنج و پرتقال را سه بار در آب‌جوش ريخته و مي‌جوشانيم تا تلخي‌اش گرفته شود و در نهايت آنها را در آبکش مي‌ريزيم تا آب اضافه‌اش برود. شکر را با مقداري آب در قابلمه مناسبي ريخته و روي حرارت کم مي‌گذاريم تا بجوشد و وقتي غليظ شد خلال پوست نارنج و پرتقال را به آن اضافه کرده و هم مي‌زنيم. زعفران را در آب حل کرده و به شهد اضافه مي‌کنيم و در نهايت مقداري روغن اضافه کرده‌ و شهد را کنار مي‌گذاريم. در قابلمه بزرگ و مناسبي تا نيمه آب ريخته، کمي نمک به آن اضافه کرده و روي حرارت مي‌گذاريم تا جوش بيايد. برنج را در آب جوش ريخته و با حرارت کم جوشانده و سپس آبکش مي‌کنيم. خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج کرده و در آبکش مي‌ريزيم. در قابلمه‌اي کمي روغن ريخته، ته‌ديگ مناسب گذاشته و کمي از برنج را در آن ريخته و مقداري از شهد را روي برنج مي‌ريزيم و اين کار را تا تمام شدن برنج و شهد ادامه مي‌دهيم و در نهايت روي قابلمه دمکني گذاشته و ابتدا روي حرارت زياد و بعد از کمي جمع‌شدن بخار، روي حرارت کم مي‌گذاريم. وقتي برنج پخت در قابلمه را برداشته و بعد از چند دقيقه آن را در ظرف مخصوص ريخته و گوشت، گوشت چرخکرده يا مرغي را که پخته و آماده کرديم روي آنها ريخته و با خلال پسته و بادام تزيين کرده و سرو مي‌کنيم. اين نذري شيرين، خوش عطر و خوش‌طعم يکي از معروف‌ترين نذري‌هاي شيراز است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar